Καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται στις πλείστες περιοχές του νησιού τις επόμενες ημέρες, με κύριο χαρακτηριστικό τον ηλιόλουστο καιρό , ωστόσο, λόγω της σχετικά ασταθής αέριας μάζας που θα μας επηρεάζει, υπάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά από σήμερα Τρίτη μέχρι και τουλάχιστον την Παρασκευή. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τις επόμενες ημέρες, παραμένοντας σε επίπεδα λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.
Σήμερα Τρίτη, ο ηλιόλουστος καιρός θα συνεχίσει εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό όπου θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, με μικρό ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής στα ορεινά/ημιορεινά. Παράλληλα, κατά τις βραδινές ώρες, αναμένεται να παρατηρηθεί τοπικά στο εσωτερικό και σε ανατολικά τμήματα του νησιού ομίχλη και χαμηλή νέφωση.


Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 28 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.



Αύριο Τετάρτη, μετά την διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό όπου θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών ή καταιγίδας το απόγευμα στα ορεινά/ημιορεινά. Παράλληλα, κατά τις βραδινές ώρες, αναμένεται να παρατηρηθεί και πάλι τοπικά στο εσωτερικό και σε ανατολικά τμήματα του νησιού ομίχλη και χαμηλή νέφωση.



Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.



Την Πέμπτη, μετά την διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα παραμείνει παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό όπου θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, όπου και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά.



Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 28 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.



Την Παρασκευή, ο ηλιόλουστος καιρός θα συνεχίσει, εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό όπου θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, όπου και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά.



Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 30 έως 32 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 28 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.



O κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών είναι πολύ μεγάλος.
Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 3 ώρες.
Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).






Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 26-28 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω (κατά περίπου 1-2 βαθμούς Κελσίου)(εικόνα 2).





