Πλησιάζει το νησί μας η γραμμή λαίλαπας – Κίτρινη προειδοποίηση σε ισχύ από Kitasweather

H γραμμή λαίλαπας (Squall Line), η οποία θα προηγείται του ψυχρού μετώπου, έχει πλησιάσει αρκετά το νησί μας.

Οι καταιγίδες στις 15:50 Τ.Ω βρίσκονται περίπου 15 χιλιόμετρα δυτικά της Πάφου και αναμένεται να αρχίσουν να επηρεάζουν δυτικά τμήματα του νησιού γύρω στις 16:30 Τ.Ω.

Οι καταιγίδες θα ακολουθήσουν ανατολική – βορειοανατολική πορεία και μέχρι νωρίς το βράδυ αναμένεται να επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος ή όλο το νησί.

Κάποιες καταιγίδες που βρίσκονται στο νότιο μέρος της γραμμής λαίλαπας, οι οποίες είναι πιο απομονωμένες από τις υπόλοιπες, πολύ πιθανόν να είναι υπερκύτταρα. Οι υπόλοιπες καταιγίδες είναι πολυκυτταρικές.

Επίσης, οι καταιγίδες που εκδηλώθηκαν πριν από λίγο στον κόλπο της Μόρφου, πολύ πιθανόν να ήταν υπερκύτταρα, αλλά αυτές κινούνται προς την Τουρκία.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, διαβάστε στον πιο κάτω σύνδεσμο το αναλυτικό μας δελτίο καιρού:

Ισχυρές καταιγίδες το απόγευμα – Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather

Επίσης, διαβάστε πιο κάτω τη σχετική προειδοποίηση που έχουμε εκδώσει και τους κινδύνους που υπάρχουν από τέτοιου είδους καταιγίδες.

Τοπικά ισχυρές ή/και ακραίες καταιγίδες το απόγευμα και βράδυ – Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather (Updated 12:00)

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg

Στον πιο κάτω χάρτη βλέπετε τις ηλεκτρικές εκκενώσεις και πως κινείτε η γραμμή λαίλαπας.

This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png

Κεντρική εικόνα από Blitzortung.org

Στα Locations μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Υπερκαλύφθηκε η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Δείτε τις 2 ακραίες αποκλίσεις

Μετά τις βροχές που επηρέασαν που επηρέασαν τις πλείστες περιοχές του νησιού το τελευταίο 24ωρο, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης...

Διάσπαρτες και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους τις επόμενες ημέρες

Σφήνα ύφεσης και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια στα παράλια της Αιγύπτου επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Τρίτη, με αποτέλεσμα τις ασταθείς καιρικές συνθήκες να...

Τοπικές και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...

Κανονική θα κλείσει η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Μικρές εισροές στα φράγματα

Μετά τις βροχές που επηρέασαν το προηγούμενο τριήμερο κυρίως ανατολικά τμήματα του νησιού, αλλά και μετά τις βροχές που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές του...

Έρχεται νέος γύρος βροχών/καταιγίδων από τα δυτικά – Καιρική ενημέρωση (08:15)

Οι βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν το νησί τις αυγινές ώρες από τα δυτικά έχουν κινηθεί ανατολικά, επηρεάζοντας το μεγαλύτερο μέρος του νησιού και αυτή την...
- Advertisement -