Προ των πυλών η διαταραχή “Carmel” – Χάρτης εκτιμώμενου συνολικού υετού

Σχετικά βαθύ βαρομετρικό χαμηλό εν ονόματι “Carmel” θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας τις επόμενες ώρες μέχρι και την Δευτέρα, με παγκύπριες και αξιόλογες βροχές/καταιγίδες ενώ χιόνια αναμένονται στην υψηλότερες κορυφές Τροόδους. Ο κύριος όγκος των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση, για να κυμανθεί σε επίπεδα πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή.

Σήμερα Σάββατο, σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας έχει κατηφορίσει στον Ελλαδικό χώρο και ανατολική Μεσόγειο και έχει αρχίσει να παρατηρείται κυκλογένεση (δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού ονόματι “Carmel”) στην περιοχή κοντά στην Κρήτη. Το χαμηλό τις επόμενες ώρες θα στροβιλίζεται μεταξύ Κρήτης – Ρόδου καθώς βαθαίνει περαιτέρω.

Αυτή την ώρα (11:45), οι νεφώσεις έχουν αρχίσει σταδιακά να αυξάνονται στην περιοχή μας όπου και παρατηρούνται λίγες βροχές στα ορεινά/ημιορεινά ενώ βροχές που βρίσκονται στα νότια παράλια κινούνται βορειότερα και θα αρχίσουν να επηρεάζουν σταδιακά το νησί καθώς το θερμό μέτωπο του χαμηλού θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας

Δορυφορική εικόνα (11:45)
Ραντάρ βροχής Τ.Μ (11:36)

Έτσι προοδευτικά κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με κατά διαστήματα βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1600 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με πιθανές ελαφριές χιονοστρώσεις από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω.

invito

Aπόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με κατά διαστήματα βροχές/καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πιο γενικευμένες κατά το δεύτερο μισό της νύχτας. Τα φαινόμενα κυρίως μετά τα μεσάνυχτα θα είναι κατά τόπους έντονα και παρατεταμένα. Τα νότια/νοτιοδυτικά 2/3 της οροσειράς του Τροόδους θα ευνοηθούν και από ορογραφικές βροχές. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω ενώ σε περίπτωση που παρατηρηθεί καταιγίδα, χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις πιθανόν να παρατηρηθούν πρόσκαιρα έως και 50 μέτρα πιο κάτω από αυτά που προαναφέραμε. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές κατά διαστήματα. Στα ορεινά/ημιορεινά θα παρατηρείται ομίχλη, η οποία κατά διαστήματα θα είναι πυκνή.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Σάββατο (18/12/2021)

Αύριο Κυριακή, το βαρομετρικό χαμηλό εν ονόματι “Carmel” , με κέντρο μεταξύ Κύπρου – Ρόδου θα επηρεάζει την περιοχή μας, η οποία θα βρίσκεται στον θερμό τομέα του χαμηλού (περιοχή μεταξύ θερμού και ψυχρού μετώπου). Έτσι, αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος καιρός με παγκύπριες βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και παρατεταμένα κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας και κυρίως στο νότιο/νοτιοδυτικό 1/2 του νησιού και νότια/νοτιοδυτικά 2/3 της οροσειράς του Τροόδους. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Τα νότια/νοτιοδυτικά 2/3 της οροσειράς του Τροόδους θα ευνοηθούν ιδιαίτερα από ορογραφικές βροχές, όπου και αναμένονται ιδιαίτερα υψηλά ύψη βροχής. Στα ορεινά/ημιορεινά θα παρατηρείται ομίχλη, η οποία κατά διαστήματα θα είναι πυκνή. Χιονόπτωση θα εναλλάσσεται κατά διαστήματα με χιονόνερο και χιονοχάλαζο από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1750 μέτρα και άνω. Αν οι υψηλότερες κορυφές του Τροόδους επηρεαστούν από επίκεντρο καταιγίδας, τότε οι χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις θα παρατηρηθούν έως και περίπου 50 μέτρα πιο κάτω.

Κατά τις απογευματινές προς βραδινές ώρες, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού, με τον άστατο καιρό να συνεχίζει και αναμένονται παγκύπριες βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και παρατεταμένα κυρίως στο νότιο 1/3 του νησιού και νότια/νοτιοδυτικά 2/3 της οροσειράς του Τροόδους. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Τα νότια/νοτιοδυτικά 2/3 της οροσειράς του Τροόδους θα ευνοηθούν ιδιαίτερα από ορογραφικές βροχές, όπου και αναμένονται ιδιαίτερα υψηλά ύψη βροχής. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1600 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω ενώ σε περίπτωση που παρατηρηθεί καταιγίδα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις πιθανόν να παρατηρηθούν πρόσκαιρα έως και περίπου μέτρα πιο κάτω από αυτά που προαναφέραμε. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές κατά διαστήματα. Στα ορεινά/ημιορεινά θα παρατηρείται ομίχλη, η οποία κατά διαστήματα θα είναι πυκνή. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της Κυριακής, αναμένονται ισχυροί έως πολύ ισχυροί νότιοι/νοτιοδυτικοί άνεμοι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή, φτάνοντας γύρω στους 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Κυριακή (19/12/2021)

Την Δευτέρα, η περιοχή μας θα παραμείνει αρχικά κάτω από την επήρεια του βαρομετρικού χαμηλού εν ονόματι “Carmel” και θα μας επηρεάσει πρόσκαιρα το συνεσφιγμένο μέτωπο του χαμηλού, με αποτέλεσμα ο άστατος καιρός να συνεχίζει με κατά διαστήματα βροχές/καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους κυρίως το πρωί. Το δυτικό/νοτιοδυτικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους θα ευνοηθεί από ορογραφικές βροχές. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας τα φαινόμενα θα αρχίσουν να γίνονται πιο τοπικά, ωστόσο, το δυτικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους θα συνεχίσει να ευνοείται από ορογραφικές βροχές, με τα φαινόμενα να είναι πιο συχνά και ενδεχομένως παρατεταμένα. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1450 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1550 μέτρα και άνω ενώ σε περίπτωση που παρατηρηθεί καταιγίδα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις πιθανόν να παρατηρηθούν πρόσκαιρα έως και περίπου 50 μέτρα πιο κάτω από αυτά που προαναφέραμε. Στα ορεινά/ημιορεινά θα παρατηρείται ομίχλη, η οποία κατά διαστήματα θα είναι πυκνή. Παράλληλα, ισχυρό έως πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή μας.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή, φτάνοντας γύρω στους 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον -1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Δευτέρα (20/12/2021)

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, και καθώς το βαρομετρικό χαμηλό κινείται ανατολικότερα και εξασθενεί, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά, βόρεια και δυτικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους αναμένεται να δώσουν ακόμα λίγες τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1450 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1550 μέτρα και άνω.

Στην κεντρική εικόνα, αλλά και στην εικόνα πιο κάτω, βλέπετε τις συνολικές ποσότητες βροχής που εκτιμούμε ότι θα σημειωθούν στο διάστημα από τις 12:00 τοπική ώρα 18/12/2021, μέχρι 08:00 τοπική ώρα 21/12/2021. 

Τα πλείστα χιλιοστά για την περίοδο που ισχύει ο πιο πάνω χάρτης αναμένονται στα δυτικά/νοτιοδυτικά 2/3 της οροσειράς του Τροόδους, στα νότια και γενικότερα στα παράλια. Οποιαδήποτε περιοχή επηρεαστεί από επίκεντρο καταιγίδας, είναι δυνατόν να καταγράψει έως και 10-25 χιλιοστά περισσότερα από αυτά που αναγράφονται στον χάρτη. Ο κύριος όγκος των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Εκτιμούμε ότι η μέση βροχόπτωση που θα αφήσει η διαταραχή “Carmel μέχρι το πρωί της Τρίτης θα κυμανθεί μεταξύ 40-55 χιλιοστά.

Την Τρίτη, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα με την πιθανότητα τοπικών βροχών. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is htyppi15.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg

Σχετικά βαθύ βαρομετρικό χαμηλό εν ονόματι “Carmel” θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας τις επόμενες ώρες μέχρι και την Δευτέρα, με παγκύπριες και αξιόλογες βροχές/καταιγίδες ενώ χιόνια αναμένονται στην υψηλότερες κορυφές Τροόδους. Ο κύριος όγκος των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Δευτέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση, για να κυμανθεί σε επίπεδα πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή.

Σήμερα Σάββατο, σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας έχει κατηφορίσει στον Ελλαδικό χώρο και ανατολική Μεσόγειο και έχει αρχίσει να παρατηρείται κυκλογένεση (δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού ονόματι “Carmel”) στην περιοχή κοντά στην Κρήτη. Το χαμηλό τις επόμενες ώρες θα στροβιλίζεται μεταξύ Κρήτης – Ρόδου καθώς βαθαίνει περαιτέρω.

Αυτή την ώρα (11:45), οι νεφώσεις έχουν αρχίσει σταδιακά να αυξάνονται στην περιοχή μας όπου και παρατηρούνται λίγες βροχές στα ορεινά/ημιορεινά ενώ βροχές που βρίσκονται στα νότια παράλια κινούνται βορειότερα και θα αρχίσουν να επηρεάζουν σταδιακά το νησί καθώς το θερμό μέτωπο του χαμηλού θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας

Δορυφορική εικόνα (11:45)
Ραντάρ βροχής Τ.Μ (11:36)

Έτσι προοδευτικά κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με κατά διαστήματα βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1600 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με πιθανές ελαφριές χιονοστρώσεις από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω.

Aπόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με κατά διαστήματα βροχές/καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πιο γενικευμένες κατά το δεύτερο μισό της νύχτας. Τα φαινόμενα κυρίως μετά τα μεσάνυχτα θα είναι κατά τόπους έντονα και παρατεταμένα. Τα νότια/νοτιοδυτικά 2/3 της οροσειράς του Τροόδους θα ευνοηθούν και από ορογραφικές βροχές. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω ενώ σε περίπτωση που παρατηρηθεί καταιγίδα, χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις πιθανόν να παρατηρηθούν πρόσκαιρα έως και 50 μέτρα πιο κάτω από αυτά που προαναφέραμε. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές κατά διαστήματα. Στα ορεινά/ημιορεινά θα παρατηρείται ομίχλη, η οποία κατά διαστήματα θα είναι πυκνή.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Σάββατο (18/12/2021)

Αύριο Κυριακή, το βαρομετρικό χαμηλό εν ονόματι “Carmel” , με κέντρο μεταξύ Κύπρου – Ρόδου θα επηρεάζει την περιοχή μας, η οποία θα βρίσκεται στον θερμό τομέα του χαμηλού (περιοχή μεταξύ θερμού και ψυχρού μετώπου). Έτσι, αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος καιρός με παγκύπριες βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και παρατεταμένα κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας και κυρίως στο νότιο/νοτιοδυτικό 1/2 του νησιού και νότια/νοτιοδυτικά 2/3 της οροσειράς του Τροόδους. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Τα νότια/νοτιοδυτικά 2/3 της οροσειράς του Τροόδους θα ευνοηθούν ιδιαίτερα από ορογραφικές βροχές, όπου και αναμένονται ιδιαίτερα υψηλά ύψη βροχής. Στα ορεινά/ημιορεινά θα παρατηρείται ομίχλη, η οποία κατά διαστήματα θα είναι πυκνή. Χιονόπτωση θα εναλλάσσεται κατά διαστήματα με χιονόνερο και χιονοχάλαζο από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1750 μέτρα και άνω. Αν οι υψηλότερες κορυφές του Τροόδους επηρεαστούν από επίκεντρο καταιγίδας, τότε οι χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις θα παρατηρηθούν έως και περίπου 50 μέτρα πιο κάτω.

Κατά τις απογευματινές προς βραδινές ώρες, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από το ψυχρό μέτωπο του χαμηλού, με τον άστατο καιρό να συνεχίζει και αναμένονται παγκύπριες βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και παρατεταμένα κυρίως στο νότιο 1/3 του νησιού και νότια/νοτιοδυτικά 2/3 της οροσειράς του Τροόδους. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους. Τα νότια/νοτιοδυτικά 2/3 της οροσειράς του Τροόδους θα ευνοηθούν ιδιαίτερα από ορογραφικές βροχές, όπου και αναμένονται ιδιαίτερα υψηλά ύψη βροχής. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1600 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω ενώ σε περίπτωση που παρατηρηθεί καταιγίδα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις πιθανόν να παρατηρηθούν πρόσκαιρα έως και περίπου μέτρα πιο κάτω από αυτά που προαναφέραμε. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές κατά διαστήματα. Στα ορεινά/ημιορεινά θα παρατηρείται ομίχλη, η οποία κατά διαστήματα θα είναι πυκνή. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της Κυριακής, αναμένονται ισχυροί έως πολύ ισχυροί νότιοι/νοτιοδυτικοί άνεμοι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή, φτάνοντας γύρω στους 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Κυριακή (19/12/2021)

Την Δευτέρα, η περιοχή μας θα παραμείνει αρχικά κάτω από την επήρεια του βαρομετρικού χαμηλού εν ονόματι “Carmel” και θα μας επηρεάσει πρόσκαιρα το συνεσφιγμένο μέτωπο του χαμηλού, με αποτέλεσμα ο άστατος καιρός να συνεχίζει με κατά διαστήματα βροχές/καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους κυρίως το πρωί. Το δυτικό/νοτιοδυτικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους θα ευνοηθεί από ορογραφικές βροχές. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας τα φαινόμενα θα αρχίσουν να γίνονται πιο τοπικά, ωστόσο, το δυτικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους θα συνεχίσει να ευνοείται από ορογραφικές βροχές, με τα φαινόμενα να είναι πιο συχνά και ενδεχομένως παρατεταμένα. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1450 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1550 μέτρα και άνω ενώ σε περίπτωση που παρατηρηθεί καταιγίδα στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις πιθανόν να παρατηρηθούν πρόσκαιρα έως και περίπου 50 μέτρα πιο κάτω από αυτά που προαναφέραμε. Στα ορεινά/ημιορεινά θα παρατηρείται ομίχλη, η οποία κατά διαστήματα θα είναι πυκνή. Παράλληλα, ισχυρό έως πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή μας.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή, φτάνοντας γύρω στους 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον -1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Δευτέρα (20/12/2021)

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, και καθώς το βαρομετρικό χαμηλό κινείται ανατολικότερα και εξασθενεί, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά, βόρεια και δυτικό 1/2 της οροσειράς του Τροόδους αναμένεται να δώσουν ακόμα λίγες τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1450 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1550 μέτρα και άνω.

Στην κεντρική εικόνα, αλλά και στην εικόνα πιο κάτω, βλέπετε τις συνολικές ποσότητες βροχής που εκτιμούμε ότι θα σημειωθούν στο διάστημα από τις 12:00 τοπική ώρα 18/12/2021, μέχρι 08:00 τοπική ώρα 21/12/2021. 

Τα πλείστα χιλιοστά για την περίοδο που ισχύει ο πιο πάνω χάρτης αναμένονται στα δυτικά/νοτιοδυτικά 2/3 της οροσειράς του Τροόδους, στα νότια και γενικότερα στα παράλια. Οποιαδήποτε περιοχή επηρεαστεί από επίκεντρο καταιγίδας, είναι δυνατόν να καταγράψει έως και 10-25 χιλιοστά περισσότερα από αυτά που αναγράφονται στον χάρτη. Ο κύριος όγκος των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Εκτιμούμε ότι η μέση βροχόπτωση που θα αφήσει η διαταραχή “Carmel μέχρι το πρωί της Τρίτης θα κυμανθεί μεταξύ 40-55 χιλιοστά.

Την Τρίτη, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα με την πιθανότητα τοπικών βροχών. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is htyppi15.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Ασυνήθιστα θερμή αέρια μάζα για μήνα Απρίλιο με θερμοκρασίες Ιουλίου αναμένονται αύριο Τετάρτη

Εξαιρετικά έως ακραία θερμή για την εποχή αέρια μάζα έχει αρχίσει να ανηφορίζει στην περιοχή μας από την βόρειο...