Πρόγνωση καιρού μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Πτώση θερμοκρασίας, ενίσχυση ανέμων και πιθανότητα βροχών από αύριο

Η σφήνα έξαρσης που επηρέαζε την περιοχή μας κινείται ανατολικότερα καθώς σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας από την βορειοανατολική Ευρώπη...

Σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας με εμφάνιση πιθανοτήτων βροχής – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες...

Ξεπέρασε το 80% η μέση βροχόπτωση του μήνα – Χωρίς μεταβολή η πληρότητα φραγμάτων

Μετά τις βροχές που επηρέασαν μεγάλο μέρος του νησιού την Παρασκευή και το Σάββατο, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για...

Η διαταραχή που μας επηρέασε για περίπου 30 ώρες το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη, ήταν το πιο βροχερό διήμερο από το Φεβρουάριο του 2015.

Οι πιο πολλές βροχές καταγράφηκαν στον ορεινό/ημιορεινό όγκο των επαρχιών Πάφου, Λεμεσού και Λάρνακας, με ποσότητες που κυμάνθηκαν κυρίως μεταξύ 40-65 χιλιοστών βροχής, με την πιο υψηλή καταγραφή στο φράγμα του Κούρρη με 72.5 χιλιοστά. Οι ποσότητες βροχής που έχουν καταγραφεί στις υπόλοιπες περιοχές, κυμαίνονται κυρίως από 15-40 χιλιοστά.

Τόσο η βροχόπτωση του μήνα όσο και του νέου υδρολογικού έτους από 1/10/2018, έχουν εκτοξευτεί στο 131% και 128% αντίστοιχα, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Η εισροή νερού στα φράγματα έχει αυξηθεί και η εισροή για το μήνα φτάνει τα 10.932 Ε.Κ.Μ νερού, καθιστώντας αυτό το Δεκέμβρη τον τρίτο καλύτερο Δεκέμβρη των τελευταίων 10 ετών, όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Μέχρι το τέλος του μήνα είναι εφικτό να περάσει στη δεύτερη θέση νοουμένου ότι θα μας επηρεάσει καλά η διαταραχή της ερχόμενης εβδομάδας.

Η πληρότητα των φραγμάτων ανέρχεται στο 14.6%, ενώ την αντίστοιχη περσινή ημέρα ήταν στο 13.1%. Πέρσι είχαμε συνολική εισροή 45 Ε.Κ.Μ νερού και μέχρι στιγμής φέτος 12.5 Ε.Κ.Μ νερού και όπως έχουμε αναφέρει ξανά, χρειαζόμαστε τουλάχιστον διπλάσια εισροή φέτος για να έχουμε ικανοποιητικά αποθέματα μέχρι το νέο υδρολογικό έτος και όχι να ξεκινάμε από τον πάτο, όπως συμβαίνει τα τελευταία 2 χρόνια.

Η διαταραχή αυτή συμπεριφέρθηκε σε μεγάλο βαθμό όπως αναμέναμε αφού τόσο η βροχόπτωση του μήνα όσο και από 1/10/2018, κυμάνθηκαν μέσα στα πλαίσια που αναφέραμε και μπορείτε να δείτε εδώ. Μικρές, ωστόσο, αποκλίσεις υπήρξαν κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού, όπου τοπικά καταγράφηκαν υψηλότερες τιμές βροχής από αυτές που αναμέναμε και στα νότια παράλια ελαφρώς πιο κάτω από ότι αναμέναμε.

Μπορείτε να συγκρίνετε στους πιο κάτω χάρτες τα συνολικά ύψη βροχής που αναμέναμε και πόσα καταγράφηκαν. Για καλύτερη εικόνα συστήνουμε να δείτε και τις αναλυτικές μετρήσεις από το Τ.Μ εδώ και στις πιο κάτω εικόνες από τους δικούς μας σταθμούς.


Λεμεσός Χάνι στο Κάστρο 29.7 χιλιοστά
Λεμεσός Κάβα Spectus 31.8 χιλιοστά
Kάτω Πάφος Sunfresh 36.5 χιλιοστά
Πόλη Χρυσοχούς Παπατωνίου 43 χιλιοστά
Τρόοδος Jubilee 60.7 χιλιοστά
Όμοδος Κιρ Γιάννης 53.6 xiliost;a
Λεύκαρα Blue Arches 58.7 χιλιοστά
Λευκωσία – Λατσιά BMW Show Room 19.9 χιλιοστά
Λάρνακα Στου Ρουσιά 21.6 Χιλιοστά

Νέα διαταραχή, η οποία είναι πιο υποσχόμενη όσον αφορά τα χιόνια, φαίνεται να επηρεάζει την περιοχή μας από το απόγευμα-βράδυ των Χριστουγέννων έως το τέλος του χρόνου σε συνδυασμό με ψυχρές αέριες μάζες, αυξάνοντας περαιτέρω τη βροχόπτωση του μήνα αλλά και -ενδεχομένως- προσφέροντας λευκές ημέρες στα υψηλότερα ορεινά.

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για το Τρόοδος.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού:

Απόψε. ο καιρός θα είναι αίθριος και σχετικά ψυχρός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και στους -1 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως ηλιόλουστος. Νεφώσεις όμως που θα αναπτυχθούν σταδιακά το μεσημέρι και απόγευμα δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος και σχετικά ψυχρός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και στους -1 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.


Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως ηλιόλουστος. Νεφώσεις όμως που θα αναπτυχθούν σταδιακά το μεσημέρι και απόγευμα δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα αναμένεται κυρίως ηλιόλουστος καιρός. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Στα Locations μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Πτώση θερμοκρασίας, ενίσχυση ανέμων και πιθανότητα βροχών από αύριο

Η σφήνα έξαρσης που επηρέαζε την περιοχή μας κινείται ανατολικότερα καθώς σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας από την βορειοανατολική Ευρώπη...

Σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας με εμφάνιση πιθανοτήτων βροχής – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...

Ξεπέρασε το 80% η μέση βροχόπτωση του μήνα – Χωρίς μεταβολή η πληρότητα φραγμάτων

Μετά τις βροχές που επηρέασαν μεγάλο μέρος του νησιού την Παρασκευή και το Σάββατο, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Νοέμβριο ανέβηκε στο...

Συνεχίζουν οι καλές καιρικές συνθήκες – Ακολουθεί πτώση της θερμοκρασίας και μικρή πιθανότητα βροχών

Σφήνα έξαρσης επηρεάζει την περιοχή μας και σήμερα Δευτέρα, με αποτέλεσμα οι καλές καιρικές συνθήκες να συνεχίζουν και οι θερμοκρασίες να παραμένουν λίγο πιο...

Εξασθένησε η διαταραχή στη περιοχή μας – Έρχεται πρόσκαιρη σφήνα έξαρσης πριν την επόμενη διαταραχή

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την περιοχή μας από την Πέμπτη έχει εξασθενήσει ενώ από αύριο Κυριακή, σφήνα έξαρσης θα επηρεάσει την περιοχή μας,...
- Advertisement -