Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια αύριο Τρίτη

Σφήνα ύφεσης και αβαθές χαμηλό φέρνουν βροχές, τοπικές καταιγίδες και λίγα χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αύριο το απόγευμα και βράδυ.

Σφήνα ύφεσης και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια αναμένεται να επηρεάσουν αύριο το νησί μας από τα δυτικά/βορειοδυτικά, όπως μπορείτε να δείτε στην κεντρική εικόνα αλλά και στην εικόνα πιο κάτω. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αρχίσουν να παρατηρούνται τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι και έπειτα, με μία πρόσκαιρη γενίκευση των φαινομένων αργά το απόγευμα προς νωρίς βράδυ.

Στο σύνολο της, αυτή η διαταραχή θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος ή όλο το νησί, με τα ύψη βροχής να κυμαίνονται κυρίως από 1 έως 20 χιλιοστά περίπου.

Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση, με τις οποιεσδήποτε χιονοστρώσεις να είναι περιορισμένες κατά τις απογευματινές και βραδυνές ώρες.

Από την Τετάρτη αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού (αν και η πιθανότητα μεμονωμένων βροχών συνεχίζει) ενώ από την Πέμπτη, νέα διαταραχή αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας, η οποία με τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται πιο αξιόλογη από την διαταραχή της Τρίτης.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος κυρίως από μέσες και υψηλές νεφώσεις, με μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών στα δυτικά και βόρεια. Τοπικά στο εσωτερικό, ενδέχεται να σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 11 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Πρόσκαιρη γενίκευση των φαινομένων αναμένεται σταδιακά κατά το δεύτερο μισό της ημέρας με κατά διαστήματα βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους (1700 μέτρα και άνω), αναμένεται χιονόπτωση κατά διαστήματα, με πιθανότητα χιονόστρωσης κυρίως αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 16 έως 18 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως κατά το πρώτο μισό της νύχτας. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους (1700 μέτρα και άνω) αναμένεται κατά διαστήματα χιονόπτωση κυρίως κατά το πρώτο μισό της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 12 στα παράλια και στους -2 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 17 έως 19 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και στον -1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη, o καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με λίγες τοπικές βροχές ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένεται σταδιακή γενίκευση των φαινομένων από τα δυτικά με βροχές/καταιγίδες. Βροχή θα εναλλάσσεται με χιονόνερο στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή, αναμένεται βελτίωση του καιρού, ωστόσο, πιθανότητες για τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Τοπικές βροχές το απόγευμα – Νέα διαταραχή προσεγγίζει την περιοχή μας σταδιακά από αύριο βράδυ

Το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια που επηρέαζαν την περιοχή μας χθες Παρασκευή έχουν...

Ζωντανή καιρική ενημέρωση για σήμερα και απόψε (27/11/2020)

Καιρική ενημέρωση (16:30): Καταιγίδα είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε τμήματα της επαρχίας Πάφου (προς Κούκλια). Καιρική ενημέρωση (14:40): Mεμονωμένη καταιγίδα είναι σε...

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι σήμερα και απόψε – Νέα διαταραχή από Δευτέρας

Αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Παρασκευή, όπου και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων, με...

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για τοπικά έντονες καταιγίδες με χαλάζι στο ανατολικό μισό του νησιού

Αρκετές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν διάφορες περιοχές, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Ο κύριος κίνδυνος κατά την περίοδο της προειδοποίησης είναι οι μεμονωμένες...

Toπικές βροχές το επόμενο διήμερο – Με περισσότερες βροχές φαίνεται να μας υποδέχεται ο Δεκέμβριος

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...
- Advertisement -