Ψυχρό μέτωπο με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια

Χαμηλό βαρομετρικό συνοδεία ψυχρού μετώπου προσεγγίζουν την περιοχή από τα δυτικά.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με πολύ πυκνή σκόνη στα χαμηλότερα επίπεδα της ατμόσφαιρας. Σταδιακά θα αρχίσουν να αυξάνονται οι νεφώσεις, καθώς πλησιάζει το σύστημα κακοκαιρίας όπου από νωρίς το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και βόρειο μισό του νησιού. Τοπικά οι καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι. Σε περιοχή του εσωτερικού δεν αποκλείεται σε ισχυρή καταιγίδα να δημιουργηθούν προβλήματα ή και τοπική πλημμύρα.

Από αργά το απόγευμα θα μας επηρεάσει το ψυχρό μέτωπο, στη διάρκεια του οποίου θα έχουμε πιο γενικευμένες βροχές και καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά με ανατολική κίνηση. Η σκόνη εκτοπίζεται στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ, αλλά σύντομα θα πνέουν από τα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ, με ριπές στα νότια παράλια και σε περιοχές καταιγίδων 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 23 στα παράλια και 6 στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα σε όλο το νησί. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σημειωθεί χιονόπτωση, στη διάρκεια της οποίας από την Πλατεία Τροόδους και άνω αναμένεται ελαφριά έως μέτρια χιονόστρωση. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι.

Την Παρασκευή αυξημένες νεφώσεις θα δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ανατολικό 1/3 του νησιού και ακόμα λίγα χιόνια στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Πτώση θερμοκρασίας.

Αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο αλλά και το πρώτο μισό της ερχόμενης βδομάδας, με άνοδο της θερμοκρασίας.

Νέο βαρομετρικό χαμηλό φαίνεται ότι θα μας επηρεάσει προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, αρχικά με σκόνη και ζέστη και στη συνέχεια με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε τις βροχές μέσω του Ραντάρ σε ώρες U.T.C, καθώς πλησιάζει το ψυχρό μέτωπο από τα δυτικά.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Έκτακτη καιρική ενημέρωση (22:10) – Έντονες καταιγίδες προσεγγίζουν το νησί από τα νότια

Μετά τη βελτίωση που παρουσίασε ο καιρός τις προηγούμενες ώρες, οι νεφώσεις έχουν αρχίσει να αυξάνονται από τα νότια...

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για τοπικά έντονες καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής (Χάρτης)

Αρκετές καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως το νότιο 1/3 του νησιού και ανατολικά, εκ των οποίων κάποιες θα είναι έντονες και παρατεταμένες. Ο κύριος κίνδυνος...

Συνεχίζουν δειλά-δειλά οι καταγραφές βροχόπτωσης – Πληρότητα φραγμάτων

Μετά τις βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν τις πλείστες περιοχές του νησιού χθες Πέμπτη, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Δεκέμβριο ανέβηκε στο 8% από...

Δελτίο Τύπου: Καθαρισμός υδροβιότοπου Ζακακίου από ΣΑΛΑ

Ως μέρος της συνεχούς προσπάθειας του για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στα  πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού –...

Συνεχίζουν οι κατά περιόδους βροχές/καταιγίδες σήμερα και αύριο – Τοπικά έντονα φαινόμενα

Συνεχίζει ο άστατος καιρός με βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους μέχρι το απόγευμα προς βράδυ του Σαββάτου. Πιο γενικευμένα θα είναι τα φαινόμενα κυρίως αργά απόψε...
- Advertisement -