Σχετικά χαμηλή πίεση και σκόνη επηρεάζουν την περιοχή

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σταδιακά νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στα ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και πιο νότια-νοτιοανατολικά (Επαρχεία Λάρνακας-Λεμεσού), όπου αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να σημειωθεί χαλαζόπτωση.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με πολύ μικρή πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν μέτρια έως υψηλά ποσοστά σκόνης.

Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ και στα δυτικά παράλια, δυτικοί της ίδιας έντασης.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 βαθμούς στα παράλια και 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.
Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με μέτρια ποσοστά σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πολύ τοπικά δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Στην ατμόσφαιρα πιθανό να υπάρχει αραιή σκόνη. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο θα μας επηρεάσει χαμηλό βαρομετρικό από τα δυτικά, το οποίο αναμένεται να παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες, κυρίως τοπικού χαρακτήρα.

Στην περιοχή του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση, η οποία πιθανό τη Δευτέρα να επεκταθεί και στα υψηλότερα ημιορεινά. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακά αισθητή πτώση.

Γενικά όλο αυτό το διάστημα οι βροχές που αναμένονται δεν θα έχουν την ένταση και έκταση, ώστε να αρχίσει και πάλι σημαντική ροή νερού στα φράγματα ή να καλύψουμε καλά ποσοστά βροχόπτωσης για τον μήνα, αλλά για γεωργικούς σκοπούς και κυρίως για τα σιτηρά πιστεύουμε θα είναι ικανοποιητικές.

Αυτή τη στιγμή η Λάρνακα επηρεάζεται από υψηλά ποσοστά σκόνης 186.2 mg, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές από μέτρια κυρίως ποσοστά σκόνης.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Τοπικές βροχές το απόγευμα – Νέα διαταραχή προσεγγίζει την περιοχή μας σταδιακά από αύριο βράδυ

Το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια που επηρέαζαν την περιοχή μας χθες Παρασκευή έχουν...

Ζωντανή καιρική ενημέρωση για σήμερα και απόψε (27/11/2020)

Καιρική ενημέρωση (16:30): Καταιγίδα είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε τμήματα της επαρχίας Πάφου (προς Κούκλια). Καιρική ενημέρωση (14:40): Mεμονωμένη καταιγίδα είναι σε...

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι σήμερα και απόψε – Νέα διαταραχή από Δευτέρας

Αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Παρασκευή, όπου και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων, με...

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για τοπικά έντονες καταιγίδες με χαλάζι στο ανατολικό μισό του νησιού

Αρκετές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν διάφορες περιοχές, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Ο κύριος κίνδυνος κατά την περίοδο της προειδοποίησης είναι οι μεμονωμένες...

Toπικές βροχές το επόμενο διήμερο – Με περισσότερες βροχές φαίνεται να μας υποδέχεται ο Δεκέμβριος

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...
- Advertisement -