Συνεχίζει ο θερμός καιρός – Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας με 40άρια+ τέλος της εβδομάδας

Θερμές αέριες μάζες θα επηρεάζουν την περιοχή μας τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο σήμερα Δευτέρα να φτάνει έως τους 40 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, ενώ το επόμενο τριήμερο, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται γύρω στους 38-39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού (αναλόγως ημέρας). Παράλληλα, κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη, υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής/καταιγίδας κυρίως στα υψηλότερα ορεινά. Από την Παρασκευή και κυρίως το σαββατοκύριακο, εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες φαίνεται πως θα επηρεάσουν την περιοχή μας, με τα 40άρια+ να επιστρέφουν σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές.

Χθες Κυριακή, η θερμοκρασία σημείωσε μικρή άνοδο κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού σε σχέση με το Σάββατο, φτάνοντας τους 38 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού.

Σήμερα Δευτέρα, αλλά και το επόμενο τριήμερο, ο θερμός καιρός συνεχίζει, με τις θερμοκρασίες σήμερα Δευτέρα να φτάνουν έως τους 40 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού ενώ το επόμενο τριήμερο, oι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται γύρω στους 38-39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού (αναλόγως ημέρας). Στα παράλια, οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες και θα κυμαίνονται γύρω στους 30-35 βαθμούς Κελσίου (αναλόγως ημέρας και περιοχής). Παράλληλα, κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη, δεν αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής/καταιγίδας κυρίως στα υψηλότερα ορεινά τις πρώτες απογευματινές ώρες.

invito

Για την σημερινή ημέρα, το Kitasweather έχει εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση υψηλών θερμοκρασιών, την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Κίτρινη προειδοποίηση υψηλών θερμοκρασιών από Kitasweather για σήμερα Δευτέρα (24/8)

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Δευτέρα, 24/08/2020
Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Τρίτη, 25/08/2020
Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τετάρτη, 26/08/2020

Σταδιακά από την Παρασκευή, και κυρίως το σαββατοκύριακο, εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες φαίνεται πως θα επηρεάσουν την περιοχή μας, καθώς σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας θα κατηφορίσει στην δυτική Ευρώπη, με αποτέλεσμα σφήνα έξαρσης να ανηφορίσει προς την περιοχή μας από τα νοτιοανατολικά, όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός ισχυρού θερμοκρασιακού διπόλου, μεταξύ της δυτικής και ανατολικής Ευρώπης. Η περιοχή μας θα βρίσκεται στο θερμό τμήμα του διπόλου και αναμένεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται σε πολύ υψηλότερες τιμές από τις κανονικές για την εποχή. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται πως η θερμοκρασία σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού θα κυμαίνεται γύρω στους 40-42 βαθμούς Κελσίου, χωρίς να αποκλείεται κάποιες ημέρες να παρατηρηθούν και λίγο υψηλότερες θερμοκρασίες. Το Kitasweather παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου και θα ενημερωθείτε περαιτέρω καθώς πλησιάζουν οι ημέρες.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Παρασκευή, 28/08/2020
Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για το Σάββατο, 29/08/2020
Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Κυριακή, 30/08/2020

Όσον αφορά τις τιμές του σημείου δρόσου κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, οι τιμές του στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό θα κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα έως μέτρια επίπεδα ενώ στα παράλια θα κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα έως πολύ υψηλά επίπεδα μέχρι και την Πέμπτη.

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 28-29 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών βάσει των ατμοσφαιρικών συνθηκών και της ξηρασίας που επικρατεί αυτές τις ημέρες είναι μεγάλος.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει έως τους 40 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 29 έως 31 στα δυτικά παράλια, 33 έως 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 25 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Aπόψε το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, κυρίως στα παράλια, πιθανόν να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 24 στα παράλια και στους 15 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, μετά την διάλυση της πρωινής τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 29 έως 31 στα δυτικά παράλια, 33 έως 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 25 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, κυρίως στα παράλια, πιθανόν να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 24 στα παράλια και στους 15 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, μετά την διάλυση της πρωινής τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και δεν αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής/καταιγίδας κυρίως στα υψηλότερα ορεινά κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 29 έως 31 στα δυτικά παράλια, 33 έως 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 25 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, κυρίως στα παράλια, πιθανόν να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 24 στα παράλια και στους 13 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη, μετά την διάλυση της πρωινής τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής/καταιγίδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, και θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή, μετά την διάλυση της πρωινής τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Θερμές αέριες μάζες θα επηρεάζουν την περιοχή μας τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο σήμερα Δευτέρα να φτάνει έως τους 40 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, ενώ το επόμενο τριήμερο, οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται γύρω στους 38-39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού (αναλόγως ημέρας). Παράλληλα, κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη, υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής/καταιγίδας κυρίως στα υψηλότερα ορεινά. Από την Παρασκευή και κυρίως το σαββατοκύριακο, εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες φαίνεται πως θα επηρεάσουν την περιοχή μας, με τα 40άρια+ να επιστρέφουν σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές.

Χθες Κυριακή, η θερμοκρασία σημείωσε μικρή άνοδο κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού σε σχέση με το Σάββατο, φτάνοντας τους 38 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού.

Σήμερα Δευτέρα, αλλά και το επόμενο τριήμερο, ο θερμός καιρός συνεχίζει, με τις θερμοκρασίες σήμερα Δευτέρα να φτάνουν έως τους 40 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού ενώ το επόμενο τριήμερο, oι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται γύρω στους 38-39 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού (αναλόγως ημέρας). Στα παράλια, οι θερμοκρασίες θα είναι χαμηλότερες και θα κυμαίνονται γύρω στους 30-35 βαθμούς Κελσίου (αναλόγως ημέρας και περιοχής). Παράλληλα, κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη, δεν αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής/καταιγίδας κυρίως στα υψηλότερα ορεινά τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Για την σημερινή ημέρα, το Kitasweather έχει εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση υψηλών θερμοκρασιών, την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Κίτρινη προειδοποίηση υψηλών θερμοκρασιών από Kitasweather για σήμερα Δευτέρα (24/8)

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Δευτέρα, 24/08/2020
Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Τρίτη, 25/08/2020
Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Τετάρτη, 26/08/2020

Σταδιακά από την Παρασκευή, και κυρίως το σαββατοκύριακο, εξαιρετικά θερμές αέριες μάζες φαίνεται πως θα επηρεάσουν την περιοχή μας, καθώς σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας θα κατηφορίσει στην δυτική Ευρώπη, με αποτέλεσμα σφήνα έξαρσης να ανηφορίσει προς την περιοχή μας από τα νοτιοανατολικά, όπως βλέπετε στις πιο κάτω εικόνες.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός ισχυρού θερμοκρασιακού διπόλου, μεταξύ της δυτικής και ανατολικής Ευρώπης. Η περιοχή μας θα βρίσκεται στο θερμό τμήμα του διπόλου και αναμένεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται σε πολύ υψηλότερες τιμές από τις κανονικές για την εποχή. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται πως η θερμοκρασία σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού θα κυμαίνεται γύρω στους 40-42 βαθμούς Κελσίου, χωρίς να αποκλείεται κάποιες ημέρες να παρατηρηθούν και λίγο υψηλότερες θερμοκρασίες. Το Kitasweather παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου και θα ενημερωθείτε περαιτέρω καθώς πλησιάζουν οι ημέρες.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Παρασκευή, 28/08/2020
Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για το Σάββατο, 29/08/2020
Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Κυριακή, 30/08/2020

Όσον αφορά τις τιμές του σημείου δρόσου κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, οι τιμές του στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό θα κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα έως μέτρια επίπεδα ενώ στα παράλια θα κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα έως πολύ υψηλά επίπεδα μέχρι και την Πέμπτη.

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 28-29 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών βάσει των ατμοσφαιρικών συνθηκών και της ξηρασίας που επικρατεί αυτές τις ημέρες είναι μεγάλος.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει έως τους 40 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 29 έως 31 στα δυτικά παράλια, 33 έως 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 25 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Aπόψε το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, κυρίως στα παράλια, πιθανόν να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 24 στα παράλια και στους 15 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, μετά την διάλυση της πρωινής τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 29 έως 31 στα δυτικά παράλια, 33 έως 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 25 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, κυρίως στα παράλια, πιθανόν να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 24 στα παράλια και στους 15 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, μετά την διάλυση της πρωινής τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και δεν αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής/καταιγίδας κυρίως στα υψηλότερα ορεινά κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 29 έως 31 στα δυτικά παράλια, 33 έως 35 στα υπόλοιπα παράλια και στους 25 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, κυρίως στα παράλια, πιθανόν να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 24 στα παράλια και στους 13 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη, μετά την διάλυση της πρωινής τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής/καταιγίδας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, και θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή, μετά την διάλυση της πρωινής τοπικής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Εξαιρετικά θερμό για την εποχή το τριήμερο της Πρωταπριλιάς με 30άρια+ και σκόνη

Με θερμοκρασίες αρκετά πάνω της κανονικής θα κυλήσει το υπόλοιπο της εβδομάδας στην περιοχή μας αλλά και τουλάχιστον μέχρι...