Στα λευκά θα ντυθούν αρκετές ορεινές περιοχές απόψε – Βουτιά της θερμοκρασίας

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού απόψε, με κύριο χαρακτηριστικό τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις τοπικές καταιγίδες συνοδεία χαλαζιού.

Μετά τις γενικευμένες βροχές του πρωινού, που επηρέασαν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού, ο καιρός παρουσίασε σχετική βελτίωση, εκτός από το δυτικό/βορειοδυτικό 1/3 του νησιού, όπου βροχές/καταιγίδες επηρεάζουν κατά διαστήματα αυτές τις περιοχές. Στην οροσειρά του Τροόδους, από τα 1400 μέτρα περίπου και άνω παρατηρούνται κατά διαστήματα χιονοπτώσεις, με χιονοστρώσεις από τα 1500 μέτρα περίπου και άνω. Χιονόνερο και χιονοχάλαζο παρατηρείται σε λίγο πιο χαμηλά υψόμετρα από αυτά που προαναφέραμε.

Το βράδυ, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από το ψυχρό μέτωπο του δευτερεύοντος χαμηλού, που θα έχει κέντρο βόρεια της Κύπρου.

invito
Πορεία δευτερεύοντος χαμηλού

Το ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει το νησί μας από τα βόρεια/βορειοδυτικά απόψε και θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, αρχικά από τα 1100 μέτρα και άνω με χιονοστρώσεις από τα 1150 μέτρα και άνω. Την ίδια ώρα, βροχές και τοπικές καταιγίδες, θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος του νησιού και θα είναι πιο γενικευμένες και εκτεταμένες στο βόρειο/βορειοδυτικό μισό του νησιού. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόστρωσης. Μετά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου προς αυγινές ώρες του Σαββάτου, ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά, ωστόσο, λόγω του Sea Effect Snow, θα συνεχίσουν να παρατηρούνται κάποιες βροχές στα βόρεια/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού και τοπικές χιονοπτώσεις από τα 800 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις από τα 950 μέτρα και άνω.

Στην κεντρική εικόνα αλλά και στην εικόνα πιο κάτω, σας παρουσιάζουμε με 3 χρωματισμούς τις περιοχές που αναμένεται χιονόπτωση/χιονόστρωση. Στις περιοχές που βρίσκονται στον κόκκινο χρωματισμό αναμένονται χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις με τις ποσότητες να κυμαίνονται από 5-20 εκατοστά χιονιού στις πλείστες περιοχές. Στις περιοχές που βρίσκονται στον μωβ χρωματισμό αναμένονται χιονοπτώσεις αλλά με τοπικές χιονοστρώσεις, οι οποίες θα κυμαίνονται από μια ελαφριά κάλυψη χιονιού μέχρι 10 εκατοστά. Στις περιοχές που βρίσκονται στον ροζ χρωματισμό, θα παρατηρηθούν τοπικά χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, με την πιθανότητα για ελαφριές και πρόσκαιρες χιονοστρώσεις πολύ τοπικά.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές ή ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως στο βορειοδυτικό μισό του νησιού λόγω Sea Effect Snow. Ta όποια φαινόμενα παρατηρηθούν αρχικά από τα 800 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με τοπικές χιονοστρώσεις κυρίως από τα 950 μέτρα και άνω. Το απόγευμα και το βράδυ, η πιθανότητα να παρατηρηθούν φαινόμενα μειώνεται, ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ μικρό ενδεχομένο μεμονωμένα να πέσουν λίγες νιφάδες χιονιού ή χιονόνερο στα παράλια (10-20%).

Το βράδυ του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από ιδιαίτερα ψυχρή αέρια μάζα όπως βλέπετε στην κεντρική εικόνα αλλά και στην εικόνα πιο κάτω, καθώς δευτερεύουσα και αβαθέστερη σφήνα ύφεσης θα επηρεάσει την περιοχή μας από τα βόρεια.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Κυριακή, 09/02/2020.

Την Κυριακή, όπου και θα έχουμε την κορύφωση των ψυχρών αερίων μαζών, υπάρχει μικρή πιθανότητα να παρατηρηθούν λίγες τοπικές χιονοπτώσεις ή λίγες νιφάδες χιονιού. Ο λόγος που έχουν εμφανιστεί και πάλι αυτές οι πιθανότητες είναι λόγω του ότι οι ατμοσφαιρικές συνθήκες φαίνεται να ευνοούν κάποιες κυρίως ορογραφικές χιονοπτώσεις ή και Sea Effect Snow. Να σημειώσουμε ότι εάν παρατηρηθεί κάτι, θα είναι πρόσκαιρο και εξασθενημένο. Παρόμοιες ατμοσφαιρικές συνθήκες θα επικρατούν και την Δευτέρα, με λίγο χαμηλότερες πιθανότητες σε σχέση με την Κυριακή.

Image result for lake effect snow

Την Τρίτη προς Τετάρτη, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από ασθενές θερμό μέτωπο, καθώς η ψυχρή αέρια μάζα κινείται βορειοανατολικά και υπάρχουν κάποιες πιθανότητες βροχής. Η θερμοκρασία από την Τρίτη και έπειτα θα σημειώσει αισθητή άνοδο για να φτάσει τα κανονικά για την εποχή μέχρι την Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης:

Ανανεωμένες προγνώσεις στις τοποθεσίες – Πιθανότητα λίγων νιφάδων/χιονόνερου μέχρι τα πεδινά

Νέο ρεκόρ πληρότητας φραγμάτων – Δείτε τις τελευταίες μετρήσεις βροχόπτωσης

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα από τα βορειοδυτικά. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι πιο γενικευμένες στο βορειοδυτικό μισό του νησιού, με κορύφωση γύρω στα μεσάνυχτα. Κάποιες καταιγίδες αναμένεται να είναι έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοστρώσεων. Στα ορεινά θα παρατηρείται κατά διαστήματα πυκνή χιονόπτωση, αρχικά από τα 1100 μέτρα και άνω με χιονοστρώσεις από τα 1150 μέτρα και άνω ενώ μετά τα μεσάνυχτα, χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις θα παρατηρηθούν έως 100-200 μέτρα πιο κάτω από τα υψόμετρα που προαναφέραμε, αλλά θα είναι πιο ασθενείς και πιο τοπικές. Οι χιονοστρώσεις από τα 1150 μέτρα και άνω θα είναι κατά τόπους βαριές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν πολύ ισχυροί έως σφοδροί 6-7 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 8-9 μποφόρ για να στραφούν αργότερα σε δυτικούς έως βορειοδυτικούς, της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 7 έως 9 στα παράλια και στους -5 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά θα επικρατεί ισχυρός παγετός ενώ στα υψηλότερα ημιορεινά παγετός.

Αύριο Σάββατο, οι όποιες βροχές παρατηρούνται τις πρώτες πρωινές ωρες θα απομακρυνθούν νοτιοανατολικά και ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά, όπου αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν ακόμη λίγες μεμονωμένες βροχές ή ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 13 έως 15 στα παράλια και στους -3 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα υψηλότερα ορεινά θα επικρατεί παγετός καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι ως επί το πλείστον κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικές νεφώσεις που θα παρατηρούνται κυρίως στην οροσειρά του Τροόδους πιθανόν να δώσουν ακόμη λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, 2 έως 5 στα παράλια και στους -10 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά και στα ημιορεινά θα σχηματιστεί ισχυρός παγετός, ενώ παγετός αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ψυχρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και μικρό ενδεχόμενο λίγων νιφάδων χιονιού ή πρόσκαιρων χιονοπτώσεων/χιονόνερου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι ισχυροί 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 6-9 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 7 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 8 έως 10 στα παράλια και στους -6 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά και στις βορεινές πλαγιές των ημιορεινών θα επικρατεί ισχυρός παγετός καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας ενώ στα υπόλοιπα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός.

Την Κυριακή το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και εξαιρετικά ψυχρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 6-8 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους -2 βαθμούς στο εσωτερικό, 0 έως 2 στα παράλια και στους -11 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά θα επικρατεί ισχυρός παγετός ενώ παγετός αναμένεται να σχηματιστεί σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού και σε κάποιες παράλιες περιοχές.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ψυχρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και πολύ μικρό ενδεχόμενο λίγων νιφάδων χιονιού ή πρόσκαιρων χιονοπτώσεων/χιονόνερου. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται 5-8 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού απόψε, με κύριο χαρακτηριστικό τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις τοπικές καταιγίδες συνοδεία χαλαζιού.

Μετά τις γενικευμένες βροχές του πρωινού, που επηρέασαν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού, ο καιρός παρουσίασε σχετική βελτίωση, εκτός από το δυτικό/βορειοδυτικό 1/3 του νησιού, όπου βροχές/καταιγίδες επηρεάζουν κατά διαστήματα αυτές τις περιοχές. Στην οροσειρά του Τροόδους, από τα 1400 μέτρα περίπου και άνω παρατηρούνται κατά διαστήματα χιονοπτώσεις, με χιονοστρώσεις από τα 1500 μέτρα περίπου και άνω. Χιονόνερο και χιονοχάλαζο παρατηρείται σε λίγο πιο χαμηλά υψόμετρα από αυτά που προαναφέραμε.

Το βράδυ, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από το ψυχρό μέτωπο του δευτερεύοντος χαμηλού, που θα έχει κέντρο βόρεια της Κύπρου.

Πορεία δευτερεύοντος χαμηλού

Το ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει το νησί μας από τα βόρεια/βορειοδυτικά απόψε και θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, αρχικά από τα 1100 μέτρα και άνω με χιονοστρώσεις από τα 1150 μέτρα και άνω. Την ίδια ώρα, βροχές και τοπικές καταιγίδες, θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος του νησιού και θα είναι πιο γενικευμένες και εκτεταμένες στο βόρειο/βορειοδυτικό μισό του νησιού. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με αυξημένη πιθανότητα χαλαζόστρωσης. Μετά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου προς αυγινές ώρες του Σαββάτου, ο καιρός βελτιώνεται σημαντικά, ωστόσο, λόγω του Sea Effect Snow, θα συνεχίσουν να παρατηρούνται κάποιες βροχές στα βόρεια/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού και τοπικές χιονοπτώσεις από τα 800 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις από τα 950 μέτρα και άνω.

Στην κεντρική εικόνα αλλά και στην εικόνα πιο κάτω, σας παρουσιάζουμε με 3 χρωματισμούς τις περιοχές που αναμένεται χιονόπτωση/χιονόστρωση. Στις περιοχές που βρίσκονται στον κόκκινο χρωματισμό αναμένονται χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις με τις ποσότητες να κυμαίνονται από 5-20 εκατοστά χιονιού στις πλείστες περιοχές. Στις περιοχές που βρίσκονται στον μωβ χρωματισμό αναμένονται χιονοπτώσεις αλλά με τοπικές χιονοστρώσεις, οι οποίες θα κυμαίνονται από μια ελαφριά κάλυψη χιονιού μέχρι 10 εκατοστά. Στις περιοχές που βρίσκονται στον ροζ χρωματισμό, θα παρατηρηθούν τοπικά χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, με την πιθανότητα για ελαφριές και πρόσκαιρες χιονοστρώσεις πολύ τοπικά.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές ή ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως στο βορειοδυτικό μισό του νησιού λόγω Sea Effect Snow. Ta όποια φαινόμενα παρατηρηθούν αρχικά από τα 800 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με τοπικές χιονοστρώσεις κυρίως από τα 950 μέτρα και άνω. Το απόγευμα και το βράδυ, η πιθανότητα να παρατηρηθούν φαινόμενα μειώνεται, ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ μικρό ενδεχομένο μεμονωμένα να πέσουν λίγες νιφάδες χιονιού ή χιονόνερο στα παράλια (10-20%).

Το βράδυ του Σαββάτου και κυρίως την Κυριακή, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από ιδιαίτερα ψυχρή αέρια μάζα όπως βλέπετε στην κεντρική εικόνα αλλά και στην εικόνα πιο κάτω, καθώς δευτερεύουσα και αβαθέστερη σφήνα ύφεσης θα επηρεάσει την περιοχή μας από τα βόρεια.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Κυριακή, 09/02/2020.

Την Κυριακή, όπου και θα έχουμε την κορύφωση των ψυχρών αερίων μαζών, υπάρχει μικρή πιθανότητα να παρατηρηθούν λίγες τοπικές χιονοπτώσεις ή λίγες νιφάδες χιονιού. Ο λόγος που έχουν εμφανιστεί και πάλι αυτές οι πιθανότητες είναι λόγω του ότι οι ατμοσφαιρικές συνθήκες φαίνεται να ευνοούν κάποιες κυρίως ορογραφικές χιονοπτώσεις ή και Sea Effect Snow. Να σημειώσουμε ότι εάν παρατηρηθεί κάτι, θα είναι πρόσκαιρο και εξασθενημένο. Παρόμοιες ατμοσφαιρικές συνθήκες θα επικρατούν και την Δευτέρα, με λίγο χαμηλότερες πιθανότητες σε σχέση με την Κυριακή.

Image result for lake effect snow

Την Τρίτη προς Τετάρτη, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από ασθενές θερμό μέτωπο, καθώς η ψυχρή αέρια μάζα κινείται βορειοανατολικά και υπάρχουν κάποιες πιθανότητες βροχής. Η θερμοκρασία από την Τρίτη και έπειτα θα σημειώσει αισθητή άνοδο για να φτάσει τα κανονικά για την εποχή μέχρι την Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης:

Ανανεωμένες προγνώσεις στις τοποθεσίες – Πιθανότητα λίγων νιφάδων/χιονόνερου μέχρι τα πεδινά

Νέο ρεκόρ πληρότητας φραγμάτων – Δείτε τις τελευταίες μετρήσεις βροχόπτωσης

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα από τα βορειοδυτικά. Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι πιο γενικευμένες στο βορειοδυτικό μισό του νησιού, με κορύφωση γύρω στα μεσάνυχτα. Κάποιες καταιγίδες αναμένεται να είναι έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με αυξημένη πιθανότητα χαλαζοστρώσεων. Στα ορεινά θα παρατηρείται κατά διαστήματα πυκνή χιονόπτωση, αρχικά από τα 1100 μέτρα και άνω με χιονοστρώσεις από τα 1150 μέτρα και άνω ενώ μετά τα μεσάνυχτα, χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις θα παρατηρηθούν έως 100-200 μέτρα πιο κάτω από τα υψόμετρα που προαναφέραμε, αλλά θα είναι πιο ασθενείς και πιο τοπικές. Οι χιονοστρώσεις από τα 1150 μέτρα και άνω θα είναι κατά τόπους βαριές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν πολύ ισχυροί έως σφοδροί 6-7 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 8-9 μποφόρ για να στραφούν αργότερα σε δυτικούς έως βορειοδυτικούς, της ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 7 έως 9 στα παράλια και στους -5 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά θα επικρατεί ισχυρός παγετός ενώ στα υψηλότερα ημιορεινά παγετός.

Αύριο Σάββατο, οι όποιες βροχές παρατηρούνται τις πρώτες πρωινές ωρες θα απομακρυνθούν νοτιοανατολικά και ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά, όπου αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ωστόσο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν ακόμη λίγες μεμονωμένες βροχές ή ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 13 έως 15 στα παράλια και στους -3 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα υψηλότερα ορεινά θα επικρατεί παγετός καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι ως επί το πλείστον κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικές νεφώσεις που θα παρατηρούνται κυρίως στην οροσειρά του Τροόδους πιθανόν να δώσουν ακόμη λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, 2 έως 5 στα παράλια και στους -10 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά και στα ημιορεινά θα σχηματιστεί ισχυρός παγετός, ενώ παγετός αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ψυχρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και μικρό ενδεχόμενο λίγων νιφάδων χιονιού ή πρόσκαιρων χιονοπτώσεων/χιονόνερου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι ισχυροί 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 6-9 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 7 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 8 έως 10 στα παράλια και στους -6 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά και στις βορεινές πλαγιές των ημιορεινών θα επικρατεί ισχυρός παγετός καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας ενώ στα υπόλοιπα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός.

Την Κυριακή το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και εξαιρετικά ψυχρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 6-8 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους -2 βαθμούς στο εσωτερικό, 0 έως 2 στα παράλια και στους -11 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά θα επικρατεί ισχυρός παγετός ενώ παγετός αναμένεται να σχηματιστεί σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού και σε κάποιες παράλιες περιοχές.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ψυχρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και πολύ μικρό ενδεχόμενο λίγων νιφάδων χιονιού ή πρόσκαιρων χιονοπτώσεων/χιονόνερου. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται 5-8 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Άκρως καλοκαιρινές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με σκόνη στα μέσα της νέας εβδομάδας

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι για το επόμενο δεκαήμερο θα επικρατούν ως επί το πλείστον καλές...