Συνεχίζει ο άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χιόνια για ακόμη 36 ώρες (Εικόνες/βίντεο)

Διαταραχή, εν ονόματι “Ιφιγένεια”, όπως έχει ονομαστεί από την ομάδα ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ θα επηρεάζει την περιοχή μας μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Δευτερεύον χαμηλό βαρομετρικό με κέντρο μεταξύ Κύπρου – Ρόδου έχει δημιουργηθεί όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα και θα επηρεάζει την περιοχή μας με περαιτέρω βροχές, καταιγίδες και χιόνια κατά διαστήματα μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του διημέρου (Τετάρτη – Πέμπτη) θα είναι οι βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα και οι χιονοπτώσεις στα υψηλότερα ορεινά. Οι καταιγίδες σε αρκετές περιπτώσεις θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης.

invito

Να σημειώσουμε ότι κίτρινη προειδοποίηση είναι σε ισχύ και μπορείτε να την διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Κίτρινη προειδοποίηση για έντονες καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής

Χιονόπτωση παρατηρείται από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω από χθες το βράδυ και θα αρχίσει να επεκτείνεται και σε άλλες ορεινές περιοχές, όπου μέχρι την Πέμπτη θα φτάνουν έως τα 1400 μέτρα περίπου. Το ύψος του χιονιού στις 12:00 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη ανέρχεται στα 4 cm στο ξενοδοχείο Jubilee και γύρω στα 12 cm στην Χιονίστρα. Λόγω των χιονοπτώσεων αλλά των τοπικών χαλαζοστρώσεων που αναμένονται, οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις ή καταιγίδες. Δυστυχώς, υπάρχουν άτομα τα οποία δεν ακολουθούν ούτε τις συστάσεις μας, ούτε της αστυνομίας και όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο την δική τους ζωή αλλά και των υπολοίπων. Για αυτό παρακαλούμε θερμά όπως ακολουθείτε τις οδηγίες της αστυνομίας. Επίσης, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων βροχής που σημειώθηκαν στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού αλλά και με τις βροχές που προβλέπονται μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής, θα παρατηρούνται και τοπικές κατολισθήσεις, καθιστώντας το οδικό δίκτυο ακόμη πιο επικίνδυνο.

Στα βίντεο πιο κάτω βλέπετε τις ζωντανές μεταδόσεις του Kitasweather από το χιονισμένο Τρόοδος.

https://www.facebook.com/Kitasweather/videos/454025112174609/
https://www.facebook.com/Kitasweather/videos/600797630657507/

Στον πιο κάτω χάρτη, βλέπετε τις συνολικές ποσότητες υετού που εκτιμά το Kitasweather ότι θα αφήσει στο σύνολο της η Ιφιγένεια (μέχρι τις 27/12). Με μαύρα γράμματα βλέπετε τις τιμές υετού που εκτιμούσαμε πως θα σημειωθούν πριν την διαταραχή και με καφέ γράμματα βλέπετε τις ποσότητες που έχουν περίπου πέσει μέχρι στιγμής (25/12/2019, 11:30). Με τις ποσότητες που έχουν ήδη καταγραφεί, η βροχόπτωση του μήνα από το 77% έχει ξεπεράσει το 100% ενώ μέχρι το τέλος της Ιφιγένειας, η βροχόπτωση του μήνα υπολογίζουμε να φτάσει το 120-135%, καλύπτωντας και την βροχόπτωση Νοεμβρίου, που ήταν μόλις στο 38% της κανονικής. Να σημειώσουμε ότι η βροχόπτωση του υδρολογικού έτους από 1/10 από το 84% που βρισκόταν την Δευτέρα θα ανέλθει γύρω στο 115%. Επίσης, λόγω του ότι έχουν σημειωθεί μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στο νοτιοδυτικό μισό της οροσειράς του Τροόδους, θα αυξηθεί σημαντικά η εισροή νερού στα φράγματα και μέχρι την Παρασκευή που θα βγουν οι μετρήσεις, εκτιμούμε ότι θα έχουν εισρεύσει 15-30 Ε.Κ.Μ νερού.

Βάσει των ποσοτήτων βροχής που έχουν σημειωθεί μέχρι τις 11:30 σήμερα Τετάρτη, τόσο η κατανομή όσο και τα ύψη βροχής είναι σε μεγάλο βαθμό στα πλαίσια της εκτίμησης, με πιθανότητα στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού να καταγραφούν μεμονωμένα ακόμα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Oι περιοχές που έχουν δεχθεί μέχρι στιγμής ελάχιστες βροχές, αναμένεται να κυμανθούν και αυτές στα πλαίσια του πιο πάνω χάρτη μέχρι το τέλος της διαταραχής.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Τετάρτη (ημέρα Χριστουγέννων), ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με κατά διαστήματα βροχές/καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πιο γενικευμένες κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Τα φαινόμενα θα είναι πιο συχνά και πιο γενικευμένα στο δυτικό μισό του νησιού ενώ στο ανατολικό μισό και κυρίως σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού θα είναι πιο τοπικά, με μεγάλα διαστήματα χωρίς βροχές. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση κυρίως από τα 1750 μέτρα και άνω, με ελαφριά χιονόστρωση κυρίως από τα 1800 μέτρα και άνω ενώ το απόγευμα, χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις αναμένονται σε υψόμετρα έως 100 μέτρα πιο κάτω από αυτά που προαναφέραμε. Στα ορεινά θα παρατηρείται κατά διαστήματα πυκνή ομίχλη, μειώνοντας αισθητά την ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 16 έως 18 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι πιο συχνά και πιο γενικευμένα στο δυτικό μισό του νησιού ενώ στο ανατολικό μισό και κυρίως σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού θα είναι πιο τοπικά, με μεγάλα διαστήματα χωρίς βροχές. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση κυρίως από τα 1650 μέτρα και άνω, με χιονόστρωση κυρίως από τα 1700 μέτρα και άνω. Στα ορεινά και ημιορεινά θα παρατηρείται κατά διαστήματα πυκνή ομίχλη, μειώνοντας αισθητά την ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 12 στα παράλια και στον -1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αστατός με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση, κυρίως από τα 1500 μέτρα και άνω, με χιονόστρωση από τα 1550 μέτρα και άνω. Από τα 1700 μέτρα και άνω, οι χιονοπτώσεις ενδέχεται να είναι κατά διαστήματα πυκνές, με πιο αξιόλογες χιονοστρώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση καιι θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 15 έως 17 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση κυρίως από τα 1500 μέτρα και άνω, με χιονόστρωση κυρίως από τα 1550 μέτρα και άνω. Από τα 1700 μέτρα και άνω, οι χιονοπτώσεις ενδέχεται να είναι κατά διαστήματα πυκνές, με αξιόλογες χιονοστρώσεις. Στα ορεινά και ημιορεινά θα παρατηρείται κατά διαστήματα πυκνή ομίχλη, μειώνοντας αισθητά την ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και στους -3 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών ή πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το σαββατοκύριακο, νέα διαταραχή φαίνεται πως θα επηρεάσει την περιοχή μας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο ενώ την Κυριακή θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Διαταραχή, εν ονόματι “Ιφιγένεια”, όπως έχει ονομαστεί από την ομάδα ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ θα επηρεάζει την περιοχή μας μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Δευτερεύον χαμηλό βαρομετρικό με κέντρο μεταξύ Κύπρου – Ρόδου έχει δημιουργηθεί όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα και θα επηρεάζει την περιοχή μας με περαιτέρω βροχές, καταιγίδες και χιόνια κατά διαστήματα μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτού του διημέρου (Τετάρτη – Πέμπτη) θα είναι οι βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα και οι χιονοπτώσεις στα υψηλότερα ορεινά. Οι καταιγίδες σε αρκετές περιπτώσεις θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης.

Να σημειώσουμε ότι κίτρινη προειδοποίηση είναι σε ισχύ και μπορείτε να την διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Κίτρινη προειδοποίηση για έντονες καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής

Χιονόπτωση παρατηρείται από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω από χθες το βράδυ και θα αρχίσει να επεκτείνεται και σε άλλες ορεινές περιοχές, όπου μέχρι την Πέμπτη θα φτάνουν έως τα 1400 μέτρα περίπου. Το ύψος του χιονιού στις 12:00 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη ανέρχεται στα 4 cm στο ξενοδοχείο Jubilee και γύρω στα 12 cm στην Χιονίστρα. Λόγω των χιονοπτώσεων αλλά των τοπικών χαλαζοστρώσεων που αναμένονται, οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις ή καταιγίδες. Δυστυχώς, υπάρχουν άτομα τα οποία δεν ακολουθούν ούτε τις συστάσεις μας, ούτε της αστυνομίας και όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο την δική τους ζωή αλλά και των υπολοίπων. Για αυτό παρακαλούμε θερμά όπως ακολουθείτε τις οδηγίες της αστυνομίας. Επίσης, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων βροχής που σημειώθηκαν στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού αλλά και με τις βροχές που προβλέπονται μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής, θα παρατηρούνται και τοπικές κατολισθήσεις, καθιστώντας το οδικό δίκτυο ακόμη πιο επικίνδυνο.

Στα βίντεο πιο κάτω βλέπετε τις ζωντανές μεταδόσεις του Kitasweather από το χιονισμένο Τρόοδος.

https://www.facebook.com/Kitasweather/videos/454025112174609/
https://www.facebook.com/Kitasweather/videos/600797630657507/

Στον πιο κάτω χάρτη, βλέπετε τις συνολικές ποσότητες υετού που εκτιμά το Kitasweather ότι θα αφήσει στο σύνολο της η Ιφιγένεια (μέχρι τις 27/12). Με μαύρα γράμματα βλέπετε τις τιμές υετού που εκτιμούσαμε πως θα σημειωθούν πριν την διαταραχή και με καφέ γράμματα βλέπετε τις ποσότητες που έχουν περίπου πέσει μέχρι στιγμής (25/12/2019, 11:30). Με τις ποσότητες που έχουν ήδη καταγραφεί, η βροχόπτωση του μήνα από το 77% έχει ξεπεράσει το 100% ενώ μέχρι το τέλος της Ιφιγένειας, η βροχόπτωση του μήνα υπολογίζουμε να φτάσει το 120-135%, καλύπτωντας και την βροχόπτωση Νοεμβρίου, που ήταν μόλις στο 38% της κανονικής. Να σημειώσουμε ότι η βροχόπτωση του υδρολογικού έτους από 1/10 από το 84% που βρισκόταν την Δευτέρα θα ανέλθει γύρω στο 115%. Επίσης, λόγω του ότι έχουν σημειωθεί μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στο νοτιοδυτικό μισό της οροσειράς του Τροόδους, θα αυξηθεί σημαντικά η εισροή νερού στα φράγματα και μέχρι την Παρασκευή που θα βγουν οι μετρήσεις, εκτιμούμε ότι θα έχουν εισρεύσει 15-30 Ε.Κ.Μ νερού.

Βάσει των ποσοτήτων βροχής που έχουν σημειωθεί μέχρι τις 11:30 σήμερα Τετάρτη, τόσο η κατανομή όσο και τα ύψη βροχής είναι σε μεγάλο βαθμό στα πλαίσια της εκτίμησης, με πιθανότητα στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού να καταγραφούν μεμονωμένα ακόμα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Oι περιοχές που έχουν δεχθεί μέχρι στιγμής ελάχιστες βροχές, αναμένεται να κυμανθούν και αυτές στα πλαίσια του πιο πάνω χάρτη μέχρι το τέλος της διαταραχής.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Τετάρτη (ημέρα Χριστουγέννων), ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με κατά διαστήματα βροχές/καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πιο γενικευμένες κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Τα φαινόμενα θα είναι πιο συχνά και πιο γενικευμένα στο δυτικό μισό του νησιού ενώ στο ανατολικό μισό και κυρίως σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού θα είναι πιο τοπικά, με μεγάλα διαστήματα χωρίς βροχές. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση κυρίως από τα 1750 μέτρα και άνω, με ελαφριά χιονόστρωση κυρίως από τα 1800 μέτρα και άνω ενώ το απόγευμα, χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις αναμένονται σε υψόμετρα έως 100 μέτρα πιο κάτω από αυτά που προαναφέραμε. Στα ορεινά θα παρατηρείται κατά διαστήματα πυκνή ομίχλη, μειώνοντας αισθητά την ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 16 έως 18 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι πιο συχνά και πιο γενικευμένα στο δυτικό μισό του νησιού ενώ στο ανατολικό μισό και κυρίως σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού θα είναι πιο τοπικά, με μεγάλα διαστήματα χωρίς βροχές. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση κυρίως από τα 1650 μέτρα και άνω, με χιονόστρωση κυρίως από τα 1700 μέτρα και άνω. Στα ορεινά και ημιορεινά θα παρατηρείται κατά διαστήματα πυκνή ομίχλη, μειώνοντας αισθητά την ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 12 στα παράλια και στον -1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αστατός με βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση, κυρίως από τα 1500 μέτρα και άνω, με χιονόστρωση από τα 1550 μέτρα και άνω. Από τα 1700 μέτρα και άνω, οι χιονοπτώσεις ενδέχεται να είναι κατά διαστήματα πυκνές, με πιο αξιόλογες χιονοστρώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση καιι θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 15 έως 17 στα παράλια και στον 1 βαθμό στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν βροχές/καταιγίδες κατά διαστήματα. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόστρωσης. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση κυρίως από τα 1500 μέτρα και άνω, με χιονόστρωση κυρίως από τα 1550 μέτρα και άνω. Από τα 1700 μέτρα και άνω, οι χιονοπτώσεις ενδέχεται να είναι κατά διαστήματα πυκνές, με αξιόλογες χιονοστρώσεις. Στα ορεινά και ημιορεινά θα παρατηρείται κατά διαστήματα πυκνή ομίχλη, μειώνοντας αισθητά την ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ προσήνεμα παράλια και προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και στους -3 βαθμούς στη Χιονίστρα, όπου θα επικρατεί παγετός.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών ή πρόσκαιρων χιονοπτώσεων στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το σαββατοκύριακο, νέα διαταραχή φαίνεται πως θα επηρεάσει την περιοχή μας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο ενώ την Κυριακή θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Εξαιρετικά θερμό για την εποχή το τριήμερο της Πρωταπριλιάς με 30άρια+ και σκόνη

Με θερμοκρασίες αρκετά πάνω της κανονικής θα κυλήσει το υπόλοιπο της εβδομάδας στην περιοχή μας αλλά και τουλάχιστον μέχρι...