Συνεχίζει την θεαματική πτώση ο υδράργυρος – Πιθανότητα νιφάδων μέχρι και σε μηδενικό υψόμετρο

Πιο ψυχρή αέρια μάζα φέρνει περαιτέρω αισθητή πτώση στη θερμοκρασία, με μικρή πιθανότητα νιφάδων χιονιού ή χιονόνερου μέχρι μηδενικά υψόμετρα.

Μετά την πρόσκαιρη γενίκευση των βροχών/καταιγίδων και πυκνών χιονοπτώσεων στα ορεινά που παρατηρήθηκε χθες βράδυ με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου από τα βορειοδυτικά, ο καιρός βελτιώθηκε σημαντικά. Ωστόσο, κάποιες βροχές και χιονοπτώσεις συνέχισαν να παρατηρούνται μέχρι νωρίτερα σήμερα λόγω του Sea Effect Snow/Rain, κάτι το οποίο σας είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο δελτίο το οποίο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ. Οι χιονοπτώσεις χθες βράδυ, αλλά και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες έφτασαν μέχρι τα 850 μέτρα περίπου, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 900 μέτρα και άνω. Σε κάποιες περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, παρατηρήθηκε χιονοχάλαζο με ελαφριές και πρόσκαιρες χιονοχαλαζοστρώσεις.

Στο πιο κάτω Timelapse, βλέπετε την διαδρομή από τις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους μέχρι και λίγο πιο κάτω από τις Πλάτρες, όπου σταμάτησε η χιονόστρωση. Επίσης στο Timelapse, θα προσέξετε πόσο μειώνεται το χιόνι καθώς μειώνεται το υψόμετρο.

invito

Aπό το ξενοδοχείο Jubilee και άνω, το φρέσκο χιόνι είχε μέσο ύψος 40 έως 50 εκατοστά, αλλά λόγω των πολύ ισχυρών έως σφοδρών ανέμων, η κατανομή δεν ήταν ομοιόμορφη και τοπικά υπήρχαν μικρότερα και μεγαλύτερα ύψη από αυτά που προαναφέραμε.

Στους πιο κάτω συνδέσμους μπορείτε να παρακολουθείτε τον καιρό που επικρατεί ζωντανά στο Τρόοδος από το ξενοδοχείο Jubilee, αλλά και από την Βαβατσινιά:

Troodos – Jubilee Hotel CAM

Βαβατσινιά CAM

Τις επόμενες ώρες, ακόμα πιο ψυχρή αέρια μάζα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας, με τον υδράργυρο να σημειώνει νέα βουτιά στην θερμοκρασία. Κατά το υπόλοιπο της σημερινής ημέρας αλλά και απόψε, οι πιθανότητες να παρατηρηθούν φαινόμενα είναι αρκετά χαμηλές, ωστόσο, μεμονωμένες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο δεν αποκλείονται κυρίως στο βόρειο μισό του νησιού.

Nα σημειώσουμε λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν στα ορεινά/υψηλότερα ημιορεινά, το Kitasweather έχει εκδώσει πορτοκαλί προειδοποίηση, την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Πορτοκαλί προειδοποίηση για εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες στα ορεινά και υψηλότερα ημιορεινά

Αύριο Κυριακή, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από δευτερεύουσα και αβαθέστερη σφήνα ύφεσης από τα βόρεια. Ως αποτέλεσμα, θα παρατηρηθεί πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης και ενίσχυση των ανοδικών κινήσεων, όπου σε συνδυασμό με την εξαιρετικά ψυχρή αέρια μάζα θα ευνοηθούν κάποιες ορογραφικές χιονοπτώσεις, αλλά και Sea Effect Snow. Παράλληλα, αύριο Κυριακή αναμένεται η κορύφωση των εξαιρετικά ψυχρών αερίων μαζών, όπως μπορείτε να δείτε στην πιο κάτω εικόνα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Κυριακή, 09/02/2020
Image result for lake effect snow

Την Δευτέρα, αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί η εξαιρετικά ψυχρή αέρια μάζα με τον υδράργυρο όμως να μην προλαβένει να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Κυριακή. Οι πιθανότητες για να παρατηρηθούν φαινόμενα περιορίζονται στα ορεινά λόγω ορογραφίας και στα ανατολικά, όπου υπάρχει πιθανότητα για Sea Effect Snow.

Την Τρίτη προς Τετάρτη, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από ασθενές θερμό μέτωπο, καθώς η ψυχρή αέρια μάζα κινείται βορειοανατολικά και υπάρχουν κάποιες πιθανότητες βροχής. Η θερμοκρασία από την Τρίτη και έπειτα θα σημειώσει αισθητή άνοδο για να φτάσει τα κανονικά για την εποχή μέχρι την Τετάρτη.

H κεντρική εικόνα είναι από την περιοχή του Τροόδους σήμερα Σάββατο, 08/02/2020.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε, ο καιρός θα είναι ως επί το πλείστον κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικές νεφώσεις που θα παρατηρούνται κυρίως στην οροσειρά του Τροόδους ή και στην οροσειρά του Πενταδακτύλου πιθανόν να δώσουν ακόμη λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, 2 έως 5 στα παράλια και στους -11 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά και στα ημιορεινά θα σχηματιστεί ισχυρός παγετός, ενώ παγετός αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού.

Αύριο Κυριακή, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ψυχρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και μικρό ενδεχόμενο λίγων νιφάδων χιονιού ή πρόσκαιρων χιονοπτώσεων/χιονόνερου. Οι περιοχές που συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να παρατηρηθούν φαινόμενα είναι το βόρειο μισό του νησιού, αλλά και περιοχές της επαρχίας Λεμεσού καθώς και ανατολικά τμήματα της επαρχίας Πάφου. Τα όποια φαινόμενα από τα 150 μέτρα και άνω, θα είναι υπό την μορφή χιονιού, ωστόσο, οι πιθανότητες ελαφριάς χιονόστρωσης περιορίζονται από τα 350 μέτρα και άνω. Από τα 800 μέτρα και άνω, ίσως παρατηρηθούν τοπικές χιονοστρώσεις 1-4 cm. Σε παράλιες περιοχές, τα όποια φαινόμενα παρατηρηθούν, θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου, χαλαζόχιονιου ή χιονιού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι ισχυροί 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 6-9 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 7 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 8 έως 10 στα παράλια και στους -7 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά και στις βορεινές πλαγιές των ημιορεινών θα επικρατεί ισχυρός παγετός καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας ενώ στα υπόλοιπα ημιορεινά θα επικρατεί τοπικά παγετός.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και εξαιρετικά ψυχρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοαδυτικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 6-8 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους -2 βαθμούς στο εσωτερικό, 0 έως 2 στα παράλια και στους -11 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά θα επικρατεί ισχυρός παγετός ενώ παγετός αναμένεται να σχηματιστεί σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού και σε κάποιες παράλιες περιοχές.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ψυχρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και πολύ μικρό ενδεχόμενο λίγων νιφάδων χιονιού ή πρόσκαιρων χιονοπτώσεων/χιονόνερου στην οροσειρά Τροόδους, Πενταδακτύλου και στο ανατολικό 1/3 του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι ισχυροί 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 5-8 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 8 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 9 έως 11 στα παράλια και στους -5 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά και στις βορεινές πλαγιές των ημιορεινών θα επικρατεί ισχυρός παγετός καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας ενώ στα υπόλοιπα ημιορεινά θα επικρατεί τοπικά παγετός.

Την Δευτέρα το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και εξαιρετικά ψυχρός. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 6-8 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους -2 βαθμούς στο εσωτερικό, -1 έως 1 στα παράλια και στους -8 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά θα επικρατεί ισχυρός παγετός ενώ παγετός αναμένεται να σχηματιστεί σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού και σε κάποιες παράλιες περιοχές.

Την Τρίτη, θα παρατηρούνται αρχικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενώ κυρίως από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ελαφριάς έως μέτριας έντασης και ασθενείς χιονοπτώσεις στην περιοχή του Τροόδους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο, παραμένοντας όμως 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Τετάρτη, o καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν ακόμα λίγες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω αισθητή άνοδο για να φτάσει τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

https://www.facebook.com/Kitasweather/videos/183633006182228/

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Πιο ψυχρή αέρια μάζα φέρνει περαιτέρω αισθητή πτώση στη θερμοκρασία, με μικρή πιθανότητα νιφάδων χιονιού ή χιονόνερου μέχρι μηδενικά υψόμετρα.

Μετά την πρόσκαιρη γενίκευση των βροχών/καταιγίδων και πυκνών χιονοπτώσεων στα ορεινά που παρατηρήθηκε χθες βράδυ με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου από τα βορειοδυτικά, ο καιρός βελτιώθηκε σημαντικά. Ωστόσο, κάποιες βροχές και χιονοπτώσεις συνέχισαν να παρατηρούνται μέχρι νωρίτερα σήμερα λόγω του Sea Effect Snow/Rain, κάτι το οποίο σας είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο δελτίο το οποίο μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ. Οι χιονοπτώσεις χθες βράδυ, αλλά και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες έφτασαν μέχρι τα 850 μέτρα περίπου, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 900 μέτρα και άνω. Σε κάποιες περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, παρατηρήθηκε χιονοχάλαζο με ελαφριές και πρόσκαιρες χιονοχαλαζοστρώσεις.

Στο πιο κάτω Timelapse, βλέπετε την διαδρομή από τις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους μέχρι και λίγο πιο κάτω από τις Πλάτρες, όπου σταμάτησε η χιονόστρωση. Επίσης στο Timelapse, θα προσέξετε πόσο μειώνεται το χιόνι καθώς μειώνεται το υψόμετρο.

Aπό το ξενοδοχείο Jubilee και άνω, το φρέσκο χιόνι είχε μέσο ύψος 40 έως 50 εκατοστά, αλλά λόγω των πολύ ισχυρών έως σφοδρών ανέμων, η κατανομή δεν ήταν ομοιόμορφη και τοπικά υπήρχαν μικρότερα και μεγαλύτερα ύψη από αυτά που προαναφέραμε.

Στους πιο κάτω συνδέσμους μπορείτε να παρακολουθείτε τον καιρό που επικρατεί ζωντανά στο Τρόοδος από το ξενοδοχείο Jubilee, αλλά και από την Βαβατσινιά:

Troodos – Jubilee Hotel CAM

Βαβατσινιά CAM

Τις επόμενες ώρες, ακόμα πιο ψυχρή αέρια μάζα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας, με τον υδράργυρο να σημειώνει νέα βουτιά στην θερμοκρασία. Κατά το υπόλοιπο της σημερινής ημέρας αλλά και απόψε, οι πιθανότητες να παρατηρηθούν φαινόμενα είναι αρκετά χαμηλές, ωστόσο, μεμονωμένες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο δεν αποκλείονται κυρίως στο βόρειο μισό του νησιού.

Nα σημειώσουμε λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν στα ορεινά/υψηλότερα ημιορεινά, το Kitasweather έχει εκδώσει πορτοκαλί προειδοποίηση, την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Πορτοκαλί προειδοποίηση για εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες στα ορεινά και υψηλότερα ημιορεινά

Αύριο Κυριακή, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από δευτερεύουσα και αβαθέστερη σφήνα ύφεσης από τα βόρεια. Ως αποτέλεσμα, θα παρατηρηθεί πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης και ενίσχυση των ανοδικών κινήσεων, όπου σε συνδυασμό με την εξαιρετικά ψυχρή αέρια μάζα θα ευνοηθούν κάποιες ορογραφικές χιονοπτώσεις, αλλά και Sea Effect Snow. Παράλληλα, αύριο Κυριακή αναμένεται η κορύφωση των εξαιρετικά ψυχρών αερίων μαζών, όπως μπορείτε να δείτε στην πιο κάτω εικόνα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Κυριακή, 09/02/2020
Image result for lake effect snow

Την Δευτέρα, αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί η εξαιρετικά ψυχρή αέρια μάζα με τον υδράργυρο όμως να μην προλαβένει να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Κυριακή. Οι πιθανότητες για να παρατηρηθούν φαινόμενα περιορίζονται στα ορεινά λόγω ορογραφίας και στα ανατολικά, όπου υπάρχει πιθανότητα για Sea Effect Snow.

Την Τρίτη προς Τετάρτη, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από ασθενές θερμό μέτωπο, καθώς η ψυχρή αέρια μάζα κινείται βορειοανατολικά και υπάρχουν κάποιες πιθανότητες βροχής. Η θερμοκρασία από την Τρίτη και έπειτα θα σημειώσει αισθητή άνοδο για να φτάσει τα κανονικά για την εποχή μέχρι την Τετάρτη.

H κεντρική εικόνα είναι από την περιοχή του Τροόδους σήμερα Σάββατο, 08/02/2020.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε, ο καιρός θα είναι ως επί το πλείστον κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικές νεφώσεις που θα παρατηρούνται κυρίως στην οροσειρά του Τροόδους ή και στην οροσειρά του Πενταδακτύλου πιθανόν να δώσουν ακόμη λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, 2 έως 5 στα παράλια και στους -11 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά και στα ημιορεινά θα σχηματιστεί ισχυρός παγετός, ενώ παγετός αναμένεται να σχηματιστεί τοπικά και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού.

Αύριο Κυριακή, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ψυχρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και μικρό ενδεχόμενο λίγων νιφάδων χιονιού ή πρόσκαιρων χιονοπτώσεων/χιονόνερου. Οι περιοχές που συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να παρατηρηθούν φαινόμενα είναι το βόρειο μισό του νησιού, αλλά και περιοχές της επαρχίας Λεμεσού καθώς και ανατολικά τμήματα της επαρχίας Πάφου. Τα όποια φαινόμενα από τα 150 μέτρα και άνω, θα είναι υπό την μορφή χιονιού, ωστόσο, οι πιθανότητες ελαφριάς χιονόστρωσης περιορίζονται από τα 350 μέτρα και άνω. Από τα 800 μέτρα και άνω, ίσως παρατηρηθούν τοπικές χιονοστρώσεις 1-4 cm. Σε παράλιες περιοχές, τα όποια φαινόμενα παρατηρηθούν, θα είναι υπό την μορφή χιονόνερου, χαλαζόχιονιου ή χιονιού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι ισχυροί 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 6-9 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 7 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 8 έως 10 στα παράλια και στους -7 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά και στις βορεινές πλαγιές των ημιορεινών θα επικρατεί ισχυρός παγετός καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας ενώ στα υπόλοιπα ημιορεινά θα επικρατεί τοπικά παγετός.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και εξαιρετικά ψυχρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοαδυτικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 6-8 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους -2 βαθμούς στο εσωτερικό, 0 έως 2 στα παράλια και στους -11 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά θα επικρατεί ισχυρός παγετός ενώ παγετός αναμένεται να σχηματιστεί σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού και σε κάποιες παράλιες περιοχές.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ψυχρός με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και πολύ μικρό ενδεχόμενο λίγων νιφάδων χιονιού ή πρόσκαιρων χιονοπτώσεων/χιονόνερου στην οροσειρά Τροόδους, Πενταδακτύλου και στο ανατολικό 1/3 του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι ισχυροί 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 5-8 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 8 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 9 έως 11 στα παράλια και στους -5 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά και στις βορεινές πλαγιές των ημιορεινών θα επικρατεί ισχυρός παγετός καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας ενώ στα υπόλοιπα ημιορεινά θα επικρατεί τοπικά παγετός.

Την Δευτέρα το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και εξαιρετικά ψυχρός. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 6-8 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους -2 βαθμούς στο εσωτερικό, -1 έως 1 στα παράλια και στους -8 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά θα επικρατεί ισχυρός παγετός ενώ παγετός αναμένεται να σχηματιστεί σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού και σε κάποιες παράλιες περιοχές.

Την Τρίτη, θα παρατηρούνται αρχικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενώ κυρίως από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ελαφριάς έως μέτριας έντασης και ασθενείς χιονοπτώσεις στην περιοχή του Τροόδους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο, παραμένοντας όμως 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Τετάρτη, o καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν ακόμα λίγες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω αισθητή άνοδο για να φτάσει τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

https://www.facebook.com/Kitasweather/videos/183633006182228/

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Εξαιρετικά θερμό για την εποχή το τριήμερο της Πρωταπριλιάς με 30άρια+ και σκόνη

Με θερμοκρασίες αρκετά πάνω της κανονικής θα κυλήσει το υπόλοιπο της εβδομάδας στην περιοχή μας αλλά και τουλάχιστον μέχρι...