Σχετικά δροσερή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή μας με αποτέλεσμα οι μέγιστες θερμοκρασίες να κυμαίνονται λίγο κάτω της κανονικής από σήμερα και μέχρι τουλάχιστον την Τετάρτη ενώ τα βράδια θα επικρατεί δροσερός για την εποχή καιρός και στα υψηλότερα ορεινά ψυχρός καιρός. Παράλληλα, κατά τις βραδινές ώρες με πρώτες πρωινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικές ομίχλες και χαμηλές νεφώσεις ενώ κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες, νεφώσεις θα αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής την Τετάρτη κυρίως σε κεντροανατολικά τμήματα του νησιού.
Σήμερα Δευτέρα, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος εκτός από το δυτικό 1/3 του νησιού όπου θα συνεχίσουν να παρατηρούνται λίγες χαμηλές νεφώσεις κατά διαστήματα. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό. Κατά τις βραδινές ώρες ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις εκτός από το δυτικό 1/2 του νησιού όπου αναμένονται αυξημένες χαμηλές και μέσες νεφώσεις. Τοπικά θα παρατηρηθεί ομίχλη.


Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση σήμερα, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 33 έως 36 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά παράλια, γύρω στους 31 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.



Αύριο Τρίτη, μμετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις εκτός από το δυτικό 1/2 του νησιού όπου θα συνεχίσουν να παρατηρούνται χαμηλές και μέσες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πιο αυξημένες το πρωί. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό. Κατά τις βραδινές ώρες θα παρατηρηθεί τοπικά ομίχλη και χαμηλή νέφωση ενώ στο δυτικό 1/3 του νησιού αναμένονται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις.



Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, παραμένοντας λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 33 έως 35 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά παράλια, γύρω στους 31 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.



Την Τετάρτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις εκτός από το δυτικό 1/2 του νησιού όπου θα συνεχίσουν να παρατηρούνται χαμηλές και μέσες νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πιο αυξημένες το πρωί. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, χωρίς να αποκλείεται η εκδήλωση μεμονωμένης βροχής σε κεντροανατολικά τμήματα του νησιού το απόγευμα.



Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.



Να σημειώσουμε ότι τα επόμενα βράδια θα είναι δροσερά για την εποχή στην περιοχή μας ενώ στα ορεινά και κυρίως στα υψηλότερα ορεινά θα επικρατεί ψύχρα.
Στην πιο κάτω εικόνα βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 28-30 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στους 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (εικόνα 2).





