Τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα

Σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα και σχετικά χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα όπου αναμένεται να δώσουν τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες.

 

Στη κεντρική εικόνα, βλέπεται με χρωματισμούς τις περιοχές που παρουσιάζουν σχετικά αυξημένη πιθανότητα βροχής σήμερα Σάββατο. Οι ποσότητες βροχής που αναμένονται είναι από περίπου 0 έως 30 χιλιοστά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Σήμερα Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σύντομα όμως νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά της επαρχίας Πάφου-Λεμεσού αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες, κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι βροχές/καταιγίδες θα έχουν νότια κίνηση και αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά παράλιες περιοχές κυρίως της επαρχίας Λεμεσού. Επίσης πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών/καταιγίδων υπάρχει και στα ανατολικά-νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού τις ίδιες ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές η πιθανότητα βροχής είναι χαμηλά αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 2-3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά θαλάσσιοι σε 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στη κανονική για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 22 έως 23 στα υπόλοιπα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε, μέσα από εικόνες του ραντάρ, σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές αλλά και με ποια ένταση.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι-βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 11 έως 13 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος ενώ αργότερα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά.

Την Δευτέρα και Τρίτη ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Άνοδος θερμοκρασίας.

Την Τετάρτη-Πέμπτη θα προσεγγίσει την περιοχή μας από τα δυτικά αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και η πιθανότητα τοπικών βροχών επανέρχεται. Ίσως ευνοηθεί και μεταφορά σκόνης από την Συρία.

Στα Locations μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Maps: http://www.unisys.com/

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Τοπικές βροχές το απόγευμα – Νέα διαταραχή προσεγγίζει την περιοχή μας σταδιακά από αύριο βράδυ

Το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια που επηρέαζαν την περιοχή μας χθες Παρασκευή έχουν...

Ζωντανή καιρική ενημέρωση για σήμερα και απόψε (27/11/2020)

Καιρική ενημέρωση (16:30): Καταιγίδα είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε τμήματα της επαρχίας Πάφου (προς Κούκλια). Καιρική ενημέρωση (14:40): Mεμονωμένη καταιγίδα είναι σε...

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι σήμερα και απόψε – Νέα διαταραχή από Δευτέρας

Αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Παρασκευή, όπου και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων, με...

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για τοπικά έντονες καταιγίδες με χαλάζι στο ανατολικό μισό του νησιού

Αρκετές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν διάφορες περιοχές, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Ο κύριος κίνδυνος κατά την περίοδο της προειδοποίησης είναι οι μεμονωμένες...

Toπικές βροχές το επόμενο διήμερο – Με περισσότερες βροχές φαίνεται να μας υποδέχεται ο Δεκέμβριος

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...
- Advertisement -