Νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει την περιοχή μας προοδευτικά από το βράδυ της Τρίτης με βροχές, καταιγίδες, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας. Ο άστατος καιρός θα συνεχίσει και την Τετάρτη ενώ σημαντική βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Πέμπτη. Το παρασκευοσαββατοκύριακο θα κυριαρχεί η ηλιοφάνεια ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο.
Αύριο Τρίτη, ο Αζορικός αντικυκλώνας θα επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της κεντροδυτικής Ευρώπης ενώ κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα στον Ελλαδικό χώρο, συνοδεία βαρομετρικού χαμηλού στο ανατολικό Αιγαίο/δυτικά παράλια της Τουρκίας θα αρχίσουν να κινούνται προς την περιοχή μας.
![](https://www.kitasweather.com/wp-content/uploads/2022/02/kitasweather-2022-02-07_16-10-36_279743.png)
Αρχικά αύριο Τρίτη, o καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα λίγων μεμονωμένων βροχών νωρίς το πρωί σε νότια τμήματα του νησιού.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας γύρω στους 18 έως 21 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.
![](https://www.kitasweather.com/wp-content/uploads/2022/02/kitasweather-2022-02-07_15-51-46_048120.png)
Προοδευτικά από το βράδυ, η περιοχή μας θα επηρεαστεί από βροχές/καταιγίδες που θα προηγούνται του ψυχρού μετώπου του χαμηλού αρχικά από τα δυτικά οι οποίες μέχρι τις αυγινές ώρες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού ή και όλο. Κάποιες καταιγίδες πιθανόν να είναι έντονες και να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους, χιονόνερο θα εναλλάσσεται με χιονοχάλαζο αρχικά ενώ προοδευτικά αναμένεται χιονόπτωση από τα περίπου 1600 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω.
Την Τετάρτη, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και βαρομετρικό χαμηλό στην επιφάνεια.
![](https://www.kitasweather.com/wp-content/uploads/2022/02/kitasweather-2022-02-07_16-19-01_094828.png)
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τον άστατο καιρό με κατά περιόδους βροχές και τοπικές καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι με πιθανότητα ελαφριών και πρόσκαιρων χαλαζοστρώσεων. Τα φαινόμενα θα είναι υπό την μορφή χιονιού από τα περίπου 1300 μέτρα και άνω με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1400 μέτρα και άνω. Σε καταιγίδα, αλλά και κατά τη διάρκεια εκτεταμένων φαινομένων, οι χιονοπτώσεις/χιονοστρώσεις θα επεκταθούν έως και 100-200 μέτρα πιο κάτω. Οι χιονοπτώσεις από τα περίπου 1500 μέτρα και άνω θα είναι κατά διαστήματα πυκνές με βαριές χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1600 μέτρα και άνω.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας γύρω στους 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους -2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.
![](https://www.kitasweather.com/wp-content/uploads/2022/02/kitasweather-2022-02-07_15-51-56_318995.png)
Κατά τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, θα συνεχίσουν να παρατηρούνται αρχικά τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας κυρίως κοντά στα παράλια. Μετά τα μεσάνυχτα, τα φαινόμενα θα γίνουν μεμονωμένα. Τα φαινόμενα υπό την μορφή χιονιού από τα περίπου 1200 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1250 μέτρα και άνω.
Όσον αφορά την Πέμπτη, υπάρχει ακόμα μικρή αβεβαιότητα για το κατά πόσο θα συνεχίσει να μας επηρεάζει η διαταραχή αρχικά μέσα στην ημέρα, με τον καιρό ωστόσο να βελτιώνεται σημαντικά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στις πλείστες περιοχές, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας γύρω στους 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα.
![](https://www.kitasweather.com/wp-content/uploads/2022/02/kitasweather-2022-02-07_15-52-06_921971.png)
Την Παρασκευή, υψηλές πιέσεις θα επηρεάσουν την περιοχή μας με αποτέλεσμα τον ηλιόλουστο καιρό.
![](https://www.kitasweather.com/wp-content/uploads/2022/02/kitasweather-2022-02-07_16-25-09_165385.png)
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, φτάνοντας γύρω στους 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.
![](https://www.kitasweather.com/wp-content/uploads/2022/02/kitasweather-2022-02-07_15-52-17_314578.png)
Το σαββατοκύριακο, ο ηλιόλουστος καιρός θα συνεχίσει, με τη θερμοκρασία να σημειώνει περαιτέρω άνοδο.
Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.
Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).
![This image has an empty alt attribute; its file name is htyppi15.jpg](http://www.mgm.gov.tr/FTPDATA/uzal/radar/hty/htyppi15.jpg)
![This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg](http://www.mgm.gov.tr/FTPDATA/uzal/radar/ant/antppi15.jpg)