Ασταθείς καιρικές συνθήκες αναμένονται σήμερα και αύριο στην περιοχή μας με κατά περιόδους και κατά τόπους βροχές/καταιγίδες από σήμερα το μεσημέρι μέχρι και αύριο το απόγευμα (με τα πιο γενικευμένα φαινόμενα να αναμένονται το μεσημέρι/απόγευμα σήμερα και αργά απόψε μέχρι αύριο το πρωί). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σήμερα και μη αξιόλογη μεταβολή αύριο και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά. Την Τετάρτη και την Πέμπτη αναμένεται ηλιόλουστος καιρός, με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.
Σήμερα Δευτέρα, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα και χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια επηρεάζουν την περιοχή μας.

Αρχικά, ο καιρός ξεκίνησε στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος. Σύντομα, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και γενικότερα στο ανατολικό 1/2 του νησιού και αναμένονται βροχές/καταιγίδες σε αρκετές περιοχές ενώ μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα δεν αποκλείεται και σε άλλη περιοχή. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ριπαίους ανέμους.
Στην κεντρική εικόνα, αλλά και στην εικόνα πιο κάτω, βλέπετε τις περιοχές που παρουσιάζουν πιθανότητα βροχής 30% και άνω για σήμερα Δευτέρα (11:00 – 18:30), όπως και το εύρος της αναμενόμενης βροχής. Να σημειώσουμε ότι η πιθανότητα βροχής δεν σχετίζεται με τα ύψη βροχής, φτάνει να καταγραφεί μετρήσιμη ποσότητα βροχής (0.2 χιλιοστά και άνω).

Μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί πλησίον αυτών των περιοχών αλλά όσο απομακρυνόμαστε από αυτές τις περιοχές, οι πιθανότητες μειώνονται σημαντικά.
Το απόγευμα επίσης θα αρχίσει να παρατηρείται σκόνη, η οποία όπως βλέπετε στην πιο κάτω πρωινή δορυφορική εικόνα έχει ανασηκωθεί από το σύστημα “Daniel” στη βόρειο Αφρική. Η σκόνη παρόλα αυτά θα είναι περιορισμένη κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 31 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 29 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Nα σημειώσουμε ότι για τη σημερινή ημέρα, το Kitasweather έχει εκδώσει κίτρινη προειδοποίηση για τοπικά έντονες καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:
Απόψε, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα και τα απομεινάρια του συστήματος “Daniel” θα επηρεάσουν την περιοχή μας.

Αρχικά, ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος μετά τις απογευματινές τοπικές βροχές/καταιγίδες. Προοδευτικά όμως, θα παρατηρηθεί αύξηση των νεφώσεων από τα νότια/νοτιοδυτικά και αναμένονται κατά περιόδους και κατά τόπους βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως κατά το δεύτερο μισό της νύχτας. Κάποιες καταιγίδες πιθανόν να είναι έντονες. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη.
Αύριο Τρίτη, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας.

Αρχικά, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Προοδευτικά κατά το δεύτερο μισό της ημέρας ο καιρός θα καταστεί στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους πιθανόν να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 30 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά παντού ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους και νοτιότερα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη, αναμένεται ηλιόλουστος καιρός.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 3 ώρες.
Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).


Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι πολύ υψηλός.