Με εξαιρετική πολυομβρία αποχαιρετούμε το 2019 – Η βροχόπτωση του μήνα θα πλησιάσει το 200%

Μετά τις βροχές/καταιγίδες του τελευταίου 3ήμερου, η βροχόπτωση για το μήνα Δεκέμβριο ανέβηκε στο 176% (εξαιρετική πολυομβρία) από το 141% που ήταν μέχρι το πρωί της Παρασκευής (08:00), 27/12/2019.

Οι δικοί μας μετεωρολογικοί σταθμοί έχουν καταγράψει τις εξής συνολικές ποσότητες κατά το τελευταίο 3ήμερο (από 08:00 27/12 μέχρι 08:00 30/12):

Ξενοδοχείο Jubilee – Τρόοδος: 71.4 mm 
Κυρ Γιάννη – Όμοδος: 62.6 mm
Blue Arches – Λεύκαρα: 53.9 mm
BMW – Λατσιά, Λευκωσία: 14.7 mm
Spectus – Λεμεσός: 40.4 mm
Χάνι – Λεμεσός: 30 mm
Sunfresh – Κάτω Πάφος: 26.4 mm
Papantoniou – Πόλη Χρυσοχούς: 47.5 mm
Στου Ρουσιά – Λάρνακα: 37.9 mm
Κτήμα Δημοσθένους – Παρεκκλησία: 32.2 mm
Ακαπνού: 40.2 mm
Κέντρο Νεότητας Οδούς – Οδού: 50.7 mm

Η βροχόπτωση του προηγούμενου 3ημέρου, με βάση τους μετρητές του Τμήματος Μετεωρολογίας, κυμάνθηκε από 11.7 έως 68.4 χιλιοστά.

Βροχόπτωση 27-30/12/2019 (08:00). Στοιχεία τμήματος Μετεωρολογίας

Για τις υπόλοιπες μετρήσεις του τμήματος Μετεωρολογίας πατήστε εδώ.

Στην πρώτη εικόνα πιο κάτω βλέπετε τα ύψη βροχής που σημειώθηκαν παγκύπρια βάσει των μετρήσεων του τμήματος Μετεωρολογίας ενώ στην δεύτερη εικόνα βλέπετε τα ύψη βροχής που είχαμε εκτιμήσει πως θα σημειώνονταν κατά τη διάρκεια της διαταραχής. Να σημειώσουμε ότι ο χάρτης μας λήγει την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, οπότε για τώρα θα γίνει μια αρχική αποτίμηση, βάσει των ποσοτήτων που έχουν σημειωθεί μέχρι σήμερα Δευτέρα. Η τελική αποτίμηση θα γίνει την Παρασκευή όταν συγκεντρώσουμε όλες τις μετρήσεις.

Βάσει του πιο πάνω χάρτη, φαίνεται πως αρκετές περιοχές στο δυτικό μισό του νησιού (μέχρι η ώρα 08:00 στις 30/12/2019) έχουν πλησιάσει ή έχουν πιάσει τουλάχιστον τις κατώτατες τιμές που αναμένονταν ενώ αρκετές περιοχές στα ανατολικά (επαρχίες Λάρνακας/Αμμοχώστου) έχουν πιάσει σχεδόν τις μέγιστες τιμές. Να υπενθυμίσουμε ότι ο χάρτης μας λήγει την 1/1/2020 (08:00), αλλά και πως περαιτέρω βροχές έχουν σημειωθεί μετά τις 8 το πρωί σήμερα. Αυτό σημαίνει πως όσες περιοχές δεν κατάφεραν να φτάσουν τις ελάχιστες τιμές, εκτιμούμε πως θα φτάσουν κοντά στην εκτίμηση μας τις επόμενες ημέρες και συνολικά η διαταραχή θα κυμανθεί μέσα στα βροχομετρικά πλαίσια που δίνουμε.

Η εκτίμηση που δώσαμε σε προηγούμενο δελτίο, ότι η βροχόπτωση του μήνα θα κλείσει μεταξύ 180-190%, θα κυμανθεί μέσα στα πλαίσια που αναμέναμε και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, φαίνεται ότι θα κυμανθεί κάπου μεταξύ 185-190%. Να σας υπενθυμίσουμε ότι ο περσινός Δεκέμβριος έκλεισε στο 171% της κανονικής βροχόπτωσης και άρα ο φετινός Δεκέμβριος κινείται σε καλύτερα πλαίσια από τον περσινό. Να σημειώσουμε επίσης ότι το υδρολογικό έτος βρίσκεται στο 139% και θα κλείσει επίσης μέχρι την 1/1/2020 ως εξαιρετικά πολύομβρο.

Διαβάστε επίσης:

Άρχισαν και “τρέμουν” τα μεγάλα φράγματα μετά από τις τελευταίες βροχές

H κεντρική εικόνα τραβήχτηκε από τον Αχιλλέα Αλεξάνδρου στην Ορόκλινη χθες 29/12/2019 και αναρτήθηκε στην ομάδα των ΚΑΙΡΟΦΙΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για τοπικά έντονες καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής (Χάρτης)

Αρκετές καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως το νότιο 1/3 του νησιού και ανατολικά, εκ των οποίων κάποιες θα είναι έντονες...

Συνεχίζουν δειλά-δειλά οι καταγραφές βροχόπτωσης – Πληρότητα φραγμάτων

Μετά τις βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν τις πλείστες περιοχές του νησιού χθες Πέμπτη, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Δεκέμβριο ανέβηκε στο 8% από...

Δελτίο Τύπου: Καθαρισμός υδροβιότοπου Ζακακίου από ΣΑΛΑ

Ως μέρος της συνεχούς προσπάθειας του για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στα  πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού –...

Συνεχίζουν οι κατά περιόδους βροχές/καταιγίδες σήμερα και αύριο – Τοπικά έντονα φαινόμενα

Συνεχίζει ο άστατος καιρός με βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους μέχρι το απόγευμα προς βράδυ του Σαββάτου. Πιο γενικευμένα θα είναι τα φαινόμενα κυρίως αργά απόψε...

Άστατος καιρός το επόμενο 2ήμερο – Ακολουθεί άνοδος θερμοκρασίας και πιθανότητα σκόνης

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...
- Advertisement -