Απίστευτες εισροές νερού στα μέσα Ιουνίου

Μετά τις εκτεταμένες καταιγίδες των τελευταίων ημερών στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού, άρχισαν και πάλι να τρέχουν ορμητικά αρκετοί ποταμοί.

Οι εισροές διπλασιάστηκαν χθες Παρασκευή σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα και πλησίασαν το μισό Ε.Κ.Μ. νερού όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Μετά τις χθεσινές και σημερινές βροχές, οι εισροές αυξήθηκαν περαιτέρω και κάποια φράγματα αναμένεται να υπερχειλίσουν και πάλι.

Οι καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν για αρκετές ημέρες ακόμη (5-8), στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού αλλά σε πιο τοπικό επίπεδο τις πλείστες ημέρες διατηρώντας ή αυξάνοντας περαιτέρω τις εισροές.

Για το αναλυτικό δελτίο καιρού πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Τοπικά ακραίες καταιγίδες σήμερα Σάββατο – Πορτοκαλί προειδοποίηση από Kitasweather

Στο πιο κάτω σημερινό βίντεο, βλέπετε τον ποταμό Διαρίζου να καταλήγει στο φράγμα της Αρμίνου αρκετά ορμητικά. Η πληρότητα στο φράγμα της Αρμίνου βρισκόταν στο 80% χθες και υπολείπονταν μόλις 0.9 Ε.Κ.Μ. νερού. Το ΤΑΥ παρακολουθεί συνεχώς τη στάθμη και τα αποθέματα νερού στο φράγμα της Αρμίνου και εκτρέπει τις ανάλογες ποσότητες προς τον Κούρη ώστε η Αρμίνου να μην υπερχειλίσει.

Το βίντεο αναρτήθηκε στην ομάδα Καιρόφιλοι Κύπρου.

https://www.facebook.com/artemis.artemiou.14/videos/10159878439478647/?t=2

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα υπάρχει το ενδεχόμενο να πλησιάσουμε ή/και να ξεπεράσουμε ελαφρώς την μέγιστη, συνολική πληρότητα όλων των μεγάλων φραγμάτων, αυτού του υδρολογικού έτους που σημειώθηκε πριν από ένα μήνα, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Στις Τοποθεσίες (ΛευκωσίαΛεμεσόςΛάρνακαΠάφος,  ΠαραλίμνιΤρόοδος (1900 μέτρα)), μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Άστατος καιρός το επόμενο 2ήμερο – Ακολουθεί άνοδος θερμοκρασίας και πιθανότητα σκόνης

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες...

Καιρική ενημέρωση (15:00) – Tοπικά έντονες καταιγίδες σε εξέλιξη

Αύξηση των νεφώσεων παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο νησί, όπως μπορείτε να δείτε στην πιο κάτω δορυφορική εικόνα. Ήδη τοπικές βροχές/καταιγίδες έχουν αρχίσει να...

Δείτε τις μετρήσεις βροχόπτωσης του τελευταίου 48ώρου – Πληρότητα φραγμάτων

Μετά τις τοπικές βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν που επηρέασαν το νησί την Τρίτη και Τετάρτη, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Δεκέμβριο ανέβηκε στο...

Συνεχίζουν οι τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους μέχρι το Σάββατο

Συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου. Πιο γενικευμένα θα είναι τα φαινόμενα κατά την Παρασκευή και...

Ανακοίνωση ΣΑΛΑ (30/11/2020)

Tο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ανακοινώνει ότι, από την Τετάρτη 2/12/2020 και ώρα 07.00 μέχρι την Πέμπτη 10/12/2020 και ώρα 16.00, θα εκτελούνται εργασίες...
- Advertisement -