Αυξάνεται σταδιακά η βροχόπτωση του μήνα – Διαβάστε όλες τις μετρήσεις

Μετά τις τοπικές βροχές/καταιγίδες του τελευταίου 3ημέρου, η βροχόπτωση για το μήνα Οκτώβριο ανέβηκε στο 26% από το 8% που ήταν μέχρι τις 8 το πρωί της Παρασκευής (18/10/2019).

Οι δικοί μας μετεωρολογικοί σταθμοί έχουν καταγράψει τις εξής συνολικές ποσότητες κατά το τελευταίο 3ήμερο:

Ξενοδοχείο Jubilee – Τρόοδος: 6.4 mm 
Κυρ Γιάννη – Όμοδος: 0 mm
Blue Arches – Λεύκαρα: 0.8 mm
BMW – Λατσιά, Λευκωσία: 21.8 mm
Spectus – Λεμεσός: 6.4 mm
Χάνι – Λεμεσός: 4.1 mm
Sunfresh – Κάτω Πάφος: 0 mm
Papantoniou – Πόλη Χρυσοχούς: 0 mm
Στου Ρουσιά – Λάρνακα: 5.6 mm

Οι ποσότητες βροχής που καταγράφηκαν χθες Κυριακή 20/10/2019, σε διάφορες περιοχές της Λεμεσού, βάσει των βροχομετρικών σταθμών του Σ.Α.Λ.Α, είναι:

Oval: 13.2 mm 
Ιστιοπλοϊκό Λεμεσού: 7.2 mm
Μαρίνα Λεμεσού: Ν/Α
Μονή: 5.2 mm
Γαρύλλης: 5.2 mm
Άγιος Αθανάσιος: 12.6 mm
Αγία Φύλα: 21.8 mm
Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού: 15.8 mm
Γερμασόγεια: 19.4 mm
Δημοτικό Αγίου Τύχωνα: 7 mm

Να σημειώσουμε ότι τα πιο πάνω δεδομένα προέκυψαν από τους βροχομετρικούς σταθμούς που εγκαταστάθηκαν από το ΣΑΛΑ, στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V–A «Ελλάδα –Κύπρος 2014 – 2020» – «Διαδικτυακή Υπηρεσία Περιβαλλοντικών Κινδύνων – Πλημμύρες» – ERMIS-F και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τη συνεργασία.

Η βροχόπτωση του προηγούμενου 24ώρου, με βάση τους μετρητές του Τμήματος Μετεωρολογίας, κυμάνθηκε από 0 έως 36.6 χιλιοστά. Για τις αναλυτικές μετρήσεις πατήστε εδώ.

Επίσης, από προσωπικούς βροχομετρητές του Kitasweather καταγράφηκαν οι πιο κάτω ποσότητες βροχής κατά το 3ήμερο:

Πραστειό Κελλακίου: 20.9 mm
Ποταμός Γερμασόγειας: 6.1 mm
Μέσα Γειτονιά: 10 mm

https://www.facebook.com/Kitasweather/photos/a.448492285280637/2298419413621239/?type=3

Να σημειώσουμε ότι παρατηρήθηκε τουλάχιστον μία υπερκυτταρική καταιγίδα (supercell) χθες Κυριακή, η οποία επηρέασε την επαρχία Αμμοχώστου, και η οποία συνοδευόταν από μεγάλο χαλάζι που έφτανε γύρω στα 6 cm σε διάμετρο. Ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές και μπορείτε να διαβάσετε παραπάνω στα έκτακτα δελτία που είχαμε εκδώσει.

Έκτακτο: Ισχυρές καταιγίδες σε εξέλιξη

Έκτακτο δελτίο: Χαλάζι μεγέθους μανταρινιού στην επαρχία Αμμοχώστου

Βάσει των τελευταίων δεδομένων, είναι σίγουρο ότι θα καλυφθεί ή και θα υπερκαλυφθεί η βροχόπτωση για τον μήνα Οκτώβριο. Σε περίπτωση που τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγραφούν στα ορεινά/ημιορεινά, οι εισροές θα αρχίσουν να αυξάνονται σημαντικά.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκίνησαν οι πρώτες εισροές νερού στα φράγματα – Αυξάνονται τις επόμενες ημέρες

Συνεχίζουν και σήμερα οι τοπικές βροχές/καταιγίδες – Σταδιακή γενίκευση των φαινομένων από την Τρίτη

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε χαλαζόστρωση στην περιοχή Πιτσιλλιάς χθες Κυριακή, 20/10/2019. Η εικόνα αναρτήθηκε στην ομάδα ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ από τον Γιώργο Κανικλίδη.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Πτώση θερμοκρασίας, ενίσχυση ανέμων και πιθανότητα βροχών από αύριο

Η σφήνα έξαρσης που επηρέαζε την περιοχή μας κινείται ανατολικότερα καθώς σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας από την βορειοανατολική Ευρώπη...

Σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας με εμφάνιση πιθανοτήτων βροχής – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...

Ξεπέρασε το 80% η μέση βροχόπτωση του μήνα – Χωρίς μεταβολή η πληρότητα φραγμάτων

Μετά τις βροχές που επηρέασαν μεγάλο μέρος του νησιού την Παρασκευή και το Σάββατο, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Νοέμβριο ανέβηκε στο...

Συνεχίζουν οι καλές καιρικές συνθήκες – Ακολουθεί πτώση της θερμοκρασίας και μικρή πιθανότητα βροχών

Σφήνα έξαρσης επηρεάζει την περιοχή μας και σήμερα Δευτέρα, με αποτέλεσμα οι καλές καιρικές συνθήκες να συνεχίζουν και οι θερμοκρασίες να παραμένουν λίγο πιο...

Εξασθένησε η διαταραχή στη περιοχή μας – Έρχεται πρόσκαιρη σφήνα έξαρσης πριν την επόμενη διαταραχή

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την περιοχή μας από την Πέμπτη έχει εξασθενήσει ενώ από αύριο Κυριακή, σφήνα έξαρσης θα επηρεάσει την περιοχή μας,...
- Advertisement -