Αυξημένη και σήμερα η εισροή νερού στα φράγματα – Αυξάνεται κι άλλο τις επόμενες ημέρες

Μετά από τον Δαίδαλο, η περιοχή μας επηρεάζεται από χθες από το τρίτο διαδοχικό βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο στην Μαύρη Θάλασσα, το οποίο έχει δώσει αρκετές βροχές μέχρι στιγμής.

Στο σύνολό του έχει επηρεάσει όλο το νησί με βροχές. Σε αρκετές περιοχές, κυρίως στο δυτικό – νοτιοδυτικό μισό του νησιού και στα ορεινά/ημιορεινά, έχουν καταγραφεί πολύ καλές ποσότητες βροχής μέχρι στιγμής, τόσο από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς όσο και από του Τμήματος Μετεωρολογίας.

Η βροχόπτωση για το μήνα μέχρι τις 8 το πρωί έχει φτάσει το 41.3% και από 1/10/2018, το 111%. Για να δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις του Τμήματος Μετεωρολογίας μέχρι τις 8 το πρωί, πατήστε εδώ.

Από τα μεσάνυχτα μέχρι τη 13:00, οι σταθμοί μας έχουν καταγράψει τις πιο κάτω ποσότητες:

Ξενοδοχείο Jubilee – Τρόοδος 37.8 mm 
Κυρ Γιάννη – Όμοδος: 14.2 mm
Blue Arches – Λεύκαρα: 14.2 mm
BMW – Λατσιά, Λευκωσία: 1.3 mm
Spectus – Λεμεσός: 5.8 mm
Χάνι – Λεμεσός: 4.8 mm
Sunfresh – Κάτω Πάφος: 5.3 mm
Papantoniou – Πόλη Χρυσοχούς: 11.4 mm
Στου Ρουσιά – Λάρνακα: 5.8 mm

Ακόμα 3 βαρομετρικά χαμηλά θα επηρεάσουν την περιοχή μας τις επόμενες μέρες.

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες συνεχίζουν μέχρι αυτή την ώρα και θα συνεχίσουν πιο τοπικά μέχρι αργά το απόγευμα προς νωρίς το βράδυ.

Από τις μετρήσεις είναι πολύ ξεκάθαρο ότι τα ορεινά/ημιορεινά ευνοήθηκαν από ορογραφικές βροχές, όπως σας είχαμε αναφέρει στο χθεσινοβραδινό μας δελτίο και μπορείτε να δείτε εδώ.

Λόγω των μεγάλων ποσοτήτων βροχής που συνεχίζουν στα ορεινά/ημιορεινά, η εισροή νερού στα φράγματα ήταν πολύ αυξημένη το τελευταίο 24ωρο, με συνολική εισροή 4.124 Ε.Κ.Μ νερού. Να θυμίσουμε ότι χθες η εισροή ήταν 5.245 Ε.Κ.Μ νερού, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Από την 1η του Οκτώβρη μέχρι χθες, η συνολική εισροή ήταν 28.562 Ε.Κ.Μ νερού. Με λίγα λόγια, η εισροή του τελευταίου 48ώρου αντιστοιχεί με περίπου το 1/3 των τελευταίων τριών μηνών.

Η πληρότητα των φραγμάτων ανέρχεται στο 20%, ενώ την αντίστοιχη περσινή ημέρα ήταν στο 13.1%. Πέρσι είχαμε συνολική εισροή 45 Ε.Κ.Μ νερού και μέχρι στιγμής φέτος 28.562 Ε.Κ.Μ νερού και όπως έχουμε αναφέρει ξανά, χρειαζόμαστε τουλάχιστον διπλάσια εισροή φέτος για να έχουμε ικανοποιητικά αποθέματα μέχρι το νέο υδρολογικό έτος και όχι να ξεκινάμε από τον πάτο, όπως συμβαίνει τα τελευταία 2 χρόνια. Η εισροή αναμένεται να συνεχίσει γύρω στα σημερινά επίπεδα μέχρι την Δευτέρα, ενώ μετά αναμένεται να αυξηθεί αφού η περιοχή μας φαίνεται να ευνοείτε από πιο πλούσια σε βροχές βαρομετρικά χαμηλά.

Μέχρι τις 8-9 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεπεράσουμε την περσινή συνολική εισροή, ενώ την ίδια ώρα αναμένεται να φτάσει γύρω στο 100% η βροχόπτωση για το μήνα, δίνοντας καλές ελπίδες να φτάσουμε τα διπλάσια από πέρσι επίπεδα.

Λόγω έντονων βροχών που σημειώνονται στην περιοχή του Τροόδους κατά διαστήματα από χθες ύψος των χιονιών έχει μειωθεί σημαντικά και από τα 32cm στο ξενοδοχείο «Jubilee» χθες σήμερα υπάρχουν μόλις 15 εκατοστά και γύρω στα 40 εκατοστά στη Χιονίστρα από τα 55 εκατοστά χθες.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται ευνοϊκές θερμοκρασίες για χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις και αναμένονται πολύ μεγαλύτερα ύψη χιονιού από αυτά που είχαμε χθες.

Όσοι ασχολούνται με σπορ που απαιτούν χιόνι να αρχίσουν να ετοιμάζονται.

Στα Locations μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες μέχρι το Σάββατο – Ακολουθεί άνοδος θερμοκρασίας

Μετά την πρόσκαιρη βελτίωση που παρουσιάζει ο καιρός σήμερα Τετάρτη - παρόλο που αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών ή...

Υπερκαλύφθηκε η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Δείτε τις 2 ακραίες αποκλίσεις

Μετά τις βροχές που επηρέασαν που επηρέασαν τις πλείστες περιοχές του νησιού το τελευταίο 24ωρο, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Νοέμβριο ανέβηκε...

Διάσπαρτες και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους τις επόμενες ημέρες

Σφήνα ύφεσης και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια στα παράλια της Αιγύπτου επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Τρίτη, με αποτέλεσμα τις ασταθείς καιρικές συνθήκες να...

Τοπικές και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...

Κανονική θα κλείσει η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Μικρές εισροές στα φράγματα

Μετά τις βροχές που επηρέασαν το προηγούμενο τριήμερο κυρίως ανατολικά τμήματα του νησιού, αλλά και μετά τις βροχές που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές του...
- Advertisement -