Εισροές μερικών εκατομμυρίων τις επόμενες ημέρες – Καλύφθηκε σχεδόν το 1/3 της βροχόπτωσης

Μετά τις βροχές/καταιγίδες του τελευταίου 24ώρου, η βροχόπτωση για το μήνα Δεκέμβριο ανέβηκε στο 29% από το 9% που ήταν μέχρι το πρωί της Τετάρτης (08:00), 11/12/2019.

Οι δικοί μας μετεωρολογικοί σταθμοί έχουν καταγράψει τις εξής συνολικές ποσότητες κατά το τελευταίο 24ωρο (από 08:00 11/12 μέχρι 08:00 12/12):

Ξενοδοχείο Jubilee – Τρόοδος: 30 mm 
Κυρ Γιάννη – Όμοδος: 31.5 mm
Blue Arches – Λεύκαρα: 22.6 mm
BMW – Λατσιά, Λευκωσία: 11.7 mm
Spectus – Λεμεσός: 39.1 mm
Χάνι – Λεμεσός: 38.9 mm
Sunfresh – Κάτω Πάφος: 28.1 mm
Papantoniou – Πόλη Χρυσοχούς: 7.1 mm
Στου Ρουσιά – Λάρνακα: 72.9 mm
Κτήμα Δημοσθένους – Παρεκκλησία: 17.3 mm
Ακαπνού: 16.2 mm
Κέντρο Νεότητας Οδούς – Οδού: 13.7 mm

Η βροχόπτωση του προηγούμενου 24ώρου, με βάση τους μετρητές του Τμήματος Μετεωρολογίας, κυμάνθηκε από 3.5 έως 73.2 χιλιοστά.

Βροχόπτωση 11-12/12/2019 (08:00). Στοιχεία τμήματος Μετεωρολογίας
Χάρτης ποσοτήτων βροχής. Στοιχεία τμήματος Μετεωρολογίας

Για τις υπόλοιπες μετρήσεις του τμήματος Μετεωρολογίας πατήστε εδώ.

Να σημειώσουμε ότι τα πιο πάνω ύψη βροχής θα αυξηθούν περαιτέρω, αφού ήδη έχουν σημειωθεί ακόμα περίπου 5-20 χιλιοστά μετά τις 8 το πρωί και οι βροχές θα συνεχίσουν να παρατηρούνται μέχρι και αύριο.

Η βροχόπτωση του μήμα εκτιμούμε πως αύριο θα κυμανθεί γύρω στο 38-43% και αύριο θα σας παρουσιάσουμε και την αποτίμηση της διαταραχής. Επίσης, σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δελτίο πως η βροχόπτωση μέχρι την Δευτέρα 16/12 θα κυμανθεί κάπου μεταξύ 50-75% και βάσει των τελευταίων στοιχείων, εκτιμούμε πως η βροχόπτωση θα κυμανθεί γύρω στο 60-70%.

Η εισροή νερού στα φράγματα το τελευταίο 24ωρο ανήλθε στα 0.328 Ε.Κ.Μ νερού. Από την 1η του Οκτώβρη μέχρι σήμερα, η συνολική εισροή ήταν 4.733 Ε.Κ.Μ νερού. Η συνολική πληρότητα των φραγμάτων παρέμεινε σταθερή στο 77.4% σήμερα, ενώ την αντίστοιχη περσινή ημέρα ήταν μόλις στο 12.3%.

Βάσει των ποσοτήτων βροχής που συνεχίζουν να σημειώνονται τις τελευταίες ώρες αλλά και βάσει της πρόγνωσης καιρού των επόμενων ωρών/ημερών την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ, αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω οι εισροές νερού στα φράγματα. Ως αύριο, εκτιμούμε ότι οι συνολικές εισροές θα κυμανθούν γύρω στο 1 εκατομμύριο κυβικά μέτρα νερού και μέχρι την Δευτέρα, εκτιμούμε πως οι συνολικές εισροές του τριημέρου θα κυμανθούν γύρω στα 3-5 εκατομμύρια αλλά καλύτερη εικόνα θα υπάρξει αύριο.

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε το φράγμα της Γερμασόγειας, σήμερα Πέμπτη, 12/12/2019. Η εικόνα τραβήχτηκε από φίλο του Kitasweather.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Πτώση θερμοκρασίας, ενίσχυση ανέμων και πιθανότητα βροχών από αύριο

Η σφήνα έξαρσης που επηρέαζε την περιοχή μας κινείται ανατολικότερα καθώς σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας από την βορειοανατολική Ευρώπη...

Σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας με εμφάνιση πιθανοτήτων βροχής – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...

Ξεπέρασε το 80% η μέση βροχόπτωση του μήνα – Χωρίς μεταβολή η πληρότητα φραγμάτων

Μετά τις βροχές που επηρέασαν μεγάλο μέρος του νησιού την Παρασκευή και το Σάββατο, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Νοέμβριο ανέβηκε στο...

Συνεχίζουν οι καλές καιρικές συνθήκες – Ακολουθεί πτώση της θερμοκρασίας και μικρή πιθανότητα βροχών

Σφήνα έξαρσης επηρεάζει την περιοχή μας και σήμερα Δευτέρα, με αποτέλεσμα οι καλές καιρικές συνθήκες να συνεχίζουν και οι θερμοκρασίες να παραμένουν λίγο πιο...

Εξασθένησε η διαταραχή στη περιοχή μας – Έρχεται πρόσκαιρη σφήνα έξαρσης πριν την επόμενη διαταραχή

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει την περιοχή μας από την Πέμπτη έχει εξασθενήσει ενώ από αύριο Κυριακή, σφήνα έξαρσης θα επηρεάσει την περιοχή μας,...
- Advertisement -