Εξαιρετικά πολύομβρος ο Δεκέμβρης – Aποτίμηση της “Ιφιγένειας”

Μετά την διαταραχή Ιφιγένεια, η οποία έδωσε αρκετές βροχές/καταιγίδες το τελευταίο 4ήμερο, η βροχόπτωση για το μήνα Δεκέμβριο ανέβηκε στο 141% (εξαιρετική πολυομβρία) από το 77% που ήταν μέχρι το πρωί της Δευτέρας (08:00), 23/12/2019.

Οι δικοί μας μετεωρολογικοί σταθμοί έχουν καταγράψει τις εξής συνολικές ποσότητες κατά το τελευταίο 4ήμερο (από 08:00 23/12 μέχρι 08:00 27/12):

Ξενοδοχείο Jubilee – Τρόοδος: 155.9 mm 
Κυρ Γιάννη – Όμοδος: 116.6 mm
Blue Arches – Λεύκαρα: 65.7 mm
BMW – Λατσιά, Λευκωσία: 22.7 mm
Spectus – Λεμεσός: 65.1 mm
Χάνι – Λεμεσός: 53.2 mm
Sunfresh – Κάτω Πάφος: 60.5 mm
Papantoniou – Πόλη Χρυσοχούς: 92.6 mm
Στου Ρουσιά – Λάρνακα: 20.1 mm
Κτήμα Δημοσθένους – Παρεκκλησία: 55.8 mm
Ακαπνού: 50.9 mm
Κέντρο Νεότητας Οδούς – Οδού: 77.5 mm

Η βροχόπτωση του προηγούμενου 4ημέρου, με βάση τους μετρητές του Τμήματος Μετεωρολογίας, κυμάνθηκε από 10 έως 162.5 χιλιοστά.

Βροχόπτωση 23-27/12/2019 (08:00). Στοιχεία τμήματος Μετεωρολογίας

Για τις υπόλοιπες μετρήσεις του τμήματος Μετεωρολογίας πατήστε εδώ.

Στην πρώτη εικόνα πιο κάτω βλέπετε τα ύψη βροχής που σημειώθηκαν παγκύπρια βάσει των μετρήσεων του τμήματος Μετεωρολογίας ενώ στην δεύτερη εικόνα βλέπετε τα ύψη βροχής που είχαμε εκτιμήσει πως θα σημειώνονταν κατά τη διάρκεια της διαταραχής.

Βάσει των πιο πάνω, ο χάρτης συμπεριφέρθηκε εξαιρετικά στους γκρίζους, μωβ, μπορντό, κόκκινους, και μπλε χρωματισμούς αφού η βροχόπτωση κυμάνθηκε μέσα στα όρια της εκτίμησης (από τα κατώτατα μέχρι τα ανώτατα όρια βροχόπτωσης). Ο κίτρινος χρωματισμός συμπεριφέρθηκε μέτρια αφού στα ανατολικά τμήματα του, οι βροχές ήταν λιγότερες από τα κατώτατες τιμές που δίναμε. Οι περιοχές στις οποίες ο χάρτης δεν συμπεριφέρθηκε τόσο καλά ήταν τα ανατολικά και βόρεια τμήματα των περιοχών που βρίσκονταν στους πορτοκαλί χρωματισμούς, αφού η βροχόπτωση σε αρκετές περιοχές κυμάνθηκε πιο κάτω από τις κατώτατες τιμές που εκτιμούσαμε.

Λόγω του ότι αναμένονται περαιτέρω βροχές μέχρι το τέλος του μήνα, η βροχόπτωση του Δεκέμβρη θα αυξηθεί περαιτέρω και θα κυμανθεί γύρω στα περσινά επίπεδα Δεκεμβρίου (170%).

Διαβάστε επίσης:

Ξεπέρασε και πάλι το 80% η συνολική πληρότητα φραγμάτων

H κεντρική εικόνα τραβήχτηκε από τον Ραφαήλ Μιχαηλίδη από την Λευκωσία, κοιτάζοντας βορειοδυτικά προς Πενταδάκτυλο, την Παρασκευή 27/12/2019 και αναρτήθηκε στην ομάδα των ΚΑΙΡΟΦΙΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Υπερκαλύφθηκε η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Δείτε τις 2 ακραίες αποκλίσεις

Μετά τις βροχές που επηρέασαν που επηρέασαν τις πλείστες περιοχές του νησιού το τελευταίο 24ωρο, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης...

Διάσπαρτες και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους τις επόμενες ημέρες

Σφήνα ύφεσης και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια στα παράλια της Αιγύπτου επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Τρίτη, με αποτέλεσμα τις ασταθείς καιρικές συνθήκες να...

Τοπικές και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...

Κανονική θα κλείσει η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Μικρές εισροές στα φράγματα

Μετά τις βροχές που επηρέασαν το προηγούμενο τριήμερο κυρίως ανατολικά τμήματα του νησιού, αλλά και μετά τις βροχές που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές του...

Έρχεται νέος γύρος βροχών/καταιγίδων από τα δυτικά – Καιρική ενημέρωση (08:15)

Οι βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν το νησί τις αυγινές ώρες από τα δυτικά έχουν κινηθεί ανατολικά, επηρεάζοντας το μεγαλύτερο μέρος του νησιού και αυτή την...
- Advertisement -