Νέο ρεκόρ εισροής νερού στα φράγματα – Ξεπεράσαμε τα 92.634 Ε.Κ.Μ νερού του Ιανουαρίου 2012

Μετά την προχθεσινή εισροή ρεκόρ όλων των εποχών για εικοσιτετράωρο, όπως μπορείτε να δείτε εδώ, σήμερα σπάσαμε νέο ρεκόρ συνολικής μηνιαίας εισροής.

Το σημερινό ρεκόρ αφορά την υψηλότερη εισροή νερού που είχαμε ποτέ από οποιοδήποτε μήνα, το οποίο κατείχε μέχρι τώρα ο Ιανουάριος του 2012, με 92.634 Ε.Κ.Μ νερού.

Μέχρι στιγμής, η συνολική εισροή του μήνα που διανύουμε είναι 92.844 Ε.Κ.Μ νερού. Αύριο αναμένουμε να έχουμε συνολική εισροή άλλων 3-4 Ε.Κ.Μ νερού, ενώ συνολικά το τριήμερο Παρασκευή – Κυριακή, αναμένουμε συνολική εισροή άλλων 8-10 περίπου Ε.Κ.Μ νερού.

Να σημειώσουμε ότι λόγω υπερχείλισης αρκετών φραγμάτων, αρκετά Ε.Κ.Μ νερού από τα συγκεκριμένα φράγματα, δεν υπολογίζονται στις μετρήσεις. Με τα νέα στοιχεία, μέχρι το Σάββατο βράδυ – Κυριακή, αναμένεται ότι θα υπερχειλίσει και το φράγμα Γερμασόγειας.

Από την 1η του Οκτώβρη μέχρι σήμερα, η συνολική εισροή ήταν 111.124 Ε.Κ.Μ νερού. Η πληρότητα των φραγμάτων ανήλθε στο 48.2%, ενώ την αντίστοιχη περσινή ημέρα ήταν στο 14%. Για τις αναλυτικές εισροές πατήστε εδώ.

Η κεντρική εικόνα είναι από το φράγμα Γερμασόγειας σήμερα το απόγευμα και απομένει λιγότερο από 1 μέτρο μέχρι την υπερχείλιση. Ευχαριστούμε το Χρήστο Χρυσάφη για τις φωτογραφίες του φράγματος.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Ζωντανή καιρική ενημέρωση για σήμερα και απόψε (27/11/2020)

Καιρική ενημέρωση (16:30): Καταιγίδα είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε τμήματα της επαρχίας Πάφου (προς Κούκλια). Καιρική ενημέρωση...

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι σήμερα και απόψε – Νέα διαταραχή από Δευτέρας

Αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Παρασκευή, όπου και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων, με...

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για τοπικά έντονες καταιγίδες με χαλάζι στο ανατολικό μισό του νησιού

Αρκετές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν διάφορες περιοχές, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Ο κύριος κίνδυνος κατά την περίοδο της προειδοποίησης είναι οι μεμονωμένες...

Toπικές βροχές το επόμενο διήμερο – Με περισσότερες βροχές φαίνεται να μας υποδέχεται ο Δεκέμβριος

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...

Ξεπέρασε το 200% η βροχόπτωση στο Φρέναρος – Στα κανονικά θα κλείσει η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου

Μετά τις τοπικές που επηρέασαν χθες Τετάρτη το νησί, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Νοέμβριο ανέβηκε στο 84% από το 81% που...
- Advertisement -