Πιο βροχερή από την “Ευρυδίκη” φαίνεται να εξελίσσεται η “Λυδία” – Αναλυτικά οι μετρήσεις

Μετά τις βροχές/καταιγίδες του τελευταίου 4ημέρου, η βροχόπτωση για το μήνα Ιανουάριο εκτοξεύθηκε στο 91% από το 24% που ήταν μέχρι το πρωί της Παρασκευής (08:00), 03/01/2020.

Οι δικοί μας μετεωρολογικοί σταθμοί έχουν καταγράψει τις εξής συνολικές ποσότητες κατά το τελευταίο 4ήμερο (από 08:00 3/1 μέχρι 08:00 7/1):

Ξενοδοχείο Jubilee – Τρόοδος: 171.6 mm 
Κυρ Γιάννη – Όμοδος: 135.6 mm
Blue Arches – Λεύκαρα: 94.6 mm
BMW – Λατσιά, Λευκωσία: 25.9 mm
Spectus – Λεμεσός: 53.8 mm
Χάνι – Λεμεσός: 45 mm
Sunfresh – Κάτω Πάφος: 31.3 mm
Papantoniou – Πόλη Χρυσοχούς: 82.6 mm
Στου Ρουσιά – Λάρνακα: 33.3 mm
Κτήμα Δημοσθένους – Παρεκκλησία: 55.1 mm
Ακαπνού: 91 mm
Κέντρο Νεότητας Οδούς – Οδού: 101.8 mm

Λόγω του ότι οι πιο πάνω μετρήσεις συμπεριλαμβάνουν και κάποιες από τις βροχοπτώσεις της τελευταίας φάσης του Κίμωνα, πιο κάτω σας παρουσιάζουμε τις μετρήσεις που σημειώθηκαν μέχρι στιγμής αποκλειστικά από την “Λυδία” (από 05/01/2020 (08:00) μέχρι 07/01/2020 (08:00)). Τα πιο κάτω νούμερα αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω τις επόμενες ημέρες και η τελική αποτίμηση της Λυδίας θα γίνει με το πέρας του συστήματος (την Πέμπτη 09/01/2020).

Ξενοδοχείο Jubilee – Τρόοδος: 152.4 mm 
Κυρ Γιάννη – Όμοδος: 124.2 mm
Blue Arches – Λεύκαρα: 86.9 mm
BMW – Λατσιά, Λευκωσία: 22.1 mm
Spectus – Λεμεσός: 43.2 mm
Χάνι – Λεμεσός: 35.1 mm
Sunfresh – Κάτω Πάφος: 23.6 mm
Papantoniou – Πόλη Χρυσοχούς: 73.4 mm
Στου Ρουσιά – Λάρνακα: 33.3 mm
Κτήμα Δημοσθένους – Παρεκκλησία: 39.6 mm
Ακαπνού: 75 mm
Κέντρο Νεότητας Οδούς – Οδού: 86.8 mm

Η βροχόπτωση του προηγούμενου 4ημέρου, με βάση τους μετρητές του Τμήματος Μετεωρολογίας, κυμάνθηκε από 14.9 έως 228 χιλιοστά.

Για τις υπόλοιπες μετρήσεις του τμήματος Μετεωρολογίας πατήστε εδώ.

Στην εικόνα πιο κάτω βλέπετε τα ύψη βροχής που σημειώθηκαν παγκύπρια βάσει των μετρήσεων του τμήματος Μετεωρολογίας το τελευταίο 4ήμερο.

Με τις βροχές που έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής αλλά και με τις βροχές που αναμένονται τα επόμενα δύο 24ωρα, φαίνεται πως η διαταραχή εν ονόματι “Λυδία” θα δώσει μεγαλύτερα συνολικά ύψη βροχής από όσα έδωσε η “Ευρυδίκη” πέρσι. Να σας υπενθυμίσουμε ότι η διαταραχή “Ευρυδίκη” έδωσε μέσο όρο βροχής 88.4 χιλιοστά.

Επίσης, το υδρολογικό έτος για το πρώτο 4μηνο του έτους θα ξαναφτάσει στα επίπεδα εξαιρετικής πολυομβρίας (130%+) αλλά θα υπερκαλυφτεί και η βροχόπτωση του μήνα.

To ύψος του χιονιού στο ξενοδοχείο Jubilee στο Τρόοδος η ώρα (09:00) είναι στα 60 cm ενώ στη Χιονίστρα κυμαίνεται γύρω στα 90-120 cm.

H κεντρική εικόνα τραβήχτηκε από τον Στέφανο Μιστρελλίδη στην βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου, βλέπωντας νοτιοδυτικά χθες Δευτέρα (07/01/2020, 23:40).

Διαβάστε επίσης:

Υπερχειλίζει ο Κούρης μέσα στο επόμενο 24ωρο – Σπάσαμε ρεκόρ συνολικής πληρότητας φραγμάτων

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Τοπικές και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες...

Κανονική θα κλείσει η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Μικρές εισροές στα φράγματα

Μετά τις βροχές που επηρέασαν το προηγούμενο τριήμερο κυρίως ανατολικά τμήματα του νησιού, αλλά και μετά τις βροχές που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές του...

Έρχεται νέος γύρος βροχών/καταιγίδων από τα δυτικά – Καιρική ενημέρωση (08:15)

Οι βροχές/καταιγίδες που επηρέασαν το νησί τις αυγινές ώρες από τα δυτικά έχουν κινηθεί ανατολικά, επηρεάζοντας το μεγαλύτερο μέρος του νησιού και αυτή την...

Παγκύπριες βροχές/καταιγίδες σήμερα – Συνεχίζουν τοπικές βροχές τις επόμενες ημέρες

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο νοτιοδυτικά της Ελλάδας επηρεάζει την περιοχή μας καθώς κινείται ανατολικά/νοτιοανατολικά και εξασθενεί. Aυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τον άστατο καιρό...

Βροχές/καταιγίδες το επόμενο διήμερο – Ανανεωμένες προγνώσεις στις Τοποθεσίες

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...
- Advertisement -