Υπερχειλίζει ο Κούρης μέσα στο επόμενο 24ωρο – Σπάσαμε ρεκόρ συνολικής πληρότητας φραγμάτων

Η εισροή νερού στα φράγματα το τελευταίο 4ήμερο ανήλθε στα 19.148 Ε.Κ.Μ νερού. Από την 1η του Οκτώβρη μέχρι σήμερα, η συνολική εισροή ήταν 59.735 Ε.Κ.Μ νερού. Η συνολική πληρότητα των φραγμάτων ανέβηκε στο 94.6% σήμερα, ενώ την αντίστοιχη περσινή ημέρα ήταν μόλις στο 24.3%.

Βάσει των εισροών του τελευταίου 4ημέρου, αλλά και βάσει των βροχών που θα συνεχίσουν να παρατηρούνται για περίπου το επόμενο 48ωρο, το μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου, ο Κούρης, αναμένεται να υπερχειλίσει μέχρι το αργότερο αύριο Τετάρτη για τρίτη φορά στην ιστορία του, μετά από 8 χρόνια. Να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία θα έχουμε τόσο γρήγορη υπερχείλιση του Κούρη (αρχές Ιανουαρίου).

Επίσης, βάσει των σημερινών μετρήσεων, έχουμε καταγράψει ρεκόρ συνολικής πληρότητας φραγμάτων από τότε που υπάρχουν στοιχεία (94.6%). H προηγούμενη μέγιστη συνολική πληρότητα είχε καταγραφεί στις 23/4/2012 με 273.7 Ε.Κ.Μ (94.1%).

Η κεντρική εικόνα είναι από το φράγμα του Κούρη σήμερα Τρίτη, 07/01/2020. Η εικόνα τραβήχτηκε από τον Konstantino Konnari και αναρτήθηκε στην ομάδα ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ.

https://www.facebook.com/konstantinos.konnaris.7/videos/10220371332689970/

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Ζωντανή καιρική ενημέρωση για σήμερα και απόψε (27/11/2020)

Καιρική ενημέρωση (16:30): Καταιγίδα είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε τμήματα της επαρχίας Πάφου (προς Κούκλια). Καιρική ενημέρωση...

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι σήμερα και απόψε – Νέα διαταραχή από Δευτέρας

Αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Παρασκευή, όπου και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων, με...

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για τοπικά έντονες καταιγίδες με χαλάζι στο ανατολικό μισό του νησιού

Αρκετές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν διάφορες περιοχές, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Ο κύριος κίνδυνος κατά την περίοδο της προειδοποίησης είναι οι μεμονωμένες...

Toπικές βροχές το επόμενο διήμερο – Με περισσότερες βροχές φαίνεται να μας υποδέχεται ο Δεκέμβριος

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...

Ξεπέρασε το 200% η βροχόπτωση στο Φρέναρος – Στα κανονικά θα κλείσει η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου

Μετά τις τοπικές που επηρέασαν χθες Τετάρτη το νησί, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Νοέμβριο ανέβηκε στο 84% από το 81% που...
- Advertisement -