Υπερκαλύφθηκε η βροχόπτωση του μήνα – Παραμένει χαμηλή η ροή στα φράγματα

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές αίθριος. Στα βορειοανατολικά παράλια θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις και αναμένονται τοπικές βροχές ή/και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, 10 έως 12 στα παράλια και -1 στη Χιονίστρα, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Στα βόρεια και ορεινά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί αρχικά 2-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 22 στα παράλια και 5 στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο αναμένεται κυρίως αίθριος και θερμός για την εποχή καιρός. Η θερμοκρασία σημειώνει σταδιακά αισθητή άνοδο και θα κυμαίνεται αρκετά πιο πάνω από την κανονική για την εποχή.

Αλλαγή του καιρικού σκηνικού με πτώση θερμοκρασίας και βροχές, φαίνεται να έχουμε γύρω στις 6-7 του μήνα.

Οι ευεργετικές βροχές που σημειώθηκαν το τελευταίο 48ωρο, ανέβασαν την βροχόπτωση του μήνα στο 115% της κανονικής, από το 75% που ήταν. Από την 1η του Οκτώβρη, που ξεκίνησε το νέο υδρολογικό έτος, μέχρι σήμερα έχει καλυφθεί το 110%. Οι βροχές ήταν παγκύπριες και καταγράφηκαν ποσότητες από 2.8 χιλιοστά έως 57.1 χιλιοστά, με μέσο όρο 18.6 χιλιοστά όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Παρόλο που έχει υπερκαλυφθεί η βροχόπτωση του μήνα εισροή νερού στα φράγματα παραμένει χαμηλή με μόλις 0.114 Ε.Κ.Μ νερού του τελευταίο 24ωρο.

Βάσει του χάρτη με τα χιλιοστά βροχής που αναμέναμε ανά περιοχή για το διήμερο και τις αναφορές που κάναμε στα δελτία μας γι’ αυτό το σύστημα, τα αποτελέσματα ήταν πολύ κοντά.

Σε αρκετές περιοχές η βροχή έφτανε στο μάξιμουμ των ποσοστών που δίναμε και τοπικά πιο κάτω ή πιο πάνω όπως φαίνεται πιο κάτω.

Στα Locations μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες μέχρι το Σάββατο – Ακολουθεί άνοδος θερμοκρασίας

Μετά την πρόσκαιρη βελτίωση που παρουσιάζει ο καιρός σήμερα Τετάρτη - παρόλο που αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών ή...

Υπερκαλύφθηκε η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Δείτε τις 2 ακραίες αποκλίσεις

Μετά τις βροχές που επηρέασαν που επηρέασαν τις πλείστες περιοχές του νησιού το τελευταίο 24ωρο, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Νοέμβριο ανέβηκε...

Διάσπαρτες και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους τις επόμενες ημέρες

Σφήνα ύφεσης και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια στα παράλια της Αιγύπτου επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Τρίτη, με αποτέλεσμα τις ασταθείς καιρικές συνθήκες να...

Τοπικές και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...

Κανονική θα κλείσει η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Μικρές εισροές στα φράγματα

Μετά τις βροχές που επηρέασαν το προηγούμενο τριήμερο κυρίως ανατολικά τμήματα του νησιού, αλλά και μετά τις βροχές που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές του...
- Advertisement -