Σε εξέλιξη βρίσκεται η θερμότερη ημέρα του φετινού καλοκαιριού (μέχρι στιγμής), με τον υδράργυρο να έχει φτάσει τους 43 βαθμούς Κελσίου στην Λευκωσία, αλλά και στον Κάμπο.
Πιο συγκεκριμένα, στους σταθμούς του Τ.Μ στην Λευκωσία και συγκεκριμένα στην Αθαλάσσα (Visitor Center και σταθμό ραδιοβολήσεων), η θερμοκρασία έχει φτάσει τα τελευταία λεπτά τους 43.4 και 42.6 βαθμούς αντίστοιχα, όπως μπορείτε να δείτε στις πιο κάτω εικόνες.
Εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες παρατηρούνται σε όλες τις περιοχές του εσωτερικού και ορεινά/ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές λίγο πιο μέσα από τις ακτές.
Στις παράλιες περιοχές, ο υδράργυρος κυμαίνεται κυρίως από 31-38 βαθμούς Κελσίου (αναλόγως περιοχής), ωστόσο, η αισθητή θερμοκρασία ανέρχεται γύρω στους 41-44 βαθμούς Κελσίου, όπως μπορείτε να δείτε στις πιο κάτω εικόνες από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς σε διάφορες παράλιες περιοχές.
Το επόμενο δίωρο, δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή των θερμοκρασιών ενώ αργότερα το απόγευμα, αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού και παράλληλη άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα νότια, ανατολικά και βόρεια παράλια, καθώς θα κινηθεί προς αυτές τις περιοχές η θερμή και πιο ξηρή αέρια μάζα του εσωτερικού.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι σε ισχύ είναι πορτοκαλί και κίτρινη προειδοποίηση υψηλών θερμοκρασιών, την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:
Πορτοκαλί/Κίτρινη προειδοποίηση υψηλών θερμοκρασιών από Kitasweather για σήμερα Παρασκευή (31/7)
Για το αναλυτικό δελτίο καιρού, πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:
Η πιο θερμή ημέρα του καλοκαιριού σήμερα – Γύρω στους 43 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος
Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.