Νέο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στο αρχιπέλαγος Svalbard στον Αρκτικό Κύκλο

Νέο ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας καταγράφηκε το Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020 στο νορβηγικό αρχιπέλαγος Svalbard το οποίο βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο, με την θερμοκρασία να φτάνει τους 21.7 (22) βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 21.3 βαθμών Κελσίου το οποίο καταγράφηκε στις 16 Ιουλίου 1979.

Τοποθεσία νήσων Svalbard (νησιά στο κόκκινο πλαίσιο)

Σύμφωνα με την Νορβηγική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το ρεκόρ των 21.7 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε μεταξύ των ωρών 17:00-18:00 στην πόλη Longyearbyen.

Στον πιο κάτω χάρτη βλέπετε την θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) που προβλεπόταν για το Σάββατο 25 Ιουλίου 2020.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) του Σαββάτου, 25/07/2020

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την Νορβηγική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο μήνας Ιούλιος είναι ο πιο θερμός μήνας για την περιοχή κλιματολογικά, με την μέση θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου. Δηλαδή, οι θερμοκρασίες που σημειώθηκαν το Σάββατο ήταν γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα το σημαντικό λιώσιμο παγετώνων και πιο συγκεκριμένα του παγετώνα στην περιοχή Nybien, όπως μπορείτε να δείτε στο πιο κάτω βίντεο:

https://www.instagram.com/p/CDEznCvAchf/

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο YouTube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Βροχές/καταιγίδες το επόμενο διήμερο – Ανανεωμένες προγνώσεις στις Τοποθεσίες

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες...

Τοπικές βροχές το απόγευμα – Νέα διαταραχή προσεγγίζει την περιοχή μας σταδιακά από αύριο βράδυ

Το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια που επηρέαζαν την περιοχή μας χθες Παρασκευή έχουν αρχίσει να εξασθενούν, με αποτέλεσμα...

Ζωντανή καιρική ενημέρωση για σήμερα και απόψε (27/11/2020)

Καιρική ενημέρωση (16:30): Καταιγίδα είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε τμήματα της επαρχίας Πάφου (προς Κούκλια). Καιρική ενημέρωση (14:40): Mεμονωμένη καταιγίδα είναι σε...

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι σήμερα και απόψε – Νέα διαταραχή από Δευτέρας

Αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Παρασκευή, όπου και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων, με...

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για τοπικά έντονες καταιγίδες με χαλάζι στο ανατολικό μισό του νησιού

Αρκετές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν διάφορες περιοχές, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Ο κύριος κίνδυνος κατά την περίοδο της προειδοποίησης είναι οι μεμονωμένες...
- Advertisement -