Όλη η αλήθεια για τους αεροψεκασμούς

Το θέμα των αεροψεκασμών είναι κάτι που συζητείται και ανησυχεί πάρα πολύ κόσμο εδώ και αρκετά χρόνια, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και παγκόσμια.

Κατά καιρούς γίνονται διάφορες αναρτήσεις, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε διάφορες ιστοσελίδες. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι θεωρίες συνομοσίας και άλλοι ότι συμβαίνουν πραγματικά.

Οι λόγοι που μας ψεκάζουν διίστανται. Άλλοι λένε πως γίνεται για να μην βρέχει και άλλοι για να μας «παλαβώνουν» και να αρρωστούμε.

Όσον αφορά τους αεροψεκασμούς για να μην βρέξει, έχουμε περισυλλέξει αποδεικτικά στοιχεία από το πρόσφατο παρελθόν, ότι αυτό συμβαίνει στην περιοχή μας σε μεγάλο βαθμό και έχει αποτέλεσμα.

Το σύστημα που μας επηρέασε την περασμένη Τετάρτη-Πέμπτη και όμως δεν έβρεξε όσο αναμενόταν, κυρίως στην πόλη της Λεμεσού, ήταν αποτέλεσμα των αεροψεκασμών. Η περιοχή της Λεμεσού ψεκάζεται αρκετά συχνά, λόγω του ότι στο Ακρωτήρι υπάρχουν οι αντένες των Άγγλων και για να λειτουργήσουν χρειάζονται καθαρό ουρανό. Δυστυχώς, λόγω των πολέμων που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή, οι αεροψεκασμοί τα τελευταία χρόνια γίνονται με πιο εντατικό ρυθμό, γι’ αυτό και η παρατεταμένη ανομβρία που παρατηρείται στην περιοχή μας.

Στους πιο κάτω χάρτες ανέμων φαίνεται η πορεία των ψεκασμών από τα αεροπλάνα, που έχει ως αποτέλεσμα να κάνει τους ανέμους να συγκρούονται ανοιχτά της Κύπρου με απώτερο σκοπό να διαλύεται το σύστημα και να έχουμε καθαρό ουρανό. Αυτό γίνεται με μαθηματική ακρίβεια ώστε να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα πάνω από τη Λεμεσό και τις Βρετανικές Βάσεις.

Στις εικόνες ραντάρ και δορυφόρου που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε το επιθυμητό αποτέλεσμα που έχουν επιτύχει και πάνω από τη περιοχή της Λεμεσού υπάρχει καθαρός ουρανός.

Επίσης, ένας άλλος λόγος που ισχυριζόμαστε ότι μας ψεκάζουν, είναι ότι τα μηναλλάγια τα τελευταία χρόνια, ενώ δείχνουν ότι θα έχουμε βαρύ χειμώνα με μήνες πέραν της κανονικής τους βροχόπτωσης, στην τελική έχουμε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.
Ψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ και ελάχιστες έως καθόλου βροχές.

Δεν γίνεται να λέει ψέματα το «μαύρο σύννεφο» (σημάδι ότι ο αντίστοιχος μήνας θα έχει πολλές βροχές) που βλέπουμε πάνω από την Παπούτσα τις μέρες του Αυγούστου, δεν γίνεται να μην συνεπάγεται με πολλές βροχές το μήνα που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη μέρα.

Δεν γίνεται να μας δίνουν ψεύτικα σημάδια τα φύλλα συκής που απλώνουμε έξω το βράδυ για να δούμε πόση υγρασία θα μαζέψουν και να μας δώσουν εικόνα για το πόσες βροχές να αναμένουμε το χειμώνα.

Δεν γίνεται τα σημάδια που μας δείχνουν οι «λίμπουρες» το καλοκαίρι για τον επόμενο χειμώνα, να κάνουν και αυτά λάθος.

Οι Βρετανοί λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψην αυτά που ακούνε για τα μηναλάγια και τους δίνεται αρκετός χρόνος να επιστρατεύσουν αεροπλάνα στην περιοχή, αφού γνωρίζουν από πριν τους μήνες και μέρες που αναμένονται βροχές.

Επίσης, όλη αυτή η «σκόνη» που μας επηρέασε τελευταίως δεν ήταν σκόνη, αλλά ψεκασμοί και βαρέα μέταλλα για να μας «παλαβώνουν» και να μην καταλαβαίνουμε ότι μας ψεκάζουν.

Τέλος, χθές βράδυ το φεγγάρι είχε κύκλο (άλως), σημάδι ότι σήμερα θα έπρεπε να είχαμε βροχές, όμως ξημέρωσε και πάλι με ηλιοφάνεια. Ακόμη ένα σημάδι ότι μας ψεκάζουν.

Σε ένα χρόνο από σήμερα, θα επιστρέψουμε με νέες αλήθειες όσον αφορά τους ψεκασμούς..

Ελπίζουμε να σας άρεσε το πρωταπριλιάτικο μας άρθρο για τους αεροψεκασμούς! Καλό μήνα!

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Συνεχίζουν οι τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους μέχρι το Σάββατο

Συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου. Πιο γενικευμένα θα είναι τα...

Ανακοίνωση ΣΑΛΑ (30/11/2020)

Tο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ανακοινώνει ότι, από την Τετάρτη 2/12/2020 και ώρα 07.00 μέχρι την Πέμπτη 10/12/2020 και ώρα 16.00, θα εκτελούνται εργασίες...

Συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες μέχρι το Σάββατο – Ακολουθεί άνοδος θερμοκρασίας

Μετά την πρόσκαιρη βελτίωση που παρουσιάζει ο καιρός σήμερα Τετάρτη - παρόλο που αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών ή καταιγίδας και σήμερα κυρίως στα...

Υπερκαλύφθηκε η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Δείτε τις 2 ακραίες αποκλίσεις

Μετά τις βροχές που επηρέασαν που επηρέασαν τις πλείστες περιοχές του νησιού το τελευταίο 24ωρο, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Νοέμβριο ανέβηκε...

Διάσπαρτες και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους τις επόμενες ημέρες

Σφήνα ύφεσης και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια στα παράλια της Αιγύπτου επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Τρίτη, με αποτέλεσμα τις ασταθείς καιρικές συνθήκες να...
- Advertisement -