Πάνω από 1500 θανάτους προκάλεσαν οι ακραίοι καύσωνες στη Γαλλία τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο

Τα δύο ακραία κύματα καύσωνα που επηρέασαν τη Γαλλία και γενικότερα το μεγαλύτερο μέρος της κεντροδυτικής Ευρώπης, κόστισαν τη ζωή σε περισσότερους από 1500 ανθρώπους στη Γαλλία, σύμφωνα με την Υπουργό Υγείας της χώρας, Agnes Buzyn.

Από τα δύο ακραία κύματα καύσωνα που επηρέασαν την κεντροδυτική Ευρώπη, έσπασαν αρκετά ρεκόρ θερμοκρασιών όλων των εποχών, όπως μπορείτε να δείτε σε προηγούμενες μας αναφορές για αυτή την καιρική εξέλιξη, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε στους πιο κάτω συνδέσμους:

Ιστορικός καύσωνας άρχισε να επηρεάζει την Ευρώπη – Διαβάστε πως επηρεάζεται η Κύπρος

Σήμερα έσπασε το απόλυτο ρεκόρ θερμοκρασίας στη Γαλλία, ξεπερνώντας και το δικό μας ρεκόρ των 45.6 βαθμών Κελσίου.

Νέα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών στην Ευρώπη

Παρόλο που καταγράφηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ, τα θύματα ήταν πολύ λιγότερα σε σχέση με τον καύσωνα του 2003, όταν 15000 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Ο καύσωνας του 2003 είχε διάρκεια 20 ημερών, ενώ ο φετινός ήταν συνολικά 18 ημέρες, σε δύο όμως φάσεις. Ο συνολικός τραγικός απολογισμός του καύσωνα στην Ευρώπη το 2003, ήταν 70000 θάνατοι.

No photo description available.
Στους πιο πάνω χάρτες βλέπετε τη θερμοκρασιακή ανωμαλία του καλοκαιριού που μας πέρασε

Να σημειώσουμε ότι, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ευρώπη, οι καύσωνες είναι το πιο θανατηφόρο καιρικό φαινόμενο και αυτό οφείλεται στην έκταση και διάρκεια που επηρεάζει μια συγκεκριμένη περιοχή, σε σχέση με την τοπικότητα και μικρή διάρκεια άλλων καιρικών φαινομένων.

Θα εκτιμούσαμε εάν μπορούσατε να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube!

https://www.facebook.com/Kitasweather/photos/a.448492285280637/2195242533938928/?type=3&theater

Στις Τοποθεσίες (ΛευκωσίαΛεμεσόςΛάρνακαΠάφος,  ΠαραλίμνιΤρόοδος (1900 μέτρα), μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για τοπικά έντονες καταιγίδες με χαλάζι στο ανατολικό μισό του νησιού

Αρκετές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν διάφορες περιοχές, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Ο κύριος κίνδυνος κατά την περίοδο...

Toπικές βροχές το επόμενο διήμερο – Με περισσότερες βροχές φαίνεται να μας υποδέχεται ο Δεκέμβριος

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...

Ξεπέρασε το 200% η βροχόπτωση στο Φρέναρος – Στα κανονικά θα κλείσει η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου

Μετά τις τοπικές που επηρέασαν χθες Τετάρτη το νησί, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Νοέμβριο ανέβηκε στο 84% από το 81% που...

Ασταθείς καιρικές συνθήκες με τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους μέχρι το Σάββατο

Σφήνα ύφεσης με τάση αποκοπής και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια επηρεάζουν την περιοχή μας, με αποτέλεσμα τις κατά τόπους και κατά περιόδους βροχές/καταιγίδες μέχρι...

Συννεφιασμένος και σχετικά ψυχρός ο καιρός σήμερα με τοπικές ελαφριές βροχές το απόγευμα

Σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας από την βορειοανατολική Ευρώπη και πιο ψυχρές αέριες μάζες έχουν κατηφορίσει στην περιοχή μας ενώ προοδευτικά αναμένεται η δημιουργία κλειστού...
- Advertisement -