Προληπτικά μέτρα πριν από τις πρώτες βροχές της νέας σεζόν

Έφτασε η εποχή του χρόνου όπου συστήνεται να παρθούν κάποια προληπτικά μέτρα πριν από την νέα βροχερή σεζόν για να αποφευχθούν αχρείαστα προβλήματα ή ζημιές.

Κάθε χρόνο στην Κύπρο τέτοια περίοδο (φθινόπωρο) παρατηρούνται αυξημένες ακαθαρσίες, φύλλα, αλλά και άλλα αντικείμενα τα οποία προκαλούν φραγμό στις λούκια και υδρορροές των κατοικιών, όπως στα και φρεάτια και σχάρες που βρίσκονται στους δρόμους. Να σημειώσουμε ότι φέτος λόγω της πολύ παρατεταμένης ξηρής περιόδου, αλλά και υψηλών θερμοκρασιών, οι ακαθαρσίες και τα φύλλα είναι πιο αυξημένα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

Το Kitasweather συστήνει όπως για την πιο ομαλή απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων τόσο σε ιδιωτικό επίπεδο, όσο και από τους αρμόδιους φορείς να γίνουν τα ακόλουθα μέτρα τις επόμενες ημέρες:

  • Βεβαιωνόμαστε ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα, λειτουργούν κανονικά και δεν υπάρχουν άλλες ακαθαρσίες που πιθανόν να προκαλέσουν φραγμό από τις πρώτες βροχές που θα σημειωθούν.
  • Το ίδιο συστήνεται για τα φρεάτια και τις σχάρες ομβρίων υδάτων που βρίσκονται έξω από τις κατοικίες/υποστατικά μας ενώ συστήνεται το ίδιο και για τους αρμόδιους φορείς για τα φρεάτια που βρίσκονται σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Σε σχετικές ενέργειες και εισηγήσεις έχουν προχωρήσει τόσο το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας, όσο και το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας. Παρόμοιες ενέργειες και ανακοινώσεις έχουν παρθεί και από άλλους δήμους/κοινότητες.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Τοπικές βροχές το απόγευμα – Νέα διαταραχή προσεγγίζει την περιοχή μας σταδιακά από αύριο βράδυ

Το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια που επηρέαζαν την περιοχή μας χθες Παρασκευή έχουν...

Ζωντανή καιρική ενημέρωση για σήμερα και απόψε (27/11/2020)

Καιρική ενημέρωση (16:30): Καταιγίδα είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε τμήματα της επαρχίας Πάφου (προς Κούκλια). Καιρική ενημέρωση (14:40): Mεμονωμένη καταιγίδα είναι σε...

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι σήμερα και απόψε – Νέα διαταραχή από Δευτέρας

Αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Παρασκευή, όπου και αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων, με...

Κίτρινη προειδοποίηση από Kitasweather για τοπικά έντονες καταιγίδες με χαλάζι στο ανατολικό μισό του νησιού

Αρκετές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν διάφορες περιοχές, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού. Ο κύριος κίνδυνος κατά την περίοδο της προειδοποίησης είναι οι μεμονωμένες...

Toπικές βροχές το επόμενο διήμερο – Με περισσότερες βροχές φαίνεται να μας υποδέχεται ο Δεκέμβριος

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...
- Advertisement -