Συνεργασία ΣΑΛ/Kitasweather – Εγκατάσταση 4ων μετεωρολογικών σταθμών

Το Kitasweather έχει συνάψει 5ετή συμφωνία με το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ), η οποία στοχεύει στην βελτίωση, ενίσχυση και αναβάθμιση του έργου του ΣΑΛ έτσι που αυτό να μπορεί να εκπληρώσει το βασικό του στόχο, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Λάρνακας. Η Λάρνακα, δυστυχώς, είναι αυτή τη στιγμή η πιο «φτωχή» περιοχή στην Κύπρο σε σχέση με την καταγραφή βροχομετρικών δεδομένων. Ο μοναδικός Μετεωρολογικός σταθμός στην περιφέρεια είναι ο σταθμός της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Τα δεδομένα που εξάγει ο εν λόγω σταθμός δεν αντιπροσωπεύουν δυστυχώς όλη την πόλη της Λάρνακας και την ευρύτερη περιοχή.

Για την εξαγωγή των απαραίτητων βροχομετρικών και άλλων συναφών δεδομένων τα οποία έχει ανάγκη η Λάρνακα, το Kitasweather σε συνεργασία με το ΣΑΛ, έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση τεσσάρων (4) μετεωρολογικών σταθμών. Μαζί με τον σταθμό που το Kitasweather ήδη διαθέτει στο μαγειρίο – ταβέρνα “Στου Ρουσιά”, θα υπάρχουν πλέον βροχομετρικά δεδομένα σε ζωντανό χρόνο από 5 διαφορετικά σημεία. Στον πιο κάτω χάρτη μπορείτε να δείτε τις τοποθεσίες των τεσσάρων νέων σταθμών που έχουν εγκατασταθεί στην επαρχία Λάρνακας.

Οι πέντε (5) μετεωρολογικοί σταθμοί θα μπορούν να δώσουν επαρκή στατιστικά δεδομένα σε σχέση με τα ύψη βροχής και το χρονικό όριο πιθανής πρόκλησης προβλημάτων, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση όσο το δυνατό ακριβέστερης εικόνας για τον άμεσο, βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο προγραμματισμό στην πόλη. Επίσης, μέρες όπου παρουσιάζονται πιθανότητες πρόκλησης προβλημάτων ή πλημμύρων από έντονα ή και ακραία καιρικά φαινόμενα που χαρακτηρίζονται από μεγάλα ύψη βροχής, οι μετεωρολόγοι του Kitasweather θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με την αρμόδια ομάδα του ΣΑΛ για την έγκυρη αντιμετώπιση αυτών.

Nα σημειώσουμε ότι τα δεδομένα των νέων μετεωρολογικών σταθμών θα είναι διαθέσιμα σε λίγες ημέρες και μέσα στην ιστοσελίδα μας.

Περισσότερα για το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα τους, πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο YouTube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

- Advertisement -

Ροή ειδήσεων

Ανακοίνωση ΣΑΛΑ (30/11/2020)

Tο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας ανακοινώνει ότι, από την Τετάρτη 2/12/2020 και ώρα 07.00 μέχρι την Πέμπτη 10/12/2020...

Συνεχίζει ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες μέχρι το Σάββατο – Ακολουθεί άνοδος θερμοκρασίας

Μετά την πρόσκαιρη βελτίωση που παρουσιάζει ο καιρός σήμερα Τετάρτη - παρόλο που αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών ή καταιγίδας και σήμερα κυρίως στα...

Υπερκαλύφθηκε η μέση βροχόπτωση Νοεμβρίου – Δείτε τις 2 ακραίες αποκλίσεις

Μετά τις βροχές που επηρέασαν που επηρέασαν τις πλείστες περιοχές του νησιού το τελευταίο 24ωρο, το ποσοστό μέσης βροχόπτωσης για το μήνα Νοέμβριο ανέβηκε...

Διάσπαρτες και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες κατά περιόδους τις επόμενες ημέρες

Σφήνα ύφεσης και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια στα παράλια της Αιγύπτου επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Τρίτη, με αποτέλεσμα τις ασταθείς καιρικές συνθήκες να...

Τοπικές και πρόσκαιρες βροχές/καταιγίδες τις επόμενες ημέρες – Ανανεωμένες προγνώσεις

Οι προγνώσεις στις Τοποθεσίες μόλις έχουν ανανεωθεί και μπορείτε να δείτε όλα τα νεότερα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών. Στις τοποθεσίες θα...
- Advertisement -