Κίτρινη προειδοποίηση για τοπικά έντονες καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής το μεσημέρι/απόγευμα (Χάρτης)

Κίτρινη προειδοποίηση για τοπικά έντονες καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής. Να είσαι ενήμερος!!!

Τοπικές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν το νησί σήμερα Τρίτη, εκ των οποίων κάποιες από αυτές θα είναι έντονες στις περιοχές με κίτρινη απόχρωση στον πιο κάτω χάρτη. Οι συνθήκες της ατμόσφαιρας κατά τις ώρες που θα επηρεαστούμε από καταιγίδες, θα υποστηρίζουν την εκδήλωση μονοκυτταρικών καταιγίδων (Pulse Severe). Οι κίνδυνοι που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της προειδοποίησης είναι κυρίως οι ισχυρές βροχοπτώσεις, με την πιθανότητα για ριπαίους ανέμους και χαλάζι με διάμετρο που πιθανόν να φτάνει έως τα 2 εκατοστά. Τοπικά, λόγω της έντασης και της αργής κίνησης των καταιγίδων, οι ποσότητες βροχής πιθανόν να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 45 χιλιοστά σε διάστημα 1 ώρας ή τα 55 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών στα ορεινά/ημιορεινά (βόρεια/βορειοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους), ενώ οι ποσότητες βροχής πιθανόν να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 30 χιλιοστά σε διάστημα 1 ώρας, ή τα 40 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά το νησί, πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο λόγω συσσώρευσης νερού στο οδόστρωμα, κατολισθήσεων και υπερχείλιση ποταμών και χειμάρρων. Επίσης είναι πιθανό να παρατηρηθούν μεμονωμένες πλημμύρες, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες, ενώ το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μη θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Ισχύει από: 13:30 Τ.Ω, 30/05/2023. Μέχρι 17:30 Τ.Ω, 30/05/2023

invito

Ώρα έκδοσης: 10:15 Τ.Ω, 30/05/2023

Η πιο πάνω προειδοποίηση ισχύει για τις περιοχές που βρίσκονται στον κίτρινο χρωματισμό, όπως βλέπετε στον πιο κάτω χάρτη. Υπενθυμίζουμε ότι τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και δεν θα σημαίνει ότι θα επηρεαστούν από έντονες καταιγίδες όλες οι περιοχές οι οποίες βρίσκονται σε κίτρινο πλαίσιο.

Yellow warning issued for localized strong thunderstorms and excessive rainfall. Be aware!!!

Scattered thunderstorms are expected to affect the Island today Tuesday, with some being strong over the yellow shaded areas on the map below. Mainly single cell thunderstorms (Pulse Severe) are expected. The main threat during the warning period is heavy rain that could lead to localized flash flooding, with the possibility of hail that could reach up to 2 cm and very strong gusty winds. Rainfall totals of 45mm or over within a 1 hour period, or 55mm or over within a 3 hour period over the high ground (north/northeastern parts of Troodos mountain range) are locally possible, whereas rainfall totals of 30mm or over within a 1 hour period, or 40mm or over within a 3 hour period are locally possible for central plain areas.

There is a possibility that very bad weather could potentially disrupt people’s plans and cause travel delays and road closures due to possible flooded roads, minor land slides, overflow of rivers and streams, interruption to power and the potential risk to life, property as well as vegetables and fruit.

Valid from 13:30 LT, 30/05/2023. Till: 17:30 LT 30/05/2023

Issued at: 10:15 LT, 30/05/2023

The weather warning above is valid for the yellow shaded areas on the map below. We remind you however that thunderstorms will be scattered and not all areas on the yellow shaded area will be affected by strong thunderstorms.

For further details regarding your area, click on the latest Location forecast.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 3 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is htyppi15.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg

Τι σημαίνει “κίτρινη προειδοποίηση”

Το επίπεδο επικινδυνότητας «Κίτρινο» σημαίνει ότι ο καιρός είναι δυνητικά επικίνδυνος και τα καιρικά φαινόμενα που έχουν προβλεφθεί δεν είναι ασυνήθιστα, αλλά χρειάζεται προσοχή σχετικά με δραστηριότητες που εκτίθενται σε μετεωρολογικούς κινδύνους. Επίσης, χρειάζεται συχνή ενημέρωση σχετικά με τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες και αποφυγή αχρείαστων μετακινήσεων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου είναι σε εξέλιξη τα πιο πάνω φαινόμενα, οι πολίτες καλούνται:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία σε περίπτωση που παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Να αποφεύγουν εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

• Να ακολουθούν τις αστυνομικές ανακοινώσεις του οδικού δικτύου.

Η οδήγηση σε βρεγμένους δρόμους κρύβει πολλές παγίδες και κινδύνους, γι’ αυτό οι οδηγοί οχημάτων πρέπει να είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση και απόλυτα συγκεντρωμένοι στον δρόμο. Για τη δική μας ασφάλεια, ώστε να μην βρεθούμε ενώπιον δυσάρεστων καταστάσεων, είναι καλό να λαμβάνουμε τα ακόλουθα μέτρα πρόληψης:

1. Βεβαιωνόμαστε ότι οι υαλοκαθαριστήρες του οχήματος μας δεν έχουν φθαρεί και ότι υπάρχει αρκετό νερό στο δοχείο για το πλύσιμο του ανεμοθώρακα.

2. Η προετοιμασία για ένα ταξίδι στη βροχή, απαιτεί προσεκτική χρήση όλων των κύριων σημείων ελέγχου του οχήματος – τιμόνι, συμπλέκτη, φρένα και γκάζι – καθώς και μεγαλύτερο περιθώριο ασφάλειας για πιθανά λάθη και έκτακτες περιπτώσεις. Όταν ξεκινάμε ένα ταξίδι με βροχή, τα παπούτσια μας θα είναι βρεγμένα και θα γλιστράνε εύκολα από τα πεντάλ. Τρίβουμε τις σόλες των παπουτσιών στο πατάκι του αυτοκινήτου πριν ξεκινήσουμε τον κινητήρα του οχήματος μας. Ελέγχουμε ότι τα φώτα πορείας, τα πίσω φώτα, τα φώτα φρένων και οι πορτοκαλί δείκτες πορείας (φλας) δουλεύουν κανονικά.

3. Η βροχή αυξάνει την ολισθηρότητα του δρόμου. Ειδικά στο ξεκίνημα της βροχής, οι δρόμοι μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα ολισθηροί.

4. Ελέγχουμε τα ελαστικά του οχήματος μας πριν βγούμε στον δρόμο. Βεβαιωνόμαστε ότι τα ελαστικά έχουν τόσο το προβλεπόμενο βάθος στις αυλακώσεις του πέλματος όσο και τη σωστή πίεση. Το κανονικό βάθος στις αυλακώσεις πέλματος συμβάλλει στην αποφυγή της πλαγιολίσθησης και της υδρολίσθησης.

5. Ανάβουμε τα φώτα πορείας και οδηγούμε με προσοχή για όσο διαρκεί η περιορισμένη ορατότητα.

6. Τα κλειστά παράθυρα κατά τη διάρκεια της βροχής οδηγούν γρήγορα στο θάμπωμα των τζαμιών, χρησιμοποιούμε το σύστημα κλιματισμού – αέρα, για το καθάρισμα των τζαμιών.

7. Σε κατοικημένες περιοχές, επιδεικνύουμε ιδιαίτερη προσοχή στους πεζούς που κινούνται ή περιμένουν σε πεζοδρόμιο. Η αμυντική οδήγηση σημαίνει πως προβλέπουμε κινδύνους που μπορεί να προκύψουν ξαφνικά στο οδικό δίκτυο. Για παράδειγμα, είναι πιθανόν οποιοσδήποτε πεζός σε πεζοδρόμιο να γλιστρήσει και να πέσει εντός του δρόμου, αιφνιδιάζοντάς μας. Η πρόληψη τροχαίων δυστυχημάτων με την αμυντική οδήγηση επιτυγχάνεται με την πρόβλεψη τέτοιων περιστατικών, ελαττώνουμε λοιπόν ταχύτητα όταν περνούμε από σημεία όπου κινούνται πεζοί στο οδικό δίκτυο.

8. Μειώνουμε ταχύτητα, η οδήγηση με ελαττωμένη ταχύτητα επιτρέπει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια επαφή του πέλματος των ελαστικών του οχήματος με τον δρόμο, πράγμα που οδηγεί σε καλύτερη πρόσφυση. Διατηρούμε μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο αυτοκίνητο.

9. Στη βροχή, το προσπέρασμα άλλων οχημάτων απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή, διότι ο υπολογισμός της ταχύτητας των άλλων αυτοκινήτων είναι πιο δύσκολος και η απότομη αλλαγή λωρίδας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου μας.

10. Αποφεύγουμε να περνούμε μέσα από νερά που κινούνται εάν δεν μπορούμε να έχουμε ευρύτερη εποπτεία του περιβάλλοντος. Είναι πιθανό η δυνατή βροχή να σχηματίζει χείμαρρους, οι οποίοι μπορεί να γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνοι.

11. Πριν από κάθε διακίνησή μας, ενημερωνόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

Weather Warnings are presented in three categories:

A. YELLOW WARNING – Be Aware: YELLOW weather warnings are issued to warn those who are at risk, based on their location and/or activity, in order for them to take preventative action. It should be noted that YELLOW weather warnings are issued for weather conditions that will not pose an immediate threat to the general population, but only to those that are exposed to those weather conditions.

B. ORANGE WARNING – Be Prepared: ORANGE weather warnings are issued for weather conditions that will likely impact people significantly. It should be noted that ORANGE weather warnings means that the general population should prepare themselves for the weather conditions that are expected and should avoid any outdoor activities.

C. RED WARNING – Take Action: RED weather warnings are issued mainly for rare or extreme weather events, which means that the general population must take action to protect themselves and/or their properties.

Για τα κριτήρια προειδοποιήσεων πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Κριτήρια προειδοποιήσεων

Διευκρίνιση:

Οι προβλέψεις και συστάσεις που αναρτώνται στην ιστοσελίδα kitasweather αποτελούν δουλειά του Certified Weather Forecaster Έρικ Κίτας και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Συστήνεται παρακολούθηση του καιρού και ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για αποφυγή ταλαιπωριών και πιθανών κινδύνων που μπορεί να προκύψουν.

Warning 29 (01/10/2022 – 30/9/2023)

Κίτρινη προειδοποίηση για τοπικά έντονες καταιγίδες και μεγάλα ύψη βροχής. Να είσαι ενήμερος!!!

Τοπικές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν το νησί σήμερα Τρίτη, εκ των οποίων κάποιες από αυτές θα είναι έντονες στις περιοχές με κίτρινη απόχρωση στον πιο κάτω χάρτη. Οι συνθήκες της ατμόσφαιρας κατά τις ώρες που θα επηρεαστούμε από καταιγίδες, θα υποστηρίζουν την εκδήλωση μονοκυτταρικών καταιγίδων (Pulse Severe). Οι κίνδυνοι που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της προειδοποίησης είναι κυρίως οι ισχυρές βροχοπτώσεις, με την πιθανότητα για ριπαίους ανέμους και χαλάζι με διάμετρο που πιθανόν να φτάνει έως τα 2 εκατοστά. Τοπικά, λόγω της έντασης και της αργής κίνησης των καταιγίδων, οι ποσότητες βροχής πιθανόν να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 45 χιλιοστά σε διάστημα 1 ώρας ή τα 55 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών στα ορεινά/ημιορεινά (βόρεια/βορειοανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους), ενώ οι ποσότητες βροχής πιθανόν να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 30 χιλιοστά σε διάστημα 1 ώρας, ή τα 40 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά το νησί, πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο λόγω συσσώρευσης νερού στο οδόστρωμα, κατολισθήσεων και υπερχείλιση ποταμών και χειμάρρων. Επίσης είναι πιθανό να παρατηρηθούν μεμονωμένες πλημμύρες, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες, ενώ το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μη θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Ισχύει από: 13:30 Τ.Ω, 30/05/2023. Μέχρι 17:30 Τ.Ω, 30/05/2023

Ώρα έκδοσης: 10:15 Τ.Ω, 30/05/2023

Η πιο πάνω προειδοποίηση ισχύει για τις περιοχές που βρίσκονται στον κίτρινο χρωματισμό, όπως βλέπετε στον πιο κάτω χάρτη. Υπενθυμίζουμε ότι τα φαινόμενα θα είναι τοπικά και δεν θα σημαίνει ότι θα επηρεαστούν από έντονες καταιγίδες όλες οι περιοχές οι οποίες βρίσκονται σε κίτρινο πλαίσιο.

Yellow warning issued for localized strong thunderstorms and excessive rainfall. Be aware!!!

Scattered thunderstorms are expected to affect the Island today Tuesday, with some being strong over the yellow shaded areas on the map below. Mainly single cell thunderstorms (Pulse Severe) are expected. The main threat during the warning period is heavy rain that could lead to localized flash flooding, with the possibility of hail that could reach up to 2 cm and very strong gusty winds. Rainfall totals of 45mm or over within a 1 hour period, or 55mm or over within a 3 hour period over the high ground (north/northeastern parts of Troodos mountain range) are locally possible, whereas rainfall totals of 30mm or over within a 1 hour period, or 40mm or over within a 3 hour period are locally possible for central plain areas.

There is a possibility that very bad weather could potentially disrupt people’s plans and cause travel delays and road closures due to possible flooded roads, minor land slides, overflow of rivers and streams, interruption to power and the potential risk to life, property as well as vegetables and fruit.

Valid from 13:30 LT, 30/05/2023. Till: 17:30 LT 30/05/2023

Issued at: 10:15 LT, 30/05/2023

The weather warning above is valid for the yellow shaded areas on the map below. We remind you however that thunderstorms will be scattered and not all areas on the yellow shaded area will be affected by strong thunderstorms.

For further details regarding your area, click on the latest Location forecast.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 3 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is htyppi15.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg

Τι σημαίνει “κίτρινη προειδοποίηση”

Το επίπεδο επικινδυνότητας «Κίτρινο» σημαίνει ότι ο καιρός είναι δυνητικά επικίνδυνος και τα καιρικά φαινόμενα που έχουν προβλεφθεί δεν είναι ασυνήθιστα, αλλά χρειάζεται προσοχή σχετικά με δραστηριότητες που εκτίθενται σε μετεωρολογικούς κινδύνους. Επίσης, χρειάζεται συχνή ενημέρωση σχετικά με τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες και αποφυγή αχρείαστων μετακινήσεων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου είναι σε εξέλιξη τα πιο πάνω φαινόμενα, οι πολίτες καλούνται:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία σε περίπτωση που παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Να αποφεύγουν εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

• Να ακολουθούν τις αστυνομικές ανακοινώσεις του οδικού δικτύου.

Η οδήγηση σε βρεγμένους δρόμους κρύβει πολλές παγίδες και κινδύνους, γι’ αυτό οι οδηγοί οχημάτων πρέπει να είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση και απόλυτα συγκεντρωμένοι στον δρόμο. Για τη δική μας ασφάλεια, ώστε να μην βρεθούμε ενώπιον δυσάρεστων καταστάσεων, είναι καλό να λαμβάνουμε τα ακόλουθα μέτρα πρόληψης:

1. Βεβαιωνόμαστε ότι οι υαλοκαθαριστήρες του οχήματος μας δεν έχουν φθαρεί και ότι υπάρχει αρκετό νερό στο δοχείο για το πλύσιμο του ανεμοθώρακα.

2. Η προετοιμασία για ένα ταξίδι στη βροχή, απαιτεί προσεκτική χρήση όλων των κύριων σημείων ελέγχου του οχήματος – τιμόνι, συμπλέκτη, φρένα και γκάζι – καθώς και μεγαλύτερο περιθώριο ασφάλειας για πιθανά λάθη και έκτακτες περιπτώσεις. Όταν ξεκινάμε ένα ταξίδι με βροχή, τα παπούτσια μας θα είναι βρεγμένα και θα γλιστράνε εύκολα από τα πεντάλ. Τρίβουμε τις σόλες των παπουτσιών στο πατάκι του αυτοκινήτου πριν ξεκινήσουμε τον κινητήρα του οχήματος μας. Ελέγχουμε ότι τα φώτα πορείας, τα πίσω φώτα, τα φώτα φρένων και οι πορτοκαλί δείκτες πορείας (φλας) δουλεύουν κανονικά.

3. Η βροχή αυξάνει την ολισθηρότητα του δρόμου. Ειδικά στο ξεκίνημα της βροχής, οι δρόμοι μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα ολισθηροί.

4. Ελέγχουμε τα ελαστικά του οχήματος μας πριν βγούμε στον δρόμο. Βεβαιωνόμαστε ότι τα ελαστικά έχουν τόσο το προβλεπόμενο βάθος στις αυλακώσεις του πέλματος όσο και τη σωστή πίεση. Το κανονικό βάθος στις αυλακώσεις πέλματος συμβάλλει στην αποφυγή της πλαγιολίσθησης και της υδρολίσθησης.

5. Ανάβουμε τα φώτα πορείας και οδηγούμε με προσοχή για όσο διαρκεί η περιορισμένη ορατότητα.

6. Τα κλειστά παράθυρα κατά τη διάρκεια της βροχής οδηγούν γρήγορα στο θάμπωμα των τζαμιών, χρησιμοποιούμε το σύστημα κλιματισμού – αέρα, για το καθάρισμα των τζαμιών.

7. Σε κατοικημένες περιοχές, επιδεικνύουμε ιδιαίτερη προσοχή στους πεζούς που κινούνται ή περιμένουν σε πεζοδρόμιο. Η αμυντική οδήγηση σημαίνει πως προβλέπουμε κινδύνους που μπορεί να προκύψουν ξαφνικά στο οδικό δίκτυο. Για παράδειγμα, είναι πιθανόν οποιοσδήποτε πεζός σε πεζοδρόμιο να γλιστρήσει και να πέσει εντός του δρόμου, αιφνιδιάζοντάς μας. Η πρόληψη τροχαίων δυστυχημάτων με την αμυντική οδήγηση επιτυγχάνεται με την πρόβλεψη τέτοιων περιστατικών, ελαττώνουμε λοιπόν ταχύτητα όταν περνούμε από σημεία όπου κινούνται πεζοί στο οδικό δίκτυο.

8. Μειώνουμε ταχύτητα, η οδήγηση με ελαττωμένη ταχύτητα επιτρέπει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια επαφή του πέλματος των ελαστικών του οχήματος με τον δρόμο, πράγμα που οδηγεί σε καλύτερη πρόσφυση. Διατηρούμε μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο αυτοκίνητο.

9. Στη βροχή, το προσπέρασμα άλλων οχημάτων απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή, διότι ο υπολογισμός της ταχύτητας των άλλων αυτοκινήτων είναι πιο δύσκολος και η απότομη αλλαγή λωρίδας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου μας.

10. Αποφεύγουμε να περνούμε μέσα από νερά που κινούνται εάν δεν μπορούμε να έχουμε ευρύτερη εποπτεία του περιβάλλοντος. Είναι πιθανό η δυνατή βροχή να σχηματίζει χείμαρρους, οι οποίοι μπορεί να γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνοι.

11. Πριν από κάθε διακίνησή μας, ενημερωνόμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

Weather Warnings are presented in three categories:

A. YELLOW WARNING – Be Aware: YELLOW weather warnings are issued to warn those who are at risk, based on their location and/or activity, in order for them to take preventative action. It should be noted that YELLOW weather warnings are issued for weather conditions that will not pose an immediate threat to the general population, but only to those that are exposed to those weather conditions.

B. ORANGE WARNING – Be Prepared: ORANGE weather warnings are issued for weather conditions that will likely impact people significantly. It should be noted that ORANGE weather warnings means that the general population should prepare themselves for the weather conditions that are expected and should avoid any outdoor activities.

C. RED WARNING – Take Action: RED weather warnings are issued mainly for rare or extreme weather events, which means that the general population must take action to protect themselves and/or their properties.

Για τα κριτήρια προειδοποιήσεων πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Κριτήρια προειδοποιήσεων

Διευκρίνιση:

Οι προβλέψεις και συστάσεις που αναρτώνται στην ιστοσελίδα kitasweather αποτελούν δουλειά του Certified Weather Forecaster Έρικ Κίτας και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Συστήνεται παρακολούθηση του καιρού και ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για αποφυγή ταλαιπωριών και πιθανών κινδύνων που μπορεί να προκύψουν.

Warning 29 (01/10/2022 – 30/9/2023)

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Γενικά καλές καιρικές συνθήκες το πρώτο μισό της Καθαράς Δευτέρας – Βροχές/τοπικές καταιγίδες το απόγευμα

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα θα παρατηρηθούν τελικά βροχές/καταιγίδες αύριο Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο, όπως θα διαβάσετε πιο κάτω τα...