Δελτίο Τύπου: Καθαρισμός υδροβιότοπου Ζακακίου από ΣΑΛΑ

Ως μέρος της συνεχούς προσπάθειας του για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στα  πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του, το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας, προχώρησε την περίοδο από 10 μέχρι 27 Νοεμβρίου 2020 σε καθαρισμό του Υδροβιότοπου Ζακακίου, γνωστού και ως Λίμνη Μακριά, στην περιοχή Lady’s Mile.

Ο καθαρισμός έγινε με χειρωνακτικά μέσα, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οποιεσδήποτε παρενέργειες στον υδροβιότοπο, στην περιοχή μπροστά από το παρατηρητήριο πτηνών. Στόχος της εργασίας αυτής ήταν η μεγιστοποίηση του οπτικού πεδίου για τους παρατηρητές πτηνών, το οποίο ήταν φραγμένο από την ύπαρξη καλαμιών στη λίμνη.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, για καλύτερη προστασία του Υδροβιότοπου, το ΣΑΛΑ είχε κατασκευάσει το 2003 δεξαμενή κατακράτησης όμβριων, η οποία κατακρατά τις λάσπες και τα φερτά και αφήνει μόνο καθαρό νερό να εισχωρήσει στον Υδροβιότοπο.

Το ΣΑΛΑ θεωρεί τον Υδροβιότοπο Ζακακίου ως ένα μοναδικής ομορφιάς και σημασίας βιότοπο και θα συνεχίσει τη συμβολή του, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς και εθελοντικές οργανώσεις, για προστασία, αναβάθμιση και ανάδειξη του.

Γιάννης Τσουλόφτας

Γενικός Διευθυντής ΣΑΛΑ

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

spot_img
spot_img

Ροή ειδήσεων

Τοπικές καταιγίδες με χαλάζι το απόγευμα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά – Αναλυτικά η πρόγνωση του τριημέρου

Με καλές καιρικές συνθήκες και αυξημένη ηλιοφάνεια θα κυλήσει το τριήμερο του Κατακλυσμού στις πλείστες περιοχές του νησιού, ωστόσο,...
- Advertisement -spot_img