Ανακοίνωση ΣΑΛΑ – Επιθεώρηση εργοταξίου μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου από τον δήμαρχο Λεμεσού

Ο Δήμαρχος Λεμεσού και Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας Νίκος Νικολαΐδης θα επιθεωρήσει την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 στις 11:15 π.μ. το εργοτάξιο του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου Κέντρου Λεμεσού στην οδό Ιουστίνου (πάροδος οδού Αγίας Φυλάξεως.)

Το Μεγάλο Αντιπλημμυρικό Έργο του Κέντρου Λεμεσού, οι κατασκευαστικές εργασίες του οποίου άρχισαν πρόσφατα, έχει ως στόχο να προστατεύσει από τις πλημμύρες το ιστορικό κέντρο της πόλης μας και ιδιαίτερα την περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου και την περιοχή της Οδού Ανεξαρτησίας.

Η αξία του Έργου ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια Ευρώ, έχει διάρκεια υλοποίησης περί τους είκοσι μήνες και χρηματοδοτείται από το ΣΑΛΑ και την Κυπριακή Κυβέρνηση. Ανάδοχος του έργου είναι η Κατασκευαστική Εταιρεία ATLAS PANTOU.

Πρόκειται για ένα Έργο με εξαιρετικά μεγάλο βαθμό δυσκολίας, εφόσον προνοεί την κατασκευή ενός εκτεταμένου δικτύου οχετών σε 27 οδούς στο κέντρο της Λεμεσού, πολλές από τις οποίες είναι κύριες εμπορικές οδοί με αυξημένη τροχαία κίνηση και εμπορική δραστηριότητα.

Το Έργο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο σχεδιασμό για συνολική αντιπλημμυρική προστασία της πόλης μας και μαζί με τα άλλα μεγάλα έργα που έχει ήδη τροχοδρομήσει το ΣΑΛΑ θα συμβάλει ουσιαστικά στην εξάλειψη του προβλήματος των πλημμυρών που ταλαιπωρούν το ιστορικό κέντρο της Λεμεσού εδώ και πολλούς αιώνες.

Μετά το πέρας της επιθεώρησης των εργασιών ο Δήμαρχος Λεμεσού θα προβεί σε δηλώσεις στα ΜΜΕ στον χώρο του εργοταξίου.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ

ΛΕΜΕΣΟΥ – ΑΜΑΘΟΥΝΤΑΣ

23 Μαρτίου 2022

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

spot_img
spot_img

Ροή ειδήσεων

Πρόγνωση και τάση καιρού μέχρι την 1η Αυγούστου – Ανανεωμένες 10ήμερες προγνώσεις

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι το επόμενο διήμερο θα συνεχίσουν τα 40άρια στο εσωτερικό ενώ πτώση...
- Advertisement -spot_img