Δελτίο Τύπου ΣΑΛΑ – Σύσκεψη για τη διαχείριση υδάτων στην περιοχή της αλυκής Ακρωτηρίου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 ευρεία σύσκεψη στα γραφεία του ΣΑΛΑ στην οποία συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης των υδάτων στην περιοχή της Αλυκής Ακρωτηρίου.

Η σύσκεψη, στην οποία προέδρευσε ο Πρόεδρος του ΣΑΛΑ, Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης, συγκλήθηκε κατόπιν αιτήματος του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Ακρωτηρίου κυρίου Γιώργου Στυλιανού και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού, του Τμήματος Δημοσίων Έργων, του Τμήματος Περιβάλλοντος, των Βρετανικών Βάσεων, των Κοινοτικών Συμβουλίων Ακρωτηρίου και Ζακακίου, του Κινήματος Οικολόγων, της Διαχειριστικής Επιτροπής Μερρά Ζακακίου και του Ομίλου Χειμερινών Κολυμβητών Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε παρουσίαση της «Ολοκληρωμένης Μελέτης Διαχείρισης Ομβρίων Υδάτων στην Περιοχή Λίμνης Ακρωτηρίου» από τον Μελετητικό Οίκο I.A.CO Ltd και διεξήχθη μια πολύ ενδελεχής και εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι ο μοναδικός φυσικός βιότοπος της Αλυκής Ακρωτηρίου θα πρέπει να διαφυλαχθεί και να προστατευθεί από τις αρνητικές επιπτώσεις των ανθρωπογενών παρεμβάσεων και ως προς τούτο όλοι δεσμεύτηκαν όπως εντείνουν και συντονίσουν τις προσπάθειες τους.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, όπως άμεσα προβεί σε επικαιροποίηση της Μελέτης συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή τις παρούσες και μελλοντικές μεγάλες αναπτύξεις στην περιοχή, οι οποίες αναμένεται να διαταράξουν το υδατικό ισοζύγιο της Αλυκής τόσο στο στάδιο της κατασκευής τους όσο και στο στάδιο της λειτουργίας τους.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ

ΛΕΜΕΣΟΥ – ΑΜΑΘΟΥΝΤΑΣ

5 Αυγούστου 2022

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

spot_img
spot_img

Ροή ειδήσεων

Αυξάνεται η σκόνη απόψε το βράδυ – Τοπικές βροχές αύριο βράδυ και την Κυριακή/Δευτέρα

Καλές καιρικές συνθήκες με αυξημένη ηλιοφάνεια και σχετικά ενισχυμένο ανατολικό/βορειοανατολικό ξηρό ρεύμα αέρα αναμένονται μέχρι και το Σάββατο στην...
- Advertisement -spot_img