Επίσκεψη δημάρχου Λεμεσού στο εργοτάξιο του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου της μείζονος Λεμεσού

Ο Δήμαρχος Λεμεσού και Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας Νίκος Νικολαΐδης επισκέφθηκε την Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, το εργοτάξιο του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου της Μείζονος Λεμεσού και επιθεώρησε τις σχετικές εργασίες. Η επίσκεψη έλαβε χώρα στην οδό Αρετούσας στην περιοχή Νέα Εκάλη του Δήμου Λεμεσού.

Μιλώντας στου εκπροσώπους των ΜΜΕ στο χώρο του εργοταξίου ο Δήμαρχος Λεμεσού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, ανέφερε ότι η υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου κατέστη δυνατή μετά από μεγάλη και μεθοδευμένη προσπάθεια και συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά και συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού δήλωσε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε, κατά τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών, να ελαχιστοποιηθεί η ενδεχόμενη ταλαιπωρία προς τους περίοικους και την τροχαία κίνηση. Ως προς τούτο θα υπάρξει άριστη συνεργασία μεταξύ του ΣΑΛΑ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, του Τμήματος Δημοσίων Έργων, των εμπλεκόμενων Δημοτικών Αρχών και των Ενοριακών Συμβουλίων.

Επίσης έδωσε αυστηρές οδηγίες αναφορικά με την τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγείας, την ορθή σήμανση και την ευταξία στα εργοτάξια και την έγκαιρη και ορθή ενημέρωση των επηρεαζόμενων περίοικων.

Το Έργο, αξίας 16,2 εκατομμυρίων Ευρώ (πλέον ΦΠΑ,) χρηματοδοτείται από το ΣΑΛΑ και από την Κυπριακή Κυβέρνηση και ανατέθηκε στην Κοινοπραξία IACOVOU – ZEMCO (SL) JOINT VENTURE.

To Έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων συνολικού μήκους 21km, και εκτείνεται και στους πέντε Δήμους που βρίσκονται εντός των ορίων του ΣΑΛΑ.

Οι κατασκευαστικές εργασίες άρχισαν την προηγούμενη βδομάδα και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 30 μήνες περίπου.

Ακολουθούν φωτογραφίες:

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

spot_img
spot_img

Ροή ειδήσεων

Πορτοκαλί/Κίτρινη προειδοποίηση υψηλών θερμοκρασιών από Kitasweather για την Κυριακή (21/7)

Πορτοκαλί προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες. Να είσαι σε ετοιμότητα! Oι μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή (21/7) αναμένεται να φτάσουν...
- Advertisement -spot_img