Προκήρυξη Αντιπλημμυρικών Έργων του Σ.Α.Λ.Α

??☔️ Προγραμματιζόμενα Αντιπλημμυρικά Έργα που έχουν ήδη προκηρυχθεί:

Το Συμβούλιο υπόβαλε στην Κυβέρνηση σχετικό υπόμνημα με συγκεκριμένη εισήγηση για υλοποίηση, με Κυβερνητική συνεισφορά, των αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία ακυρώθηκαν το 2013 λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι εγκρίσεις λήφθηκαν το 2018 και 2019. Η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών και η ετοιμασία των εγγράφων προσφοράς για την κατασκευή των έργων, ολοκληρώθηκε μέσα στον Φεβρουάριο του 2020 και οι προσφορές για τα κατασκευαστικά έργα προκηρυχθήκαν σήμερα Παρασκευή, 03/07/2020.

Το Υπουργικό Συμβούλιο με σχετικές αποφάσεις του, τον Φεβρουάριο του 2017 και τον Οκτώβριο του 2019, ενέκρινε την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή της Μείζονος Λεμεσού, έναντι προϋπολογιζόμενης δαπάνης ύψους €34.5 εκ. περίπου (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ και άλλων εξόδων), με Κυβερνητική συνεισφορά ύψους €20 εκ. (60% περίπου) και συνεισφορά του ΣΑΛΑ €14.5 εκ. περίπου.

Πλείστα από αυτά, αποτελούν μέρος των έργων που αναστάλθηκαν, μετά τα γεγονότα του Μάρτη του 2013 και μετά από σχετικές οδηγίες της Κυβέρνησης. Στα πιο πάνω Έργα περιλαμβάνονται και οι δύο Λίμνες κατακράτησης ομβρίων στην Αγία Φύλα και στον Άγιο Αθανάσιο. Ήδη το πρώτο Συμβόλαιο (Συμβόλαιο F5) ύψους €18 – €20 εκ. προκηρύχθηκε.

Τα έργα αυτά διαχωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

✅ Φάση Α:

(i) Έργα προτεραιότητας τα οποία αφαιρέθηκαν το 2013 από προηγούμενα Συμβόλαια Ε6, Ε7 και Ε8 λόγω της οικονομικής κρίσης, για τα οποία υπάρχουν λεπτομερή κατασκευαστικά σχέδια, εκτιμώμενου κόστους €18 εκ.(ii) Αντιπλημμυρικό Έργο Αγίας Φυλάξεως – Ναυαρίνου–Θεσσαλονίκης και Γλάδστωνος, εκτιμώμενου κόστους €6 εκ.

✅ Φάση Β:

Λίμνες κατακράτησης ομβρίων υδάτων για μετριασμό της ροής σε ώρες αιχμής (εκτός από το κόστος της γης η οποία θα παραχωρηθεί από τη Κυβέρνηση), εκτιμώμενου κόστους €6 εκ.

✅ Φάση Γ:

Πολεοδομικό οδικό έργο της Λεωφ. Ευαγόρα Λανίτη – ορθογωνικός οχετός ομβρίων που θα εκτελεστεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, εκτιμώμενου κόστους €4 εκ.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο YouTube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

spot_img
spot_img

Ροή ειδήσεων

Πρόσκαιρη μεταφορά σκόνης και σταγόνες λάσπης το βράδυ της Κυριακής – Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες

Μερική εξασθένηση των ανέμων αναμένεται στην περιοχή μας το Σ/Κ, ωστόσο κυρίως και σήμερα Σάββατο οι άνεμοι θα παραμείνουν...
- Advertisement -spot_img