Σχετικά ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή

Ο Αζορικός αντικυκλώνας που επηρεάζει τη Δυτική Ευρώπη με κέντρο βορειοδυτικά της Πορτογαλίας στον Ατλαντικό Ωκεανό, ευνοεί την κατάβαση ψυχρών αεριών μαζών προς την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη και τη δημιουργία χαμηλών συστημάτων κακοκαιρίας κυρίως στην Κεντρική Μεσόγειο. Τις επόμενες ημέρες ο αντικυκλώνας θα εγκατασταθεί στην Κεντρική Ευρώπη, όπου θα έχουμε Εμποδισμό Απορροής (Diffluent Block), εγκλωβίζοντας έτσι ψυχρές αέριες μάζες στην Κεντρική Ευρώπη και Δυτική Ευρώπη, με χαμηλά βαρομετρικά σε όλη τη Μεσόγειο εκτός από το ¼ του ανατολικού τμήματος, όπου βρίσκεται το νησί μας.
Ο αντικυκλώνας στην πορεία θα κινηθεί προς την Ανατολική Ευρώπη και θα επεκτείνεται μέχρι την περιοχή μας, όπου θα εμποδίζει την κυκλοφορία από τα δυτικά συντηρώντας ανατολικό/βορειοανατολικό ρεύμα αέρα στην περιοχή, αρκετή ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες πάνω της κανονικής. Το καιρικό σκηνικό στην περιοχή μας, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, φαίνεται να αλλάζει την τελευταία εβδομάδα του μήνα με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.
Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και στα ορεινά συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 έως 18 βαθμούς στα παράλια και 4 βαθμούς στη Χιονίστρα.
Αύριο βράδυ ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Από αύριο μέχρι το Σάββατο, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου κάποιες μέρες θα παρατηρούνται και λίγες νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Η θερμοκρασία από αύριο σημειώνει άνοδο και θα κυμαίνεται 2-3 βαθμούς πάνω της κανονικής. Στα ίδια περίπου επίπεδα θα βρίσκεται η θερμοκρασία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

//]]>