Το Δελτίο Καιρού προσφέρει η Τράπεζα Κύπρου

Σύντομο δελτίο καιρού

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάζει την περιοχή μας την Παρασκευή ενώ νέο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται προοδευτικά από το βράδυ του Σαββάτου.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Μετά τα μεσάνυχτα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια δεν αποκλείεται να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -6 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στα ορεινά θα σχηματιστεί έντονος παγετός, στα υψηλότερα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός ενώ στα χαμηλότερα ορεινά και περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί ασθενής παγετός.

Αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος ενώ παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού και βόρεια. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, ο καιρός θα καταστεί προοδευτικά κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά τόπους και κατά περιόδους βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε περίπτωση καταιγίδας, πιθανόν να παρατηρηθεί μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1300 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1400 μέτρα και άνω, οι οποίες θα είναι πιο αξιόλογες από τα περίπου 1500 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-2 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα. 

Αύριο το βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος με κατά περιόδους βροχές, χωρίς να αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού και παράλια νωρίς το βράδυ. Μετά τα μεσάνυχτα, τα φαινόμενα θα γίνουν πιο τοπικά. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1200 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1250 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -4 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στα υψηλότερα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις αρχικά αναμένεται να δώσουν ακόμα λίγες μεμονωμένες βροχές κυρίως στα παράλια και βόρειο 1/3 του νησιού. Προοδευτικά, οι νεφώσεις θα αυξηθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και ανατολικά/νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού και αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Τα όποια φαινόμενα από τα περίπου 1400 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με την πιθανότητα για ελαφριές χιονοστρώσεις από τα περίπου 1500 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-2 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στη Χιονίστρα. 

Το Σάββατο το βράδυ, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος. Από περίπου τα μεσάνυχτα, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται προοδευτικά βροχές αρχικά από τα δυτικά με σταδιακή ανατολική επέκταση. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1400 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1450 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 9 έως 11 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στα υψηλότερα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι άστατος με κατά περιόδους βροχές, οι οποίες κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού και ορεινά/ημιορεινά θα είναι παρατεταμένες ενώ δεν αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1500 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1600 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ, ενώ στα προσήνεμα και ορεινά/ημιορεινά θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στην περιοχή του Τροόδους θα επικρατεί παγετός.

Την Κυριακή το βράδυ, ο καιρός θα είναι άστατος με κατά περιόδους βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι υπό την μορφή χιονιού αρχικά στην περιοχή του Τροόδους με προοδευτική επέκταση στα υψηλότερα ορεινά μέχρι τις μεταμεσονύχτιες ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -5 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

To ύψος του χιονιού στο ξενοδοχείο Jubilee ανέρχεται στα 20 εκατοστά ενώ στη Χιονίστρα το ύψος του χιονιού ανέρχεται στα 25 εκατοστά. 

Ώρα έκδοσης: 23:20 Τ.Ω – 02/02/2023