Δελτίο Τύπου ΣΑΛΑ – Επιθεώρηση εργοταξίου μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου κέντρου Λεμεσού από το δήμαρχο

Ο Δήμαρχος Λεμεσού και Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας Νίκος Νικολαΐδης, συνοδευόμενος από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Γενικό Διευθυντή του ΣΑΛΑ Γιάννη Τσουλόφτα, επιθεώρησαν σήμερα το εργοτάξιο του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου του Κέντρου της Λεμεσού, στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου, Ελευθερίας, Γιλντίζ και Φεϋζίτ Πασά.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση που παρά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών και τις τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού που κατάκλυσαν την πόλη μας, για πρώτη φορά στην περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου δεν παρουσιάστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα και ζημιές σε υποστατικά. Αυτό οφείλεται στην έγκαιρη ολοκλήρωση μέρους του Μεγάλου Αντιπλημμυρικού Έργου στο κέντρο της πόλης, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προστατεύσει αντιπλημμυρικά την περιοχή του Μεσαιωνικού Κάστρου και την Οδό Ανεξαρτησίας.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛΑ κ. Γιάννης Τσουλόφτας ανάφερε ότι οι ορθοί σχεδιασμοί, η αποτελεσματική υλοποίηση τους αλλά πρωτίστως η μεγάλη ταχύτητα με την οποία εκτελούνται τα αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη μας, έχουν ήδη αρχίσει να φέρνουν χειροπιαστά αποτελέσματα.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛΑ εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το προσωπικό του ΣΑΛΑ και ιδιαίτερα τις Τεχνικές Υπηρεσίες για τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται και εκτελούνται τα μεγάλα έργα υποδομής στη πόλη μας.

Τα δύο Μεγάλα Αντιπλημμυρικά Έργα που εκτελούνται αυτή τη στιγμή στη Λεμεσό, δηλαδή το Μεγάλο Αντιπλημμυρικό Έργο Μείζονος Λεμεσού και το Μεγάλο Αντιπλημμυρικό Έργο Κέντρου Λεμεσού, αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν το τέλος του 2023 και αναμένεται ότι με την ολοκλήρωση τους η Λεμεσός θα αποκτήσει μια ισχυρή αντιπλημμυρική προστασία.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ – ΑΜΑΘΟΎΝΤΑΣ

18 Οκτωβρίου 2022

ΓΤ/Ιπ

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

spot_img
spot_img

Ροή ειδήσεων

Μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες τα απογεύματα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά – Σταδιακή ενίσχυση ανέμων από Μ. Πέμπτη

Αυξημένη ηλιοφάνεια αναμένεται στις περισσότερες περιοχές μέχρι και τουλάχιστον το Μεγάλο Σάββατο (με εξαίρεση αύριο Μεγάλη Τρίτη όπου θα...
- Advertisement -spot_img