Ισχυρό ρεύμα αέρα άρχισε να επηρεάζει την περιοχή – Παραμένει ασταθής ο καιρός

Omega Block έχει σχηματιστεί στην Ευρώπη, με τον άξονα της σφήνας ύφεσης να βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, δίνοντας ωστόσο φαινόμενα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κύπρου – Αιγύπτου. Από την Κυριακή, το Omega Block καταρρέει, ωστόσο, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια στα παράλια της Αιγύπτου θα εγκλωβιστούν στην ανατολική Μεσόγειο, με τις ασταθείς καιρικές συνθήκες να συνεχίζουν, όπου θα παρατηρούνται τοπικές βροχές/καταιγίδες μέχρι τουλάχιστον την Τετάρτη.

Χθες Παρασκευή, η θερμοκρασία δεν σημείωσε αξιόλογη μεταβολή σε αρκετές περιοχές του νησιού, φτάνοντας έως τους 24-25 βαθμούς βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, 25-27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 12 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Σήμερα Σάββατο, Omega Block έχει σχηματιστεί στην Ευρώπη, με τον άξονα της σφήνας έξαρσης να επεκτείνεται από την βόρειο Αφρική σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης ενώ ο ένας άξονας της σφήνας ύφεσης επηρεάζει την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα.

invito

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις ασταθείς καιρικές συνθήκες στην ανατολική Μεσόγειο, με τον κύριο όγκο των φαινομένων ωστόσο να βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο νότια του νησιού ενώ κάποιες μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες επηρέασαν νωρίτερα τα νοτιοανατολικότερα τμήματα του νησιού όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ραντάρ Τ.Μ (10:00)

Παράλληλα, μέτριο έως ισχυρό ανατολικό/βορειοανατολικό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή μας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με χθες Παρασκευή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 24-26 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 25-28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Αύριο Κυριακή, το Omega Block αρχίζει να καταρρέει καθώς η σφήνα έξαρσης κινείται νοτιοανατολικά, αποκόπτωντας τη σφήνα ύφεσης και αναμένεται ο εγκλωβισμός αποκομμένου χαμηλού στη μέση τροπόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου ενώ παράλληλα, αναμένεται η δημιουργία αβαθούς χαμηλού κοντά στις ακτές της Αιγύπτου.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αύριο Κυριακή οι ασταθείς καιρικές συνθήκες να συνεχίζουν, με τις όποιες βροχές/καταιγίδες να παρατηρούνται ωστόσο στον θαλάσσιο χώρο νότια/νοτιοδυτικά του νησιού ενώ στο νησί, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, με πολύ μικρό ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής μικρής διάρκειας και έκτασης στα δυτικότερα τμήματα της οροσειράς του Τροόδους. Ταυτόχρονα, ισχυρό ανατολικό/βορειοανατολικό ρεύμα αέρα θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας. Ωστόσο, κατά τις βραδυνές ώρες και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα, βροχές/καταιγίδες που θα βρίσκονται στον θαλάσσιο χώρο νότια του νησιού είναι πιθανόν να εισέλθουν στο νησί και να δώσουν τοπικές/βροχές καταιγίδες κυρίως στο νότιο 1/3 του νησιού. Σε περίπτωση που καταφέρουν καταιγίδες να εισέλθουν στο νησί, αυτές πιθανόν να είναι έντονες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή αύριο Κυριακή, φτάνοντας γύρω στους 24-26 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 25-28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Να σημειώσουμε ότι λόγω του ισχυρού ανατολικού ρεύματος αέρα που θα επηρεάζει την περιοχή μας σήμερα και κυρίως αύριο, αναμένεται να ανασηκωθεί τοπική σκόνη από τις πεδινές περιοχές της Κύπρου, η οποία θα μεταφέρεται στα νότια και δυτικά τμήματα του νησιού, όπου οι συγκεντρώσεις κοντά στην επιφάνεια θα φτάνουν τα μέτρια επίπεδα, χωρίς να αποκλείεται αύριο Κυριακή να φτάσουν παροδικά έως και τα υψηλά επίπεδα κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες.

Την Δευτέρα, το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα, συνοδεία αβαθούς χαμηλού στην επιφάνεια στα παράλια της Αιγύπτου θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην ανατολική Μεσογείο.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να παραμένει η πιθανότητα για κάποιες μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδ κυρίως στο νότιο 1/3 του νησιού αρχικά ενώ αργότερα, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες. Η περιοχή μας θα συνεχίσει να επηρεάζεται από μέτριο ανατολικό ρεύμα αέρα ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα, αραιή σκόνη από την Μέση Ανατολή θα επηρεάζει την περιοχή μας.

Κυρίως την Τρίτη, αλλά και την Τετάρτη, η αστάθεια παραμένει στην περιοχή μας, όπου κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και δυτικό 1/3 του νησιού. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να σημειώνει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα, αραιή σκόνη θα συνεχίσει να αιωρείται στην ατμόσφαιρα την Τρίτη ενώ από την Τρίτη αναμένεται εξασθένιση του ανατολικού ρεύματος αέρα.

Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών βάσει της ξηρασίας, ανομβρίας και ισχυρών ανατολικών ανέμων που θα πνέουν σήμερα, κυρίως αύριο, αλλά και την Δευτέρα είναι εξαιρετικά μεγάλος στις νότιες και δυτικές πλαγιές του ορεινού/ημιορεινού όγκου του νησιού λόγω καταβάτη ανέμου και πολύ μεγάλος στις υπόλοιπες περιοχές.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Σάββατο, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πιο αυξημένες στα νοτιοανατολικότερα τμήματα του νησιού και ορεινά/ημιορεινά. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα παρατηρείται ομίχλη κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 24 έως 26 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 10 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 19 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής, μικρής διάρκειας και έκτασης, στα δυτικότερα τμήματα της οροσειράς του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 4-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 24 έως 26 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 11 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Aύριο το βράδυ, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά προοδευτικά, οι νεφώσεις θα αυξηθούν από τα νότια και πιθανόν να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως μετά τα μεσάνυχτα και κυρίως στο νότιο 1/3 του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 19 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος κυρίως στο νότιο 1/3 του νησιού και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 26 έως 28 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Tην Δευτέρα το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 19 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Tην Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Σύντομα, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Omega Block έχει σχηματιστεί στην Ευρώπη, με τον άξονα της σφήνας ύφεσης να βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο, δίνοντας ωστόσο φαινόμενα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κύπρου – Αιγύπτου. Από την Κυριακή, το Omega Block καταρρέει, ωστόσο, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια στα παράλια της Αιγύπτου θα εγκλωβιστούν στην ανατολική Μεσόγειο, με τις ασταθείς καιρικές συνθήκες να συνεχίζουν, όπου θα παρατηρούνται τοπικές βροχές/καταιγίδες μέχρι τουλάχιστον την Τετάρτη.

Χθες Παρασκευή, η θερμοκρασία δεν σημείωσε αξιόλογη μεταβολή σε αρκετές περιοχές του νησιού, φτάνοντας έως τους 24-25 βαθμούς βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, 25-27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 12 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Σήμερα Σάββατο, Omega Block έχει σχηματιστεί στην Ευρώπη, με τον άξονα της σφήνας έξαρσης να επεκτείνεται από την βόρειο Αφρική σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης ενώ ο ένας άξονας της σφήνας ύφεσης επηρεάζει την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις ασταθείς καιρικές συνθήκες στην ανατολική Μεσόγειο, με τον κύριο όγκο των φαινομένων ωστόσο να βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο νότια του νησιού ενώ κάποιες μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες επηρέασαν νωρίτερα τα νοτιοανατολικότερα τμήματα του νησιού όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ραντάρ Τ.Μ (10:00)

Παράλληλα, μέτριο έως ισχυρό ανατολικό/βορειοανατολικό ρεύμα αέρα θα επηρεάζει την περιοχή μας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με χθες Παρασκευή και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 24-26 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 25-28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Αύριο Κυριακή, το Omega Block αρχίζει να καταρρέει καθώς η σφήνα έξαρσης κινείται νοτιοανατολικά, αποκόπτωντας τη σφήνα ύφεσης και αναμένεται ο εγκλωβισμός αποκομμένου χαμηλού στη μέση τροπόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου ενώ παράλληλα, αναμένεται η δημιουργία αβαθούς χαμηλού κοντά στις ακτές της Αιγύπτου.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα αύριο Κυριακή οι ασταθείς καιρικές συνθήκες να συνεχίζουν, με τις όποιες βροχές/καταιγίδες να παρατηρούνται ωστόσο στον θαλάσσιο χώρο νότια/νοτιοδυτικά του νησιού ενώ στο νησί, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, με πολύ μικρό ενδεχόμενο εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής μικρής διάρκειας και έκτασης στα δυτικότερα τμήματα της οροσειράς του Τροόδους. Ταυτόχρονα, ισχυρό ανατολικό/βορειοανατολικό ρεύμα αέρα θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας. Ωστόσο, κατά τις βραδυνές ώρες και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα, βροχές/καταιγίδες που θα βρίσκονται στον θαλάσσιο χώρο νότια του νησιού είναι πιθανόν να εισέλθουν στο νησί και να δώσουν τοπικές/βροχές καταιγίδες κυρίως στο νότιο 1/3 του νησιού. Σε περίπτωση που καταφέρουν καταιγίδες να εισέλθουν στο νησί, αυτές πιθανόν να είναι έντονες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή αύριο Κυριακή, φτάνοντας γύρω στους 24-26 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 25-28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Να σημειώσουμε ότι λόγω του ισχυρού ανατολικού ρεύματος αέρα που θα επηρεάζει την περιοχή μας σήμερα και κυρίως αύριο, αναμένεται να ανασηκωθεί τοπική σκόνη από τις πεδινές περιοχές της Κύπρου, η οποία θα μεταφέρεται στα νότια και δυτικά τμήματα του νησιού, όπου οι συγκεντρώσεις κοντά στην επιφάνεια θα φτάνουν τα μέτρια επίπεδα, χωρίς να αποκλείεται αύριο Κυριακή να φτάσουν παροδικά έως και τα υψηλά επίπεδα κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες.

Την Δευτέρα, το αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα, συνοδεία αβαθούς χαμηλού στην επιφάνεια στα παράλια της Αιγύπτου θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην ανατολική Μεσογείο.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να παραμένει η πιθανότητα για κάποιες μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδ κυρίως στο νότιο 1/3 του νησιού αρχικά ενώ αργότερα, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες. Η περιοχή μας θα συνεχίσει να επηρεάζεται από μέτριο ανατολικό ρεύμα αέρα ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα, αραιή σκόνη από την Μέση Ανατολή θα επηρεάζει την περιοχή μας.

Κυρίως την Τρίτη, αλλά και την Τετάρτη, η αστάθεια παραμένει στην περιοχή μας, όπου κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες αναμένεται η εκδήλωση τοπικών βροχών/καταιγίδων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και δυτικό 1/3 του νησιού. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να σημειώνει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα, αραιή σκόνη θα συνεχίσει να αιωρείται στην ατμόσφαιρα την Τρίτη ενώ από την Τρίτη αναμένεται εξασθένιση του ανατολικού ρεύματος αέρα.

Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών βάσει της ξηρασίας, ανομβρίας και ισχυρών ανατολικών ανέμων που θα πνέουν σήμερα, κυρίως αύριο, αλλά και την Δευτέρα είναι εξαιρετικά μεγάλος στις νότιες και δυτικές πλαγιές του ορεινού/ημιορεινού όγκου του νησιού λόγω καταβάτη ανέμου και πολύ μεγάλος στις υπόλοιπες περιοχές.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Σήμερα Σάββατο, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πιο αυξημένες στα νοτιοανατολικότερα τμήματα του νησιού και ορεινά/ημιορεινά. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα παρατηρείται ομίχλη κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 24 έως 26 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 10 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 19 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής, μικρής διάρκειας και έκτασης, στα δυτικότερα τμήματα της οροσειράς του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 4-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 24 έως 26 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 11 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Aύριο το βράδυ, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά προοδευτικά, οι νεφώσεις θα αυξηθούν από τα νότια και πιθανόν να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως μετά τα μεσάνυχτα και κυρίως στο νότιο 1/3 του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 19 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος κυρίως στο νότιο 1/3 του νησιού και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 26 έως 28 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 9 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Tην Δευτέρα το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 19 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Tην Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Σύντομα, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές/καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Για συνεχή ενημέρωση και για τυχόν έκτακτα δελτία, μπορείτε να κάνετε LIKE και FOLLOW στη σελίδα μας στο Facebook, καθώς και subscribe στην ιστοσελίδα μας και στο κανάλι μας στο You Tube για άμεση ενημέρωση για τον καιρό.

Ροή ειδήσεων

Τοπικές βροχές/καταιγίδες και την Μ. Τετάρτη κυρίως στα ορεινά – Πρόγνωση καιρού μέχρι την Κυριακή του Πάσχα

Αυξημένη ηλιοφάνεια αναμένεται στις περισσότερες περιοχές μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο με εξαίρεση αύριο Μεγάλη Τετάρτη όπου θα παρατηρούνται...