Ανατολικό ρεύμα αέρα αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Το βαρομετρικό χαμηλό που θα μας επηρεάσει τις επόμενες μέρες, από τη Βορειοανατολική Λιβύη κινείται ανατολικά προς την Αίγυπτο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει βορειοανατολική πορεία προς την περιοχή μας.

Να θυμίσουμε ότι αυτό το χαμηλό βαρομετρικό θα μας επηρεάσει αρχικά με μέτριο έως ισχυρό ανατολικό ρεύμα αέρα, θερμές αέριες μάζες, αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και ξηρές καταιγίδες, ενώ μετά ακολουθούν βροχές, τοπικές καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας.

Η σκόνη αναμένεται να είναι πυκνή από την Τετάρτη το απόγευμα μέχρι και την Πέμπτη και θα καθαρίσει μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα.

Σήμερα Τρίτη θα παρατηρούνται κατά διαστήματα ψηλές νεφώσεις. Την περιοχή αρχίζει να επηρεάζει πιο θερμό, μέτριο έως ισχυρό ανατολικό-βορειοανατολικό ρεύμα αέρα. Στην ατμόσφαιρα θα αρχίσει σταδιακά να αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως ανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα βόρεια, ανατολικά και νότια παράλια στα 4 έως 5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6, ίσως και, 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 23 βαθμούς στα ανατολικά και βόρεια παράλια, 24 έως 25 στα νότια και δυτικά παράλια και 12 στη χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός συνεχίζει μερικώς συννεφιασμένος με ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 έως 15 στα παράλια και στους 4 στη χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη αναμένεται να μας επηρεάσει το χαμηλό βαρομετρικό προερχόμενο από τη Βόρειο Λιβύη-Αίγυπτο, όπου αναμένεται κυρίως συννεφιασμένος καιρός με σκόνη. Κατά διαστήματα αναμένεται να πέσουν και σταγόνες λάσπης ή και να σημειωθούν τοπικά ξηρές καταιγίδες. Το ενισχυμένο ανατολικό-βορειοανατολικό ρεύμα αέρα συνεχίζει. Το απόγευμα η σκόνη αναμένεται να είναι πυκνή. Άνοδος θερμοκρασίας.

Το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται συννεφιασμένος καιρός με σταγόνες λάσπης και ξηρές καταιγίδες. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες αναμένονται σε πολύ ψηλότερα επίπεδα από τα κανονικά.

Την Πέμπτη αναμένεται πυκνή σκόνη και λασποβροχές. Τοπικά αναμένονται και καταιγίδες. Το πρωί κάποιες καταιγίδες σε πεδινές κυρίως περιοχές ενδέχεται να είναι ξηρές. Πτώση θερμοκρασίας.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά αναμένεται να δίνουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες τις απογευματινές ώρες, λόγω αστάθειας. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με πολύ μικρή πιθανότητα μεμονωμένης βροχής ή καταιγίδας. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο σημειώνει σταδιακή άνοδο για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Για τις πιθανότητες βροχής επισκεφθείτε τα Locations, στα οποία περιλαμβάνονται όλες οι πόλεις και το Τρόοδος.