Άρχισαν να εκδηλώνονται τοπικές καταιγίδες!!!


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Χαμηλή πίεση και σκόνη επηρεάζουν την περιοχή. Το απόγευμα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ νεφικές αναπτύξεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και στο νότιο μισό του νησιού. Σε καταιγίδα τοπικά αναμένεται χαλαζόπτωση. Στην περιοχή του Τροόδους πάνω από 1600μ αναμένεται χιονόπτωση με χιονόστρωση πάνω από 1700μ. Αργά το απόγευμα τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες δεν αποκλείονται και σε άλλες περιοχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρούνται μέτρια έως υψηλά ποσοστά σκόνης.

Απόψε αρχικά αναμένονται ακόμη λίγες τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως στα νότια. Στην περιοχή του Τροόδους θα πέσουν ακόμη λίγα χιόνια. Η σκόνη αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί προς τα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 7 έως 9 στα παράλια και -2 στη Χιονίστρα όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σύντομα όμως νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στα ορεινά και νότια, όπου μέχρι το μεσημέρι αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται χαλαζόπτωση. Εάν υπάρχουν φαινόμενα στην περιοχή του Τροόδους πάνω από 1500μ, θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με μικρή μόνο πιθανότητα μεμονωμένης βροχής. Το πρωί πιθανό να αιωρείται αραιή σκόνη, αλλά σύντομα καθαρίζει. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ.

Από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή η περιοχή μας θα επηρεάζεται από ψυχρές και σχετικά ασταθείς αέριες μάζες, χωρίς να αποκλείονται μεμονωμένες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά μέσα σε αυτό το διάστημα. Αισθητή πτώση θερμοκρασίας. Για περισσότερες λεπτομέρειες και την πιθανότητα βροχής μπορείτε να επισκεφθείτε τις περιοχές εδώ.

Αυτή τη στιγμή βροχές και καταιγίδες είναι σε εξέλιξη σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της επαρχίας Λεμεσού και Πάφου, ενώ τις επόμενες ώρες είναι πολύ πιθανό να επηρεαστεί και η πόλη της Λεμεσού. Εικόνες του ραντάρ με την όλη εξέλιξη σε ώρες U.T.C. μπορείτε να παρακολουθείτε εδώ.

1 Comment

  1. Αυριο για λαρνακα τι προβλεπεται;