Ασθενής χαμηλή πίεση και σκόνη επηρεάζουν την περιοχή!!!


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Σήμερα το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Στην περιοχή του Τροόδους αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Τα ποσοστά σκόνης θα κυμαίνονται από χαμηλά έως μέτρια. Αργά το απόγευμα τοπικά δεν αποκλείονται και ψηλά ποσοστά σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια ισχυροί 5 μποφόρ.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με σκόνη. Τοπικά αναμένεται να πέσουν σταγόνες λάσπης. Τα ποσοστά σκόνης θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως ψηλά. Λόγω αυξημένης υγρασίας αλλά και τοπικής ομίχλης σε συνδυασμό με τη σκόνη, η ορατότητα ενδέχεται κατά διαστήματα να είναι μειωμένη. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 έως 15 στα παράλια και 4 στη χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις και σκόνη. Τοπικά αναμένεται να πέσουν σταγόνες λάσπης ή και να εκδηλωθεί ξηρή καταιγίδα. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο σε σχέση με σήμερα.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκυρίακο η περιοχή μας θα επηρεάζεται από χαμηλό βαρομετρικό και ασταθείς αέριες μάζες. Αυξημένες νεφώσεις θα δίνουν σε αρκετές περιοχές βροχές και καταιγίδες. Κατά τις απογευματινές ώρες οι βροχές θα είναι πιο γενικευμένες σε σχέση με τις πρωινές ώρες. Τοπικά οι καταιγίδες αναμένεται να είναι έντονες με χαλάζι. Το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται να πέσει λίγο χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Αισθητή πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκυρίακο δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

Οι βροχές κατά το τριήμερο φαίνεται να επηρεάζουν όλο το νησί με τις πιο πολλές βροχές να αναμένονται στα ορεινά, εσωτερικό και βόρειο 1/3 του νησιού