Εκδήλωση τοπικών βροχών και καταιγίδων τις επόμενες ώρες

Εκδήλωση τοπικών βροχών και καταιγίδων τις επόμενες ώρες

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθείς αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή.

Νεφικές αναπτύξεις πάνω από την οροσειρά του Τροόδους άρχισαν να πυκνώνουν, όπως φαίνεται και μέσα από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, και αναμένεται να αρχίσουν να δίνουν τοπικές βροχές και καταιγίδες.


Εικόνα από Μαρίνα Λεμεσού κοιτάζοντας βόρεια προς Τρόοδος. Ώρα 14:00.

Εικόνα από Μαρίνα Λεμεσού κοιτάζοντας βόρεια προς Τρόοδος. Ώρα 13:30.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Ωστόσο στα ορεινά, αλλά και πιο τοπικά στο εσωτερικό και βορειοανατολικά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις πιθανόν να είναι έντονες με χαλάζι. Αργά το απόγευμα δεν αποκλείεται μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα και σε άλλη περιοχή. Η πιθανότητα βροχόπτωσης ανέρχεται στο 60% για την περιοχή του Τροόδους, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι πιθανότητες είναι χαμηλότερες, όπως μπορείτε να δείτε στα Locations. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 3-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, 30 έως 32 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 31 έως 33 στα νότια και ανατολικά παράλια και 21 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως για το δυτικό μισό του νησιού και βόρεια. Η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 40% για το δυτικό μισό του νησιού και βόρεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές η πιθανότητα είναι πιο μικρή. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα παράλια και 11 στη Χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών κυρίως στο βόρειο 1/3 του νησιού και στα ορεινά. Νεφώσεις όμως που θα αναπτυχθούν σταδιακά στα ορεινά και νότια-νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού, αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμαίνεται γύρω στον 1 βαθμό κάτω της κανονικής.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά, όπου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Άνοδος θερμοκρασίας.

Από την Κυριακή μέχρι το πρώτο μισό της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός και σταδιακή αισθητή άνοδος θερμοκρασίας.