Εξαιρετικά θερμός ο καιρός τις επόμενες μέρες

Εξαιρετικά θερμός ο καιρός τις επόμενες μέρες

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Βαρομετρικά χαμηλά που επηρεάζουν τη Δυτική και Κεντρική Μεσόγειο και επεκτείνονται μέχρι τη Βόρεια Αφρική εκτοπίζουν θερμές αέριες μάζες αλλά και σκόνη προς το ανατολικό μισό της Μεσογείου. Αναμένονται ασυνήθιστα ψηλές θερμοκρασίες για την εποχή τόσο στην Κύπρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ήδη η θερμοκρασία άρχισε να σημειώνει σταδιακή άνοδο σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη, που ήταν κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Πέμπτη η θερμοκρασία ανήλθε στους 34 βαθμούς στη Λευκωσία, την Παρασκευή στους 36 και σήμερα Σάββατο στους 37, με την άνοδο να συνεχίζει τις επόμενες μέρες.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 22 στα παράλια και 16 στη Χιονίστρα.

Αύριο Κυριακή ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς ασθενείς μέχρι μέτριους 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2 έως 4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει μέχρι τους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, 32 έως 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 34 έως 36 στα νότια και ανατολικά παράλια και 28 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 24 στα παράλια και 17 στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και πολύ θερμός. Η θερμοκρασία σημειώνει περαιτέρω αισθητή άνοδο και θα κυμαίνεται τοπικά μέχρι 6-7 βαθμούς πιο πάνω από την κανονική για την εποχή. Η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα φτάνει μέχρι τους 40-41 βαθμούς Κελσίου. Τη Τετάρτη αναμένεται να μας επηρεάσει και αραιή σκόνη.

Την Πέμπτη και Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Τις απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση αλλά παραμένει λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει και πάλι άνοδο αφού φαίνεται να επαναλαμβάνεται παρόμοιο καιρικό σκηνικό στη Μεσόγειο με αυτό που είναι σε εξέλιξη τώρα. Όσον αφορά τις βροχές, δεν φαίνεται κάτι ακόμη στον ορίζοντα.

Οι κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή αυτές τις μέρες είναι γύρω στους 34 (μέγιστη) με 19 (ελάχιστη) βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 29 με 19 στα δυτικά παράλια, 31 με 20 στα νότια και ανατολικά παράλια και 25 με 15 βαθμούς στα ορεινά (Πρόδρομος).

Στα Locations μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Επίσης, στα Weather Stations μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά τις μετρήσεις από τους μετεωρολογικούς μας σταθμούς.

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις περιοχές!