Ισχυρός δυτικός άνεμος φέρνει πτώση στη θερμοκρασία


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Ισχυρό πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας, το οποίο θα εκτοπίσει τις θερμές αέριες μάζες και τη σκόνη.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί αρχικά ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν στα 3 έως 4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα παράλια και ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 5 στη χιονίστρα.

Αύριο Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά στα ανατολικά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Την περιοχή θα επηρεάζει πολύ ισχυρό πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα, το οποίο θα εκτοπίσει τις θερμές αέριες μάζες και τη σκόνη. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί έως βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και στα παράλια πολύ ισχυροί 5 με 6 μποφόρ με ριπές 7 και 8 μποφόρ. Τοπικά στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια θα φθάνουν τα 7 μποφόρ, με ριπές μέχρι 8 και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 έως 22 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια παράλια, στους 23 έως 24 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 8 στη χιονίστρα.

Λόγω των ισχυρών ανέμων συστήνουμε όπως ασφαλιστούν αντικείμενα τα οποία σε περίπτωση που παρασυρθούν πιθανό να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ), ή που μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. από μπαλκόνια).
Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι εξασθενούν.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός και σταδιακή αισθητή άνοδος θερμοκρασίας.

Η σημερινή μέρα ήταν ιδιαιτέρα θερμή για την εποχή, με θερμοκρασίες έως και 8 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στην Λευκωσία από 25.1 βαθμούς, που είναι η κανονική για την εποχή, φτάσαμε τους 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Παρεκκλησιά καταγράφηκε η πιο ψηλή θερμοκρασία, 36 βαθμοί Κελσίου, από σταθμό της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου.