Καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα μας επηρεάζουν σήμερα

Καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα μας επηρεάζουν σήμερα

>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Αντικυκλώνας Εμποδισμού (Omega Block) στην κεντρική Ευρώπη φέρνει άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες, αλλά και πτώση θερμοκρασίας το τριήμερο στην περιοχή μας.

Σήμερα Παρασκευή ο καιρός θα καταστεί σύντομα συννεφιασμένος και βροχερός αρχικά από τα δυτικά-νοτιοδυτικά, αλλά σύντομα οι βροχές και καταιγίδες θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι καταιγίδες τοπικά θα είναι έντονες με χαλάζι. Σε πεδινές και κατοικημένες περιοχές υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν προβλήματα λόγω των έντονων βροχών/καταιγίδων, ή και να προκληθούν τοπικές πλημμύρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Στα παράλια και σε περιοχές των καταιγίδων οι ριπές θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 20 στα παράλια και 5 βαθμούς στη χιονίστρα.

Απόψε αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 έως 14 στα παράλια και 1 στη χιονίστρα.

Κυρίως το Σάββατο αλλά και την Κυριακή αυξημένες νεφώσεις θα δίνουν σε αρκετές περιοχές βροχές και καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά οι καταιγίδες αναμένεται να είναι έντονες με χαλάζι. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Σημείωση: Οι καταιγίδες αυτή τη στιγμή (08:45πμ) βρίσκονται νοτιοδυτικά της Πάφου σε απόσταση περίπου 45 χιλιόμετρα από την πόλη της Πάφου και 95 χιλιόμετρα από τη Λεμεσό. Οι καταιγίδες αναμένεται να αρχίσουν να επηρεάζουν τα νοτιοδυτικά τμήματα του νησιού γύρω στις 10:00πμ, με ανατολική/βορειοανατολική κίνηση. Μπορείτε να παρακολουθείτε μέσα από τις εικόνες του ραντάρ την κίνηση και ένταση των βροχών σε ώρες UTC.

3 Comments

  1. Γεια σας έχω προγραμματίσει μια διήμερη εκδρομή στην Καρπασία. Μήπως μπορείτε να μου πείτε περισσότερα για αύριο Σάββατο και Κυριακή. Θεωρείτε ότι είναι επικίνδυνο και πρέπει να ακυρώσω την εκδρομή. Θα εκτιμούσα μια απάντηση

    1. Για σου Άννα, κυρίως αύριο θα έχει βροχές και καταιγίδες όπου κατά τόπου θα είναι έντονες. Τώρα αν θα επηρεάσουν την συγκεκριμένη περιοχή τις συγκεκριμένες ώρες είναι λίγο δύσκολο να το πω. Βροχές πιστεύω θα βρεις αλλά κατά πόσο θα είναι έντονα ή επικίνδυνα δεν το ξέρω. Προτιμώ να μου στέλλεται μήνυμα στο Facebook πρωί για να το δω έγκυρα.

  2. Why don;t you give credit to the origin of your radar?