Λευκή Τσικνοπέμπτη με χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Πολύ ψυχρές αέριες μάζες και ασθενές χαμηλό βαρομετρικό νοτιοανατολικά της Κύπρου επηρεάζουν την περιοχή και συντηρούν ισχυρό βορειοανατολικό ρεύμα αέρα.
Σήμερα το πρωί αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, τοπικά από τα 300-400 μέτρα και άνω, με τοπικές χιονοστρώσεις από τα 400-600 μέτρα και άνω, αναλόγως της περιοχής.
Στα πεδινά, στο ανατολικό μισό του νησιού θα σημειώνονται ελαφριές βροχές.
Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και μετά θα αρχίσουν να εξασθενούν σημαντικά και από νωρίς το απόγευμα και μετά, αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο πολύ μικρή πιθανότητα μεμονωμένης ελαφριάς χιονόπτωσης στα ψηλότερα ορεινά.
Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι ως ισχυροί 3 έως 5 μποφόρ, και στα ανατολικά παράλια και προσήνεμα ορεινά ισχυροί 5-6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, από 9 έως 13 στα παράλια, και μείον 4 βαθμούς στη χιονίστρα. Στα ορεινά θα επικρατεί παγετός.
Η κατάσταση αυτή τη στιγμή
Από τα ξημερώματα σημειώνονται χιονοπτώσεις κυρίως από τα 400-500 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις από τα 500-600 μέτρα και άνω, ανάλογα με την περιοχή. Τα πιο πολλά χιόνια πέφτουν στην περιοχή του Μαχαιρά και της Παπούτσας.
Στις ορεινές περιοχές οι χιονοστρώσεις κυμαίνονται από 1 έως 10 εκατοστά και στις ημιορεινές περιοχές από μηδέν έως 5 εκατοστά.

Κεντρική φωτογραφία: Από Κελλάκι προς Παπούτσα