Μετά τη σημερινή σκόνη ακολουθεί βροχερό τριήμερο


>   Το δελτίο καιρού προσφέρει η kitas bank of cyprus banner


Χαμηλή πίεση και σκόνη επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Τοπικά αναμένεται να πέσουν σταγόνες λάσπης ή και να εκδηλωθεί ξηρή καταιγίδα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη. Τα ποσοστά σκόνης υπολογίζονται κυρίως χαμηλά έως μέτρια χωρίς να αποκλείεται τοπικά να έχουμε και ψηλές τιμές σκόνης κατά διαστήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια ισχυροί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 23 στα παράλια και 11 βαθμούς στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με σκόνη. Μετά τα μεσάνυχτα αναμένονται τοπικές βροχές στο δυτικό 1/3 του νησιού. Τα ποσοστά σκόνης υπολογίζονται κυρίως χαμηλά έως μέτρια, χωρίς να αποκλείεται τοπικά να έχουμε και ψηλές τιμές σκόνης κατά διαστήματα. Λόγω αυξημένης υγρασίας αλλά και τοπικής ομίχλης σε συνδυασμό με τη σκόνη, η ορατότητα ενδέχεται τοπικά κατά διαστήματα να είναι μειωμένη.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 έως 15 στα παράλια και 4 στη χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο η περιοχή μας θα επηρεάζεται από χαμηλό βαρομετρικό και ασταθείς αέριες μάζες. Αυξημένες νεφώσεις θα δίνουν σε αρκετές περιοχές βροχές και καταιγίδες. Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι βροχές θα είναι πιο γενικευμένες σε σχέση με τις πρωινές ώρες. Τοπικά οι καταιγίδες αναμένεται να είναι έντονες με χαλάζι.

Θα σημειωθεί αισθητή πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

Οι βροχές κατά το τριήμερο φαίνεται να επηρεάζουν όλο το νησί, με τις πιο πολλές και πιο έντονες βροχές να αναμένονται στα ορεινά, στο εσωτερικό και στο βόρειο 1/3 του νησιού.